Рішення
від 22.09.2021 по справі 496/2127/17
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/2127/17

Провадження № 2/496/825/21

УХВАЛА

22 вересня 2021 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - Пендюри Л.О.

за участю секретаря - Богдан Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка клопотання представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про призначення судової земельно-технічної експертизи,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна агрофірма Маяки до ОСОБА_1 , Маяківської сільської ради Біляївського району Одеської області про визнання недійсним і скасування рішення сільської ради, визнання недійсними державного акту на право власності на земельну ділянку та свідоцтва про право на спадщину, визнання недійсною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна агрофірма Маяки , Комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації , третя особа на стороні відповідача - Маяківська сільська рада Біляївського району Одеської області про визнання незаконною та скасування реєстрації права власності на нерухоме майно.

Від представника ОСОБА_1 - адвоката Судакова В.В. надійшло клопотання про призначення земельно-технічної експертизи для визначення того, чи розташована спірна будівля за адресою: АДРЕСА_1 , в межах земельної ділянки під АДРЕСА_2 , кадастровий номер земельної ділянки: 5121083900:02:002:0634. Проведення вказаної експертизи представник просив доручити Одеському НДІ судових експертиз (м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 21).

Представник ТОВ ВК АФ Маяки Коломійчук А.С. до судового засідання не з`явився, але подав до суду заяву, в якій просив суд призначити земельно-технічну експертизу.

Відповідачка ОСОБА_1 до судового засідання не з`явилась але подала до суду заяву, в якій просила суд призначити земельно-технічну експертизу.

Представник Маяківської сільської ради Біляївського району Одеської області до судового засідання не з`явився.

Приймаючи до уваги заяви представника позивача та відповідачки, дослідивши матеріали справи суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 103 ЦПК України, для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини не можливо.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 116 ЦПК України, суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Враховуючи те, що висновку експерта суду не надано, а без вказаного висновку вирішити справу неможливо, а тому суд вважає за необхідне призначити земельно-технічну експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст. ст. 103, 116, п. 5 ч. 1 ст. 252, 260-261 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна агрофірма Маяки до ОСОБА_1 , Маяківської сільської ради Біляївського району Одеської області про визнання недійсним і скасування рішення сільської ради, визнання недійсними державного акту на право власності на земельну ділянку та свідоцтва про право на спадщину, визнання недійсною та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна агрофірма Маяки , комунального підприємства Новоселівської сільської ради Регіональне бюро державної реєстрації , третя особа на стороні відповідача - Маяківська сільська рада Біляївського району Одеської області про визнання незаконною та скасування реєстрації права власності на нерухоме майно призначити земельно-технічну експертизу, провадження якої доручити експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (65026, м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 21), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

На вирішення земельно-технічної експертизи поставити наступне питання:

Чи розташована будівля за адресою: АДРЕСА_1 , в межах земельної ділянки під АДРЕСА_2 , кадастровий номер земельної ділянки: 5121083900:02:002:0634?

Огляд земельних ділянок провести у присутності сторін: представника ТОВ ВК АФ Маяки , яке знаходиться за адресою: вул. Радянської Армії, №24, с. Маяки Біляївського району Одеської області; ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_3 ; представника Маяківської сільської ради Біляївського району Одеської області, яка знаходиться за адресою: вул. Богачова, №99, с. Маяки Біляївського району Одеської області.

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 ..

Роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України відповідно до якої у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

В провадження експерта направити матеріали цивільної справи №496/2127/17.

Провадження у справі на час проведення експертизи - зупинити.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня складання її повного тексту до Одеського апеляційного суду через Біляївський районний суд Одеської області.

Суддя Л.О. Пендюра

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.09.2021
Оприлюднено05.10.2021
Номер документу100089042
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —496/2127/17

Ухвала від 21.07.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Рішення від 22.09.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Рішення від 22.09.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Рішення від 23.07.2019

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Рішення від 23.07.2018

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 20.07.2018

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Постанова від 29.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 29.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Таварткіладзе О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні