Ухвала
від 01.10.2021 по справі 361/8370/20
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/8370/20

провадження № 2/361/1644/21

01.10.2021

У Х В А Л А

01 жовтня 2021 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

судді - Сердинського В.С.

при секретарі - Удовенко Д.С.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Виробниче підприємство Украгрожитлопобутбуд до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю Дарницьке ремонтно-будівельне управління Прилад , треті особи: приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Писаний Віктор Григорович, приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Грищенко Вікторія Вікторівна, Товариство з обмеженою відповідальністю Авто-Плюс , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання недійсними договорів та усунення перешкод у користуванні нерухомим майном,

установив:

В провадженні Броварського міськрайонного суду Київської області знаходиться вищезазначена цивільна справа.

09 вересня 2021 року до суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Вініченка М.В. про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, оскільки ціна позову перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В судовому засіданні представники позивача ОСОБА_6 та адвокат Головненко Д.О. заперечували.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Вініченко М.В. клопотання підтримав.

В судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 клопотання підтримав.

В судовому засіданні представник третьої особи ОСОБА_3 адвокат Сидоренко О.О. клопотання підтримав.

В судове засідання представник відповідача ТОВ Дарницьке ремонтно-будівельне управління Прилад , представник третьої особи ТОВ Авто-Плюс та треті особи: приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Писаний В.Г., приватний нотаріус Броварського міського нотаріального округу Грищенко В.В., ОСОБА_4 , ОСОБА_5 не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд дійшов наступного.

Частиною 2 статті 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Вид провадження визначається ухвалою суду про відкриття провадження (стаття 277 ЦПК України).

Згідно із частиною четвертою статті 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Розгляд справ у порядку спрощеного позовного провадження регулюється главою 10 ЦПК України.

Відповідно до частини третьої статті 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження, суд враховує: ціну позову, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків, тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно п.5 ч.4 ст.274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до звіту про незалежну експертну оцінку щодо вартості будівлі трансформаторної підстанції загальною площею 81,5 кв.м., вартість вказаної будівлі, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , становить 1298000,00 грн.

Згідно із частиною шостою статті 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги обґрунтування, які викладені в клопотанні представника відповідача та запереченнях відповідача ОСОБА_2 від 02.04.2021 р. , обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, а також обсяг та характер доказів у справі, суд вважає за доцільне для забезпечення повного і всебічного з`ясування обставин у справі, розглядати даний позов в порядку загального позовного провадження та замінити розгляд справи по суті підготовчим судовим засіданням.

Частиною першою статті 196 ЦПК України передбачено, що в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись статтями 196, 258, 260, 274, 277 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Розгляд цивільної справи №361/8370/20 здійснювати за правилами загального позовного провадження та замінити судове засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити у справі підготовче засідання на 03 листопада 2021 року о 09 год. 50 хв.

У підготовче засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.С.Сердинський

Дата ухвалення рішення01.10.2021
Оприлюднено05.10.2021
Номер документу100076099
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/8370/20

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Радзівіл А. Г.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні