Ухвала
від 11.10.2021 по справі 766/17981/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/17981/21

н/п 2/766/13252/21

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11 жовтня 2021 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Ус О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання батьківства,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Херсонського міського суду Херсонської області з позовною заявою, в якій просить визнати його батьком ОСОБА_2 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 та зобов`язати відповідача виключити з актового запису про народження про батька дитини та внести відомості про нього як батька. В обґрунтування позову зазначив, що з матір`ю дитини проживав у цивільному шлюбі 15 років по день її смерті та від їх спільного проживання народився син. Цивільна дружина померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . За час життя, дружина не бажала записати його батьком сина, але при цьому увесь цій час вони проживали разом, вели спільне господарство, виховували та утримували дитину.

Позовна заява не відповідає вимогам ч.6 ст. 175 ЦПК України, а саме у ній не зазначені інші відомості, необхідні для вирішення спору, а саме де знаходиться дитина, що впливає на склад учасників справи, оскільки належним відповідачем в даному випадку є орган або особа, яка представляє законні інтереси дитини, а не орган РАГС, який без пред`явлення окремих вимог на підставі ч.1 ст. 134 СК України вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

Відповідно до ч.4 ст.128 СК України позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу, проте позивач в порушення вимог ч.5 ст. 77 ЦПК України не додає до заяви повний витяг актового запису про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не повідомляє про неможливість поданння доказів разом з позовною заявою, як вимагає ч.4 ст. 83 ЦПК України та не порушує питання перед судом про його витребування з урахуванням вимог ст. 84 ЦПК України.

Статтею 27 ЦПК України визначено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом. Позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Позивачеві слід визначити належного відповідача, тобто особу яка представляє інтереси дитини (дід, баба, опікун, орган опіки та піклування тощо).

Також суд звертає увагу, що обов`язком сторони є подання усіх доказів разом з позовною заявою, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч. 4 ст. 83 ЦПК України).

У відповідності до ч.1 та ч.2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, позивачу слід усунути вказані недоліки позовної заяви.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені в ухвалі суду, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України, що не позбавляє позивача повторного звернення до суду.

Керуючись ст. 83, 84, 95,175,177,185, 260 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання батьківства залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів, з дня отримання копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. В. Ус

Дата ухвалення рішення11.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100255765
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/17981/21

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 11.10.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні