У Києві кількість евакуйованих авто зросла у 10 разів за рік

Дані про дохід міста від евакуйованих авто мають бути відкритими.

10 листопада 2020

Штрафмайданчики Головного управління Національної поліції у Києві почали свою роботу у вересні 2019 року. За рік більше 30 тисяч авто було евакуйовано туди, а водії сплатили штрафи та вартість евакуації та перебування машини на майданчику.

В Києві є два офіційні штрафмайданчики, на які можуть евакуювати авто за порушення ПДР. За даними Нацполіції, наразі на них максимально може розміщуватись 1 650 авто.

З моменту відкриття майданчиків за рік було евакуйовано 33 350 авто. Лише за два тижні вересня цього року на штрафмайданчик потрапило 3 556 машин, у серпні штрафи отримали водії 5 973 авто, у липні з вулиць міста було евакуйовано 3 522 авто.

Кількість евакуацій авто за порушення постійно зростає, й за останні місяці сягає 4-5 тисяч машин на місяць. Проте інформації про те, як це впливає на бюджет міста та трафік на вулицях, у відкритому доступі немає, як й жодної можливості проаналізувати діяльність міських служб.

Кількість евакуацій в Києві
МісяцьВересень 2019ЖовтеньЛистопадГруденьСічень 2020ЛютийБерезеньКвітеньТравеньЧервеньЛипеньСерпеньВересень
Київ3185568061 0481 6552 4213 4813 9593 4912 5643 5225 9733 556

Які дані про авто потрібно відкрити?

Для того, щоб українці отримали можливість корисуватися сервісами й відстежувати штрафи авто необхідно відкрити наступні дані:

  1. Дані про кількість евакуйованих авто
  2. Дані про номери евакуаторів
  3. Номери машин, яких забрали евакуатори, треба публікувати в реальному часі.

Що робити, якщо ваше авто в Києві евакуювали на штрафмайданчик ?

Наразі є два способи забрати своє авто.

Найшвидший спосіб — скористатися застосунком Kyiv Smart City. У меню додатку потрібно натиснути «Міські сервіси» — «Сервіси водія» — «Евакуація» та ввести дані техпаспорту та водійського посвідчення.

Після цього у додатку ви зможете отримати адмінпостанову за порушення ПДР та копію акту про евакуацію, сформувати заяву для того, аби забрати авто, сплатити штраф, послуги евакуатора та зберігання автомобіля на штрафмайданчику. Після цього власник може забрати своє авто з майданчику.

Якщо всі папери готові до 18:00, повернути своє авто вдастся у той самий день.

У другому способі потрібно дотримуватись наступних дій:

  1. Звернутися до Управління патрульної поліції на вул. Народного Ополчення, 9, аби отримати адмінпостанову за порушення ПДР та копію акту про евакуацію. Якщо авто забрали за вашої присутності, усі папери можна отримати у поліції на місці.
  2. Звернутися до Головного управління національної поліції на вул. Володимирська, 15 (вхід з боку пам’ятника Б. Хмельницького), кабінет № 5, сплатити за послуги евакуатора та зберігання автомобіля на штрафмайданчику
  3. Оплатити штраф за постановою в будь-якому відділенні банку, через платіжний термінал або онлайн
  4. Приїхати зі всіма сплаченими квитанціями на штрафмайданчик та забрати свій автомобіль. Адресу повідомлять в ГУНП на Володимирській.

Отримуйте аналітику від Опендатабот в Телеграм каналі

TelegramКанал Опендатабот

Перевірка і оплата штрафів ПДР

Перевірка і оплата штрафів ПДР
Перевірка і оплата штрафів ПДР
Перевірка і оплата штрафів ПДР