Постанова
від 06.10.2021 по справі 575/1178/20
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/1178/20

Провадження № 3-в/575/9/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2021 року смт. Велика Писарівка

Суддя Великописарівського районного суду Сумської області В`юник Н.Г., розглянувши подання Відділу поліцейської діяльності №1 (с.Велика Писарівка) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області стосовно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

громадянки України, проживаючої в

АДРЕСА_1 , непрацевлаштованої,

про заміну адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту,

у с т а н о в и в :

28 вересня 2021 року до суду звернувся Відділ поліцейської діяльності №1 (с.Велика Писарівка) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області з поданням, в якому просив замінити ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту строком 7 діб, оскільки на даний час постанову суду виконати неможливо, так як згідно довідок лікаря терапевта Великописарівської лікарні остання перебуває на обліку з Гіпертонічною хворобою серця 2 ст. та Кардіосклерозом . Окрім того, згідно довідки лікаря терапевта Великописарівської лікарні від 28.09.2021, ОСОБА_1 перебуває на обліку у лікаря з діагнозом Гіпертонія 2 ступеню та не може знаходитися в умовах ізолятора тимчасового тримання.

Представник Відділу поліцейської діяльності №1 (с.Велика Писарівка) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області та ОСОБА_1 до суду не з`явилися, хоча повідомлялись про час та місце розгляду справи.

Вивчивши матеріали подання, суд дійшов таких висновків.

Так, постановою Великописарівського районного суду Сумської області від 04 грудня 2020 року ОСОБА_1 визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173-2 ч.1 КУпАП, і на неї накладено адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту строком 7 діб .

19 лютого 2021 року постанова суду надійшла на виконання до Відділу поліцейської діяльності №1 (с.Велика Писарівка) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області та прийнята до виконання, але дану постанову виконати неможливо з причин вказаних у поданні.

Так, відповідно до довідки лікаря терапевта поліклінічного відділення Великописарівської лікарні Великописарівської селищної ради від 09.03.2021, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходиться на Д обліку з діагнозом Гіпертонічна хвороба II ст. , Кардіосклероз .

Згідно довідки лікаря терапевта поліклінічного відділення Великописарівської лікарні Великописарівської селищної ради від 28.09.2021, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не може знаходитися в умовах ізолятора тимчасового тримання.

Відповідно до ст.304 КУпАП питання, пов`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішується органом, який виніс постанову.

Згідно ст.301 КУпАП за наявності обставин, що ускладнюють виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, виправних чи громадських робіт або роблять її виконання неможливим, орган (посадова особа), який виніс постанову, може відстрочити її виконання на строк до одного місяця.

Статтею 303КУпАП передбачено давність виконання постанов про накладення адміністративних стягнень. Так, не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження постанови перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги. У разі відстрочки виконання постанови відповідно до статті 301 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до закінчення строку відстрочки.

Законами України може бути встановлено й інші, більш тривалі строки для виконання постанов по справах про окремі види адміністративних правопорушень.

Під зверненням постанови до виконання у ст.303 КУпАП необхідно розуміти своєчасне (не більш ніж через три місяці з дня її винесення) направлення постанови до органу, який відповідно до законодавства уповноважений її безпосередньо виконувати, в даному випадку до органу НП, і визнається єдиним юридичним фактом, який має значення для встановлення, чи підлягає вона виконанню, незалежно від того, чи розпочато безпосереднє (реальне) виконання цієї постанови, що дотримано судом.

Враховуючи викладене, вважаю, що подання задоволенню не підлягає та одночасно вважаю за необхідним припинити виконання постанови Великописарівського районного суду Сумської області від 04.12.2020 стосовно ОСОБА_1 , оскільки остання хворіє та не може знаходитися в умовах ізолятора тимчасового тримання.

Керуючись ст.ст. 301, 303, 304 КУпАП,

п о с т а н о в и в :

У задоволенні подання Відділу поліцейської діяльності №1 (с.Велика Писарівка) Охтирського районного відділу поліції ГУ НП в Сумській області про заміну адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту стосовно ОСОБА_1 - відмовити.

Припинити виконання постанови Великописарівського районного суду Сумської області від 04 грудня 2020 року стосовно ОСОБА_1 за ст.173-2 ч.1 КУпАП, на яку накладено адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту строком сім діб.

Постанова може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення через Великописарівський районний суд Сумської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Суддя Н.Г. В`юник

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено08.10.2021
Номер документу100193975
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —575/1178/20

Постанова від 06.10.2021

Адмінправопорушення

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Постанова від 04.12.2020

Адмінправопорушення

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні