Ухвала
від 11.10.2021 по справі 600/1840/21-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

11 жовтня 2021 р. м. Чернівці Справа № 600/1840/21-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боднарюка О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації, про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації на правонаступника Управління соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації.

Ухвалою суду призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження. Про дату, час та місце розгляду повідомлено заінтересованих осіб та осіб, які беруть участь у справі.

Позивач подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, в порядку письмового провадження.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання.

За правилами статті 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 9 статті 205 КАС України визначено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до частини 2 статті 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на вищезазначене та враховуючи вимоги частини 2 статті 379 КАС України, суд вважає за можливе розглянути подання про заміну сторони виконавчого провадження у письмовому провадженні.

Розглянувши подання про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Рішенням Чернівецького окружного адміністративного суду адміністративний позов задоволено. Визнано протиправною бездіяльність Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації щодо виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі семи мінімальних пенсій за віком.

Зобов`язано Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації нарахувати та виплатити ОСОБА_1 недоплачену грошову допомогу до 5 травня за 2020 рік, як учаснику бойових дій, відповідно до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» , у розмірі 8306,00 гривень.

Управління праці та соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації Чернівецької області є структурним підрозділом Чернівецької районної державної адміністрації, яка утворена в зв`язку з ліквідацією Заставнівського, Кіцманського, Глибоцького, Сторожинецького, Новоселицького, Герцаївського районів та утворенням Чернівецького району відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 р. №807-IX "Про утворення та ліквідацію районів" та розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 р. №1635-р "Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій".

В абзаці 4 п. 1 Розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 р. №1635-р "Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій" здійснено реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих зазначеною постановою, шляхом їх приєднання до районних державних адміністрацій.

Враховуючи наведене, Управління праці та соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації Чернівецької області (код ЄДРПОУ 43916015) є правонаступником прав та обов`язків Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03196268).

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне задовольнити заяву ОСОБА_1 про заміну сторони у виконавчому провадженні Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03196268) на його правонаступника Управління праці та соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації Чернівецької області (код ЄДРПОУ 43916015).

На підставі наведеного та керуючись статтями 241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження Управління праці та соціального захисту населення Глибоцької районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03196268) на його правонаступника Управління соціального захисту населення Чернівецької районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 43916015).

Згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до статей 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Суддя О.В. Боднарюк

Дата ухвалення рішення11.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100245814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —600/1840/21-а

Ухвала від 11.10.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 14.09.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Рішення від 11.06.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

Ухвала від 22.04.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Боднарюк Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні