Ухвала
від 06.10.2021 по справі 581/846/20
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/846/20

Провадження № 1-в/581/9/21

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

06 жовтня 2021 року селище Липова Долина

Липоводолинський районний суд Сумської області в складі судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

особи, щодо якої порушено питання про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву лікаря-психіатра КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області ОСОБА_6 про припинення примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований по АДРЕСА_1 , проживає по АДРЕСА_2 ,

в с т а н о в и в :

У жовтні 2021 року лікар-психіатр КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області ОСОБА_6 звернувся до суду із заявою про припинення примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 .

Заяву мотивує тим, що ухвалою Липоводолинського районного суду Сумської області від 17 лютого 2021 року до ОСОБА_5 застосовано примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. Під час надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 щомісячно оглядався лікарем-психіатром, отримував підтримуюче лікування.

За висновком комісії лікарів-психіатрів КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області від 30 вересня 2021 року ОСОБА_5 не виявляє значних ознак психіатричного розладу, який обумовлює його небезпеку для себе та оточуючих. Подальше надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку є недоцільним, тому застосуванню заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку не потребує.

У судовому засіданні особа, стосовно якої застосовано примусові заходи медичного характеру ОСОБА_5 , та його захисник ОСОБА_4 заяву підтримали і просили її задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 проти задоволення заяви не заперечував.

Заслухавши пояснення, дослідивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Ухвалою Липоводолинського районного суду Сумської області від 17 лютого 2021 року до ОСОБА_5 за скоєння суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, застосовано примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Із 26 березня 2021 року ОСОБА_5 отримував психіатричну допомогу в амбулаторних умовах.

Із висновку лікарсько-консультативної комісії КНП «Липоводолинська лікарня» вбачається, що ОСОБА_5 з 1995 року знаходиться на диспансерному обліку з діагнозом: «Шизофренія, інший тип, безперервний тип перебігу зі стабільним дефектом». Під час огляду скарг активно не висловлює, мовному контакту доступний формально, на поставлені питання відповідає коротко в плані поставлених запитань, темп мислення сповільнений, пам`ять, увага, інтелект знижені, емоційно замкнений, ззовні спокійний, наявність розладів сприйняття, маячення не висловлює, інструкції виконує, критика до скоєного злочину формальна. Враховуючи дані об`єктивного стану хворого та дані нагляду лікаря-психіатра протягом шести місяців, подальшого продовження амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку ОСОБА_5 не потребує.

Відповідно до статті 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру (ч. 2 ст. 514 КПК України).

Аналогічні приписи передбачені статтею 19 Закону України «Про психіатричну допомогу».

Ураховуючи, що за психічним станом ОСОБА_5 подальшого застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку не потребує, суд вважає заяву про припинення застосування вказаних заходів медичного характеру обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 372, 512, 514 КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву лікаря-психіатра КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області ОСОБА_6 про припинення примусових заходів медичного характеру задовольнити.

Припинити застосування до ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом семи днів із дня її проголошення через Липоводолинський районний суд Сумської області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу100138529
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований по АДРЕСА_1 , проживає по АДРЕСА_2

Судовий реєстр по справі —581/846/20

Ухвала від 06.10.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 17.02.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 03.02.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 10.12.2020

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні