Ухвала
від 08.06.2010 по справі 45/22б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08.06.10 р. Справа № 45/22б

Розглянувши матеріали з а заявою кредитора (заявника ) Артемівської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії, м. Артемівськ (код 21959439)

до боржника Сільськогосп одарського товариства з об меженою відповідальністю ім ені Шевченка, с.Покровське Ар темівський район Донецька об ласть (ЄДРПОУ 00697946)

арбітражний керуючий Стр ельніков С.О.

про визнання банкрутом

Суддя господарського суду Донецької області Плотніцьк ий Б.Д.

Представники:

Від кредитора: Краснова О .О. - довір., Діденко С.В. - довір., Паноян Е. А. - до вір., Кондрацький О.Г. - до вір., Курт В.О. - довір.

Від боржника: не з' явились

Арбітражний керуючий: Ст рельніков С.О. - ліквідатор

В засіданні брали участь:

В засіданні суду брали учас ть:

Ухвалою від 04.02.2010р. за заявою А ртемівської об' єднаної дер жавної податкової інспекції , м.Артемівськ (код 21959439) господа рським судом Донецької облас ті порушена справа про банкр утство відсутнього боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відп овідальністю імені Шевченка , с.Покровське Артемівський р айон Донецької області (ЄДРП ОУ 00697946).

Постановою суду від 17.03.2010р. бо ржник визнаний банкрутом, ві дкрита ліквідаційна процеду ра та ліквідатором призначен ий арбітражний керуючий Ст рельніков С.О.

Ухвалою від 08.04.2010р. за результ атами підготовчого засіданн я припинено процедуру ліквід ації Сільськогосподарськ ого товариства з обмеженою відповідальністю імені Шевч енка (ЄДРПОУ 00697946), введено проц едуру розпорядження майном б оржника терміном на 6 місяців до 08.10.2010р., розпорядником майна призначений арбітражний кер уючий Стрельніков С.О., вс тановлено дату складання реє стру вимог кредиторів та дат а попереднього засідання суд у щодо розгляду реєстру вимо г кредиторів.

В газеті „Урядовий кур' єр ” №81 від 06.05.2010р. опубліковане ого лошення про порушення справи №45/22б про банкрутство Сільс ькогосподарського товари ства з обмеженою відповідаль ністю імені Шевченка (ЄДРПОУ 00697946).

22.05.2010р. господарським судом о тримане клопотання Артемівс ької об' єднаної державної п одаткової інспекції, м.Артем івськ (код 21959439) №14701/10/10 від 21.05.2010р. про відсторонення керівника бор жника Сільськогосподарсь кого товариства з обмежено ю відповідальністю імені Шев ченка, с.Покровське Артемівс ький район Донецької області (ЄДРПОУ 00697946) Припихайло О.В. від посади директора та покл адення виконання його обов' язків на розпорядника майна - арбітражного керуючого Стрельнікова С.О.

В обґрунтування поданого к лопотання заявник посилаєть ся на те, що керівництво боржн ика не надає арбітражному ке руючому документи, необхідні для проведення аналізу фіна нсово - господарської діяль ності Сільськогосподарсь кого товариства з обмежено ю відповідальністю імені Шев ченка, виявлення ознак довед ення до банкрутства та ознак фіктивного банкрутства підп риємства - боржника, провед ення інвентаризації та оцінк и майна, забезпечення його сх оронності, що призводить для створення перешкод для вико нання інших функцій розпоряд ника майна.

За твердженням заявника ви щевикладені обставини свідч ать про те, що керівником борж ника здійснюються дії, які су перечать інтересам боржника та інтересам кредитора, а так ож заважають арбітражному ке руючому здійснювати повнова ження, передбачені Законом У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”.

Господарський суд ухвалам и від 25.05.2010р. та 28.05.2010р. зобов' язав керівника боржника - Припи хайло О.В. явкою в судове зас ідання з обов' язковим предс тавленням суду письмових поя снень щодо поданого клопотан ня Артемівської ОДПІ.

Всупереч вимогам суду кері вник Сільськогосподарськ ого товариства з обмеженою відповідальністю імені Шевч енка, с.Покровське Артемівсь кий район Донецької області (ЄДРПОУ 00697946) - Припихайло О .В. в засідання не з' явився , письмові пояснення не надав , про день та час розгляду спра ви був повідомлений в устано вленому порядку.

З огляду на вищевикладене с уд вважає за можливе розглян ути дане клопотання за наявн ими в справі матеріалами.

Виходячи з принципу повног о, всебічного та об' єктивно го розгляду всіх обставин сп рави, господарський суд вваж ає клопотання Артемівської о б' єднаної державної податк ової інспекції, м.Артемівськ (код 21959439) №14701/10/10 від 21.05.2010р. таким, що підлягає задоволенню, врахо вуючи наступне:

У відповідності з п.1 ст.5 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” провадження у справах про б анкрутство регулюється цим З аконом, Господарським процес уальним кодексом України, ін шими законодавчими актами Ук раїни.

За приписом ст.4-1 Господарсь кого процесуального кодексу України господарські суди р озглядають справи про банкру тство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”.

Відповідно до ст.4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

За приписом ст.32 Господарсь кого процесуального кодексу України доказами у справі є б удь-які фактичні дані, на підс таві яких господарський суд у визначеному законом поряд ку встановлює наявність чи в ідсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і запере чення сторін, а також інші обс тавини, які мають значення дл я правильного вирішення госп одарського спору.

Ці дані встановлюються так ими засобами: письмовими і ре човими доказами, висновками судових експертів; пояснення ми представників сторін та і нших осіб, які беруть участь в судовому процесі.

За приписом ст.33 Господарсь кого процесуального кодексу України кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

З урахуванням вимог ст.43 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд оцінює докази за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на всебічному, повному і об' єктивному роз гляді в судовому процесі всі х обставин справи в їх сукупн ості, керуючись законом.

За приписами п.2 ст.12 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” у пр оцедурі розпорядження майно м за клопотанням сторін, уча сників провадження у справі про банкрутство, або розпоря дника майна, що містить відом ості про перешкоджання керів ником боржника діям розпоряд ника майна, а також про вчинен ня керівником боржника дій, щ о порушують права та законні інтереси боржника і кредито рів, господарський суд має пр аво відсторонити керівника б оржника від посади та поклас ти виконання його обов'язків на розпорядника майна.

Про усунення керівника бор жника від посади господарськ ий суд виносить ухвалу, яка мо же бути оскаржена керівником боржника у встановленому по рядку.

Дослідивши матеріли справ и, судом встановлено, що стано м на 08.06.2010р. керівником боржника - гр.Припихайло О.В. не на дані розпоряднику майна доку менти, необхідні для проведе ння аналізу фінансово - гос подарської діяльності Сіл ьськогосподарського това риства з обмеженою відповіда льністю імені Шевченка, для в иявлення ознак доведення до банкрутства чи ознак фіктивн ого банкрутства підприємств а - боржника, проведення інв ентаризації, оцінки майна.

Гр.Припихайло О.В. не при ймає участь в судових засіда ннях як представник боржника , не співпрацює з розпорядник ом майна в процесі розгляду к редиторських вимог, що заявл ені в порядку ст.14 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, не нада є відзиви на отримані кредит орські заяви тощо.

Вказані обставини, на думку суду, підтверджують факт вчи нення перешкод з боку керівн ика Сільськогосподарсько го товариства з обмеженою в ідповідальністю імені Шевче нка, с.Покровське Артемівськ ий район Донецької області (Є ДРПОУ 00697946) гр.Припихайло О.В. , внаслідок чого суд дійшов до висновку про задоволення клопотання Артемівської об' єднаної державної податково ї інспекції, м.Артемівськ (код 21959439) №14701/10/10 від 21.05.2010р. про відсторо нення керівника боржника С ільськогосподарського то вариства з обмеженою відпові дальністю імені Шевченка, с.П окровське Артемівський райо н Донецької області (ЄДРПОУ 00697946) Припихайло О.В. від пос ади директора та покладення виконання його обов' язків н а розпорядника майна - арбі тражного керуючого Стрель нікова С.О.

Присутні в судовому засіда нні представники кредиторів та розпорядник майна не запе речують.

За приписом п.17 ст.13 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” з дня винесення господарським суд ом ухвали про припинення пов новажень керівника боржника або органів управління борж ника розпоряднику майна прот ягом трьох днів передаються бухгалтерська та інша докуме нтація боржника, печатки і шт ампи, матеріальні та інші цін ності.

За таких підстав, керуючись ст. ст. 3-1, 5, 12, 13 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, ст. ст. 4-1, 4-3, 32, 33, 43, 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд, -

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання А ртемівської об' єднаної дер жавної податкової інспекції , м.Артемівськ (код 21959439) №14701/10/10 від 21.05.2010р.

Припинити повноваження (ор ганів управління) керівника боржника - директора гр.Пр ипихайло О.В. Сільськогос подарського товариства з о бмеженою відповідальністю і мені Шевченка, с.Покровське А ртемівський район Донецької області (ЄДРПОУ 00697946).

Покласти виконання обов' язків керівника (органів упр авління) Сільськогосподар ського товариства з обмеже ною відповідальністю імені Ш евченка, с.Покровське Артемі вський район Донецької облас ті (ЄДРПОУ 00697946) на арбітражног о керуючого Стрельнікова С ергія Олександровича, ліце нзія серія НОМЕР_2, видана Міністерством економіки Укр аїни 07.12.2005р. (адреса: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НО МЕР_1).

Зобов' язати керівника бо ржника (орган управління бор жника) в триденний термін пер едати розпоряднику майна бух галтерську та іншу документа цію боржника, печатки і штамп и, матеріальні та інші ціннос ті.

Попередити сторони, що за не надання у встановлений строк витребуваних господарським судом матеріалів, а також за у хилення від вчинення дій, пок ладених господарським судом на сторону, з винної особи стя гується штраф у розмірі до 1700, 0 0 грн. (п.5 ст.83 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и).

Крім цього, відповідно ст.382 Кримінального кодексу Украї ни умисне невиконання особою ухвали суду, що набрала зако нної сили, передбачає кримін альну відповідальність.

Суддя

Дата ухвалення рішення08.06.2010
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу10001504
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —45/22б

Ухвала від 08.09.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 31.05.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 14.04.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 20.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні