Ухвала
від 04.10.2021 по справі 576/1045/20
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/1045/20

Провадження № 1-в/576/50/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 жовтня 2021 року м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника Глухівського МРС філії ДУ

«Центр пробації» в Сумській області ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухові подання начальника Шосткинського районного сектору №1 філії Державноїустанови «Центрпробації» вСумській областіпро звільнення засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку, -

В С Т А Н О В И В:

До Глухівського міськрайонного суду Сумської області звернулася начальник Шосткинського районного сектору №1 філії Державноїустанови «Центрпробації» вСумській області ОСОБА_6 з поданням, в якому просила суд вирішити питання про звільнення засудженого ОСОБА_5 від покарання, призначеного йому вироком Глухівського міськрайонного суду Сумської області від 17 вересня 2020 року, оскільки 17 вересня 2021 року термін іспитового строку у відношенні нього закінчився.

Представник Шосткинського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській областіОСОБА_4 в судовому засіданні подання підтримав та просив його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_5 також просив клопотання задовольнити та звільнити його від покарання, призначеного йому вироком Глухівського міськрайонного суду Сумської області від 17 вересня 2020 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Прокурор в судовому засіданні подання підтримав, вважав за можливе звільнити засудженого ОСОБА_5 від призначеного покарання з випробуванням, оскільки термін іспитового строку у відношенні нього закінчився.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення засудженого та з`ясувавши думку прокурора, представника Шосткинського РС №1 філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області, суд вважає, що дане подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, з матеріалів справи вбачається, що вироком Глухівського міськрайонного суду Сумської області від 17 вересня 2020 року, який набрав законної сили 20 жовтня 2020 року, ОСОБА_5 був засуджений за ч.2 ст. 249 КК України до 1 (одного) року обмеження волі. Відповідно до ст. 75 КК України його було звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням протягом іспитового строку 1 (один) рік. Відповідно до ст.76 КК України на ОСОБА_5 також були покладені обов`язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти його про зміну місця проживання або роботи.

26 жовтня 2020 року засуджений ОСОБА_5 був поставлений на облік до Шосткинського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області,а 06листопада 2020року вінбув підрозписку ознайомленийз порядкомта умовамивідбування покаранняз випробуванням танаслідками,що можутьнастати зайого порушення.Крім того, цього ж дня, постановою фахівця Глухівського МРС з питань пробації засудженому були встановлені дні явки на реєстрацію, а саме, перша, друга, третя та четверта середа кожного місяця, які в подальшому 25 листопада 2020 року, були змінені та встановлено з`являтись у четверту середу кожного місяця. З даними постановами ОСОБА_5 також був ознайомлений під підпис.

Також, судом встановлено, що в період іспитового строку ОСОБА_5 кримінального правопорушення не вчинив, до адміністративної відповідальності не притягувався, покладені на нього судом обов`язки виконував без порушень. За місцем проживання характеризується позитивно. Крім того, 17 вересня 2021 року термін іспитового строку закінчився.

Відповідно до ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється від призначеного йому покарання .

За таких обставин суд вважає необхідним подання задовольнити та звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного йому вироком Глухівського міськрайонного суду Сумської області від 17 вересня 2020 року.

На підставі ст. 78 КК України та керуючись ст. ст. 369-372, 537 КПК України суд, -

У Х В А Л И В:

Подання начальника Шосткинського районного сектору №1 філії Державноїустанови «Центрпробації» вСумській області ОСОБА_6 задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного вироком Глухівського міськрайонного суду Сумської області від 17 вересня 2020 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Сумськогоапеляційного судучерезГлухівський міськрайонний суд протягом 7 днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Глухівського міськрайонного суду ОСОБА_1

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.10.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу100083861
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —576/1045/20

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Вирок від 17.09.2020

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 22.07.2020

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Усенко Л. М.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Усенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні