Постанова
від 12.10.2021 по справі 203/418/21
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/418/21

Провадження № 3/0203/690/2021

ПОСТАНОВА

12 жовтня 2021 р. суддя Кіровського районного суду м. Дніпропетровська Підберезний Г.А., розглянувши матеріали, що надійшли з Дніпропетровської митниці про порушення митних правил у відношенні ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кіровського районного суду м. Дніпропетровська перебуває справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 про притягнення останнього до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

На адресу суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Матяш Т.В., в якому вона просить забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення Кіровського районного суду м. Дніпропетровська з використанням власних засобів інтернет- зв`язку в програмі EASYCON .

Зазначила, що не може з`явитися в судове засідання через те, що мешкає у м. Києві.

Суд, розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Матяш Т.В., приходить до наступних висновків.

Згідно вимог ст. 245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Відповідно до ч. 2 ст. 246 КУпАП, порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення в районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах визначається цим Кодексом та іншими законами України.

Однак, згідно ч. 7 ст. 11 Закону України Про судоустрій і статус суддів , учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до вимог ст. 268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право, крім того, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.

Згідно норм чинного КУпАП проведення судових засідань по справах про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції не передбачено, тому суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону визначену в КПК України.

Крім того, положеннями ст. 336 КПК встановлений чіткий порядок та зазначені основні умови проведення судових засідань в режимі відеоконференції. Так, судове провадження у режимі відеоконференції, так зване дистанційне судове провадження, може здійснюватися у тому числі у разі: наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Відповідно до ч. 9 ст. 336 КПК дистанційне судове провадження може здійснюватися в судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій, Верховному Суді України під час здійснення судового провадження з будь-яких питань, розгляд яких належить до компетенції суду. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи необхідність забезпечення права представника ОСОБА_1 - адвоката Матяш Т.В. на участь в судовому засіданні, з метою своєчасного розгляду справи про адміністративне правопорушення, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання, та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Керуючись ч. 7 ст. 11 Закону України Про судоустрій і статус суддів , ст. 336 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Матяш Т.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції через програмно- апаратний комплекс фіксування судового засідання EASYCON при розгляді справи про адміністративне правопорушення щодо притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України - задовольнити.

Судове засідання, призначене на 18 листопада 2021 року на 09.30 годину по справі про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення EasyCon під логіном ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду адвокату необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Копія ухвали негайно надіслати представниre ОСОБА_1 - адвокатe Матяш Т.В.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Г.А. Підберезний

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100266328
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —203/418/21

Постанова від 26.07.2023

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 14.06.2023

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 01.05.2023

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 24.04.2023

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 28.04.2022

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 31.03.2022

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 27.02.2022

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 19.01.2022

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 18.11.2021

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Постанова від 12.10.2021

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні