Ухвала
від 06.10.2021 по справі 927/375/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

06 жовтня 2021 року м. Чернігівсправа № 927/375/21 Господарський суд Чернігівської області у складі головуючого судді Фесюри М.В., розглянувши заяву про участь в режимі відеоконференції, у справі

позивач за первісним позовом: Товариство з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» , провулок Шевченка Тараса, 3, м. Київ, 01001, код ЄДРПОУ 31454383

відповідач за первісним позовом: Приватне підприємство «Агрофірма Кладьківка» , с. Кладьківка, Куликівського району, Чернігівської області, 16351, код ЄДРПОУ 35493468

про зобов`язання виконати умови договору, стягнення 2 339 015 грн штрафних санкцій

позивач за зустрічним позовом: Приватне підприємство «Агрофірма Кладьківка» , с. Кладьківка, Куликівського району, Чернігівської області, 16351, код ЄДРПОУ 35493468

відповідач за зустрічним позовом: Товариство з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» , провулок Шевченка Тараса, 3, м. Київ, 01001, код ЄДРПОУ 31454383

про визнання недійсним договору поставки

Представники сторін: не викликались;

У провадженні перебуває справа: за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» до Приватного підприємства «Агрофірма Кладьківка» про зобов`язання виконати умови договору поставки від 25.06.2020 року №П-1985/6/20 в частині поставки відповідачем 2000 тон кукурудзи, Кот УКТ ЗЕД 1005900000 належної якості, на умовах, визначених договором, та стягнення штрафних санкцій у сумі 2 339 015 грн. на підставі п.4.1. Договору, та за зустрічним позовом Приватного підприємства «Агрофірма Кладьківка» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» про визнання недійсним Договору поставки від 25.06.2020 року №П-1985/6/20.

Суд постановив протокольну ухвалу від 23.09.21 про закриття підготовчого провадження та призначив справу до судового розгляду по суті на 20.10.21 на 11:00 год.

В межах справи від представника позивача за первісним позовом надійшла заява про участь у судовому засіданні 20.10.21 об 11:00 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом ДСА України від 08.04.2020 №169 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (надалі - Порядок).

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наявність технічної можливості для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням системи « EasyCon» , суд вважає за можливе задовольнити заяву представника позивача за первісним Минець В.І. та призначити проведення підготовочого засідання по справі в режимі відеоконференції за його участі поза межами приміщення суду з використанням системи « EasyCon» .

Суд зауважує, що забезпечення можливості проведення наступних судових засідань за участю представника позивача в режимі відеоконференції під час розгляду справи може бути вирішена судом у кожному конкретному випадку за умови подання позивачем завчасно відповідного клопотання щодо проведення призначеного судового засідання на конкретну дату в режимі відеоконференції та за результатами з`ясування судом наявності у суду технічної можливості.

Керуючись ст. 197, 233-235 Господарським процесуальним кодексом України, суд-

УХВАЛИВ:

1.Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2.Призначити проведення судового засідання, призначеного на 20 жовтня 2021 року на 11:00, за участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кернел-Трейд» , в режимі відеоконференції, з використанням власних технічних засобів, в системі відеоконференцзв`язку « EasyCon» (https://vkz.court.gov.ua/).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити учаснику відеоконференції, що для участі судовому засіданні йому необхідно:

зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні;

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя М.В. Фесюра

Веб адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено07.10.2021

Судовий реєстр по справі —927/375/21

Рішення від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 06.09.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 28.05.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 07.05.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 19.04.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні