Ухвала
від 12.10.2021 по справі 905/2219/20
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

12 жовтня 2021 року м. Харків Справа № 905/2219/20

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів: головуюча суддя Терещенко О.І., суддя Тихий П.В., суддя Шутенко І.А.

без виклику сторін

розглянувши матеріали за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. (вх. 2230Х1-18)

на рішення господарського суду Донецької області від 24.06.2021 року у справі №905/2219/20, ухвалене в приміщенні господарського суду Донецької області (суддя Матюхін В.І.), повний текст якої складено 25.06.2021 року

за позовом Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське", Донецька область, м. Покровськ

до відповідача ОСОБА_1 , Житомирська область

про врегулювання розбіжностей при укладенні договору та визнання договору укладеним

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Донецької області від 24.06.2021 року у справі №905/2219/20 позовні вимоги задоволено частково; визнано договір купівлі-продажу цінних паперів від 21.10.2020 року між ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" та ОСОБА_1 укладеним з 15.12.2020 року в наступній редакції:

"ДОГОВІР

викупу (купівлі-продажу) цінних паперів"

СТОРОНИ ДОГОВОРУ:

Громадянин України ОСОБА_1 , що іменується надалі "Акціонер" та/або "Продавець", паспорт серія НОМЕР_1 виданий Житомирським РВ УМВС України в Житомирській області 15.01.2008 р. та

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ШАХТОУПРАВЛІННЯ "ПОКРОВСЬКЕ ", юридична особа заснована згідно законодавства України, яка є резидентом України, що іменується надалі "Емітент" та/або "Покупець", в особі Генерального директора Яковенко Валерія Геннадійовича , що діє на підставі Статуту, з іншої сторони, в подальшому при згадуванні одночасно іменовані як "Сторони", а кожна окремо - "Сторона",

враховуючи, що:

- Акціонер є власником простих іменних акцій Емітента;

- 06 жовтня 2020 року Акціонер зареєструвався для участі у загальних зборах Емітента та голосував проти прийняття загальними зборами акціонерів Емітента рішень про надання згоди на вчинення Емітентом значного (их) правочину(ів) (питання 8 та/або 9 порядку денного загальних зборів акціонерів Емітента);

- статтею 68 Закону України "Про акціонерні товариства" передбачене право Акціонера вимагати обов`язкового викупу Емітентом належних йому голосуючих акцій Емітента, а статтею 69 Закону України "Про акціонерні товариства" - обов`язок Емітента здійснити викуп всіх належних Акціонеру простих іменних акцій Емітента за ціною, не нижче ринкової вартості простих іменних акцій, визначеної в порядку, встановленому статтею 8 Закону України "Про акціонерні товариства",

а також керуючись відповідними положеннями Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України та інших вимог законодавства; уклали цей Договір викупу (купівлі-продажу) цінних паперів, надалі - "Договір", про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1Відповідно до цього Договору Акціонер/Продавець зобов`язується передати Емітенту/Покупцю прості акції, що належать Акціонеру/Продавцю на праві власності, іменуються надалі "ЦП", а Емітент/Покупець зобов`язується прийняти ЦП та сплатити на користь Акціонера/Продавця грошову суму на умовах, в порядку та строки, встановлені цим Договором.

1.2.Акціонер/Продавець передає такі ЦП:

РЕКВІЗИТИ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ЦП

Найменування емітента ЦП: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ШАХТОУПРАВЛІННЯ "ПОКРОВСЬКЕ"

Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ емітента ЦП: 13498562

Вид ЦП: Акції прості

Форма випуску ЦГІ: Іменні

Форма існування ЦП: Бездокументарна

Міжнародний ідентифікаційний номер ЦП: UA4000093850

Номінальна вартість одного ЦП: 0,25 грн. (нуль гривень двадцять п`ять копійок)

Кількість цінних паперів:1 027 700 шт. (один мільйон двадцять сім тисяч сімсот шт.)

1.3.ЦП, що є предметом цього Договору, відповідають вимогам Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" та інших нормативно-правових актів України, які регулюють ринок цінних паперів.

1.4. Ціна викупу одного ЦП, визначеного цим Договором, дорівнює його ринковій вартості станом на 27 серпня 2020 року, визначеній відповідно до статті 8 Закону України "Про акціонерні товариства", та становить 1,50 грн. (одна гривня 50 копійок).

1.5. Ціна викупу всіх ЦП, що відчужуються за цим Договором, - ціна Договору, становить 1 541 550 грн. (один мільйон п`ятсот сорок одна тисяча п`ятсот п`ятдесят грн.).

1.6. Передача ЦГІ, які є предметом цього Договору, здійснюються Сторонами в межах депозитарної системи України по рахунках у ЦП , відкритих Сторонами у обраних ними депозитарних установах. Для виконання операцій по рахунках у цінних паперах Сторони зобов`язані надавати уповноваженим ними депозитарним установам вчасно і належним чином оформлені відповідні розпорядження та інші документи.

1.7.Право власності на ЦП переходить до Емітента/Покупця з моменту зарахування цінних паперів на відповідний рахунок у цінних паперах Емітента/Покупця, відкритий йому у відповідній депозитарній установі.

2. ПОРЯДОК ПЕРЕДАЧІ ЦП , РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВА ВЛАСНОСТІ

2.1.Реєстрація переходу права власності на цінні папери здійснюється згідно Положення про депозитарну діяльність, затвердженого рішенням НКЦПФР 23.04.2013р. №735.

2.2.Для перереєстрації права власності на ЦП Сторони зобов`язуються вчинити наступні дії:

2.2.1.протягом одного робочого дня з моменту підписання цього Договору, але не пізніше 28 листопада 2020 року Емітент/Покупець подає депозитарію цінних паперів, реквізити якого визначені цим Договором, із супровідним листом два примірники належним чином оформлених розпоряджень про проведення облікових депозитарних операцій зарахування одним неподільним пакетом всіх ЦП на власний рахунок у цінних паперах та примірник цього Договору стосовно прийняття у власність ЦП, визначених цим Договором;

2.2.2.протягом одного робочого дня з моменту підписання цього Договору, але не пізніше 28 листопада 2020 року Акціонер/Продавець подає депозитарній установі, реквізити якої визначені цим Договором, із супровідним листом два примірники належним чином оформлених розпоряджень про проведення облікових депозитарних операцій переказу (списання) одним неподільним пакетом всіх ЦП з власного рахунку у цінних паперах на рахунок у цінних паперах Емітента/Покупця, що визначений цим Договором, та примірник цього Договору стосовно відчуження на користь Емітента ЦП, визначених цим Договором.

2.3.Усі дії, що пов`язані з перереєстрацією прав власності на ЦП у депозитарних установах, Сторони здійснюють самостійно, жодних компенсацій витрат стосовно сплати послуг депозитарних установ на користь іншої Сторони цей договір не передбачає. Кожна з Сторін є відповідальною за своєчасне, повне та сумлінне виконання дій, що пов`язані з перереєстрацією прав власності на ЦП.

2.4.За вимогою однієї Сторони інша Сторона зобов`язана негайно надати примірники (їх копії) розпоряджень про проведення облікових депозитарних операцій із відмітками про їх прийняття відповідними депозитарними установами.

3. ПОРЯДОК ОПЛАТИ ЦП

3.1. Емітент/Покупець зобов`язується сплатити на користь Акціонера/Продавця грошові кошти в розмірі, вказаному у пункті 1.5. цього Договору, шляхом банківського переказу на поточний рахунок, визначений цим Договором, протягом двох календарних днів з моменту переходу права власності на ЦП.

3.2. В межах терміну сплати суми (ціни) Договору, вказаному в п.3.1. цього Договору, допускається виконання Емітентом/Покупцем грошових зобов`язань перед Акціонером/Продавцем частинами та/або достроково.

4. ПРАВА ТА ОБОВ`ЯЗКИ СТОРІН

4.1. Акціонер/Продавець зобов`язаний передати ЦП Емітенту/Покупцю в термін та порядку, обумовлені цим Договором. У разі відмови Акціонера/Продавця передати ЦП Емітент/Покупець має право витребувати ЦП у Акціонера/Продавця та вимагати його (їх) передання, або відмовитись від Договору.

4.2. Емітент/Покупець зобов`язаний прийняти ЦГІ від Акціонера/Продавця, за виключенням випадку, коли він має право відмовитися від Договору.

4.3. Емітент/Покупець зобов`язаний сплатити на користь Акціонера/Продавця суму (ціну) Договору в порядку та розмірі, встановленому цим Договором, у разі прострочення оплати ЦП Акціонер/Продавець має право вимагати від Емітента/Покупця їх оплати та процентів за користування чужими грошовими коштами.

4.4. Якщо Емітент/Покупець відмовився прийняти та оплатити ЦП, Акціонер/Продавець має право за своїм вибором вимагати оплати ЦП або відмовитися від Договору.

4.5. Сторони зобов`язуються зберігати конфіденційність умов цього Договору, передача інформації стосовно умов цього Договору третім особам або розповсюдження без взаємної письмової згоди Сторін протягом строку його дії, а також одного року після закінчення строку дії Договору, не допускається. Умови конфіденційності не стосуються надання інформації стосовно умов цього Договору на підставі законних вимог органів влади або вимог нормативних актів, коли надання такої інформації є обов`язковим.

5. СТРОК ДОГОВОРУ

5.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його укладення та діє до повного виконання Сторонами своїх обов`язків.

5.2. Закінчення строку дії Договору не звільняє Сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час його дії.

6. ПОРЯДОК ЗМІНИ УМОВ ДОГОВОРУ ТА ЙОГО РОЗІРВАННЯ

6.1. Зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, за виключенням випадків, передбачених цим Договором та законом.

6.2. У разі відмови будь-якої сторони від Договору на підставах, визначених цим Договором або законодавством, Договір вважається розірваним з моменту отримання іншою стороною письмового повідомлення про відмову від Договору.

6.3. Будь-які зміни цього Договору або його розірвання, за виключенням згаданої вище відмови від Договору, здійснюється в порядку та формі, встановленими законодавством.

7. ЗАЯВИ ТА ГАРАНТІЇ

7.1. Акціонер/Продавець гарантує, що він має право вільно ним розпоряджатися ЦП; ЦП не є предметом застави, не перебуває під арештом і стосовно нього немає ніяких вимог з боку третіх осіб.

8.1.ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН ТА ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ СПОРІВ

8.1. Цей Договір підкоряється матеріальному праву України та тлумачиться згідно з чинним законодавством України.

8.2. Сторони несуть майнову відповідальність за неналежне, несвоєчасне виконання або невиконання своїх зобов`язань, передбачених цим Договором, та згідно з чинним законодавством України.

8.3. Сторони несуть повну майнову відповідальність за порушення умов конфіденційності цього Договору. При цьому винна Сторона зобов`язана відшкодувати всі !матеріальні збитки іншій Стороні, які є наслідком порушення Стороною її зобов`язань із збереження конфіденційності.

8.4. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання договірних зобов`язань, якщо таке невиконання є наслідком будь-яких дій державних органів, прийняття ними будь-яких нормативних актів, що забороняють чи обмежують виконання Сторонами своїх зобов`язань за цим Договором, або непереборних сил, таких як: війни, пожежі, повені, землетруси тощо, які роблять неможливим виконання Договору на термін, більший ніж 30 календарних днів, якщо такі обставини безпосередньо впливали на виконання умов цього Договору. Такі обставини мають бути належним чином підтверджені Стороною, що не виконала свої зобов`язання.

8.5. Будь-які спори між Сторонами стосовно укладення, виконання або зміни/розірвання цього Договору підлягають вирішенню відповідно до законодавства України.

9. ВІДОМОСТІ ПРО ЗАСОБИ ЗВ`ЯЗКУ МІЖ СТОРОНАМИ

9.1.Усі інформаційні повідомлення (документи), які стосуються цього Договору, можуть направлятися Сторонами за допомогою наступних видів зв`язку: кур`єром; поштою; електронною поштою; обміну факсимільними копіями. Копії (факсимільні копії, електронні копії) документів вважаються дійсними, якщо їх оригінали будуть направлені відповідній Стороні рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення протягом одного робочого дня з моменту надсилання таких копій.

9.2. Сторони домовились підтримувати зв`язок одна з одною через уповноважених осіб, що підписали цей Договір.

9.3. Поштові адреси Сторін, реквізити інших засобів зв`язку зазначаються у розділі 11 цього Договору.

10. ІНШІ УМОВИ

10.1. Цей Договір складено у чотирьох оригінальних примірниках: два для Емітента/Покупця та два - для Акціонера/Продавця. У разі необхідності Сторони можуть оформити додаткові примірники цього Договору.

10.2. Будь які додаткові договори (угоди) до цього Договору підписуються Сторонами (уповноваженими представниками Сторін) і є невід`ємними частинами цього Договору.

11. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ, ПОШТОВІ, БАНКІВСЬКІ ТА ІНШІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН

ЕМІТЕНТ/ПОКУПЕЦЬ

Повне найменування:ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ШАХТОУПРАВЛІННЯ "ПОКРОВСЬКЕ"

Ідентифікацій код за ЄДРПОУ: 13498562

Місцезнаходження: Україна, 85300, Донецька обл., м. Покровськ, пл. Шибанкова, буд. 1-А.

Поточний рахунок: НОМЕР_2

Найменування установи банку: АТ "ПУМБ"

Реквізити рахунку у цінних паперах: Депозитарний код рахунку в ЦП: 10002400623010778, найменування Депозитарної установи: ПАТ "НДУ" , код депозитарної установи: 100024

Засоби зв`язку з уповноваженою особою: НОМЕР_3".

Відмовлено у задоволенні позову в частині врегулювання розбіжностей при укладенні договору купівлі-продажу цінних паперів від 21.10.2020 року між ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" та ОСОБА_1 ; стягнуто з ОСОБА_1 на користь Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" 2 102,00 грн. на відшкодування витрат з оплати судового збору.

Представник ОСОБА_1 - адвокат Бєлкін Л.М. з рішенням суду першої інстанції не погодився та звернувся до Східного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Донецької області від 24.06.2021 року у справі та ухвалити нове рішення про відмову у позові повністю.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.07.2021 року, суддею - доповідачем у справі визначено суддю Терещенко О.І. та сформовано колегію суддів у складі: головуюча суддя Терещенко О.І., суддя Тихий П.В., суддя Хачатрян В.С.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 26.07.2021 року, з урахуванням ухвали від 03.08.2021 року, відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. на рішення господарського суду Донецької області від 24.06.2021 року у справі; позивачу встановлено строк до 18.08.2021 року на протязі якого він має право подати відзив на апеляційну скаргу, який повинен відповідати вимогам частини 2 статті 263 Господарського процесуального кодексу України; призначено справу до розгляду на "25" серпня 2021 р. о 12:30 год.; явка сторін в судове засідання обов`язковою не визнавалась; роз`яснено учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon".

04.08.2021 року на адресу суду від представника відповідача - ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. надійшла заява про відвід судді Хачатрян В.С. (вх.№8971), яку долучено до матеріалів справи, яка обґрунтована тим, що суддя Хачатрян В.С. приймала участь у розгляді справи №905/1926/18 та прийнятті постанови Східним апеляційним господарським судом від 16.09.2019 року, яка надалі була скасована постановою Верховного Суду від 17.02.2021 року, де, зокрема, вказано: "суди попередніх інстанцій не перевірили належним чином аргументи позивача про явну (очевидну для будь-якої розумної особи) невідповідність затвердженої наглядовою радою ціни акцій їх справедливій (ринковій вартості)", за результатами розгляду якої суддя Хачатрян В.С. навіть не заявила окремої думки; заявник вважає, що має місце заангажованість судді Хачатрян В.С. на користь позивача та явна упередженість проти акціонерів; суддя Хачатрян В.С. вже висловила своє упереджене ставлення на користь відповідача у справі №905/1926/18, який знаходиться в орбіті інтересів холдингу "Метінвест" та сторона відповідача у справі №905/2219/20 не може довіряти судді Хачатрян В.С., оскільки у справі №905/2219/20 позивач, також, знаходиться в орбіті інтересів холдингу "Метінвест".

Вказані обставини викликають сумніви у об`єктивності та неупередженості судді Хачатрян В.С. у розгляді справи №905/2219/20, що відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 35 ГПК України та з урахуванням п. 2.5 Бангалорських принципів поведінки судді, схвалених Резолюцією Економічної та Соціальної ради ООН 27.07.2006 року №2006/23, є підставою для відводу.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 05.08.2021 року визнано необґрунтованою заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. про відвід судді Хачатрян В.С. від розгляду справи №905/2219/20 (вх.№8971 від 04.08.2021 року); заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. про відвід судді Хачатрян В.С. від розгляду справи №905/2219/20 (вх.№8971 від 04.08.2021 року) та матеріали справи №905/2219/20 для вирішення питання про відвід згідно до ч.3 ст. 39 ГПК України, передано судді, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 32 цього Кодексу.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 06.08.2021 року відмовлено у задоволенні заяви представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М про відвід судді Хачатрян В.С., (вх.№8971 від 04.08.2021) при розгляді справи №905/2219/20, на підставі ч. 1 ст. 32 ГПК України суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу.

25.08.2021 року на адресу суду від відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи (вх.№9706), в якому останній просить відкласти розгляд справи на іншу дату, у зв`язку з зайнятістю представника в іншому судовому засіданні, яке долучено до матеріалів справи.

07.09.2021 року на електронну адресу суду від представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (вх.№3796, вх.№10380), в якому останній просить забезпечити участь представника в судовому засіданні, призначеному на 08.09.2021 року об 11:30 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", яке долучено до матеріалів справи.

07.09.2021 року на електронну адресу суду від представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. надійшов відзив на апеляційну скаргу (вх.№3796, вх.№10380), в якому останній просить апеляційну скаргу залишити без задоволення, оскаржуване рішення місцевого господарського суду залишити без змін, який долучено до матеріалів справи.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 07.09.2021 року задоволено клопотання представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. про його участь в судовому засіданні, призначеному на 08.09.2021 року об 11:30 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів представника, який подав вказану заяву; судове засідання у справі №905/2219/20 призначене на "08" вересня 2021 р. об 11:30 год. ухвалено провести за участі представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів вказаного представника.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 08.09.2021 року оголошено перерву у розгляді справи до "22" вересня 2021 р. об 11:30 год., явка сторін в судове засідання обов`язковою не визнавалась; судове засідання у справі №905/2219/20 призначене на "22" вересня 2021 р. об 11:30 год. ухвалено провести за участі представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів вказаного представника.

09.09.2021 року на адресу суду від представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. надійшло клопотання про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, в якому останній просить забезпечити проведення судового засідання, що призначене на 22.09.2021 року на 11:30 год. у режимі відеоконференції; доручити проведення відеоконференції господарському суду Рівненської області (вх.№10485), яке долучено до матеріалів справи.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 09.09.2021 року задоволено клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. про участь у судовому засіданні Східного апеляційного господарського суду з розгляду справи, яке відбудеться "22" вересня 2021 року об 11:30 год. у залі судового засідання №115, в режимі відеоконференції; доручено господарському суду Рівненської області (33013, Набережна вулиця, 26, Рівне, Рівненська область) забезпечити проведення відеоконференції у справі №905/2219/20, розгляд якої відбудеться 22.09.2021 року об 11:30 год. в приміщенні Східного апеляційного господарського суду в залі судового засідання №115; явка сторін в судове засідання обов`язковою не визнавалась; роз`яснено учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon".

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 20.09.2021 року, у зв`язку з відпусткою судді Хачатрян В.С., на підставі п.2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, для розгляду справи визначено суддю Терещенко О.І. та сформовано колегію суддів у складі: головуюча суддя Терещенко О.І., суддя Тихий П.В., суддя Шутенко І.А.

Актом Східного апеляційного господарського суду від 22.09.2021 року №12-33/580, складеним про неможливість проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою системи онлайн сервісу "EasyCon" у справі №905/2219/20 встановлено, що через технічні неполадки у роботі серверів Державного підприємства "Центр судових сервісів", виникла технічна помилка у роботі системи відеоконференцзв`язку "EasyCon", що унеможливило проведення судового засідання 22.09.2021 року у справі №905/2219/20 в режимі відеоконференції.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 22.09.2021 року, враховуючи неможливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції з господарським судом Рівненської області та в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", через виникнення технічної помилки системи онлайн сервісу "EasyCon" було оголошено перерву у розгляді справи до "20" жовтня 2021 року о 14:00 год., явка сторін в судове засідання обов`язковою не визнавалась; доручено господарському суду Рівненської області (33013, Набережна вулиця, 26, Рівне, Рівненська область) забезпечити проведення відеоконференції у справі №905/2219/20, розгляд якої відбудеться 20.10.2021 року о 14:00 год. в приміщенні Східного апеляційного господарського суду в залі судового засідання №115; судове засідання у справі №905/2219/20 призначене на 20.10.2021 року о 14:00 год. провести за участі представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів вказаного представника.

23.09.2021 року на адресу суду від представника відповідача - адвоката Бєлкіна Л.М. надійшло клопотання про відкладення розгляду справи (вх.№11098), в якому останній просить відкласти розгляд справи на іншу дату, у зв`язку з його особистою участю як представника у розгляді справи №905/671/19, яка призначена Верховним Судом на 20.10.2021 року о 14:00 год., яке долучено до матеріалів справи.

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від .28.09.2021 року повідомлено учасників справи, що судове засідання у справі №905/2219/20, відбудеться 25.10.2021 року о 14:00 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду, за адресою: 61058, м. Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, зал судових засідань № 115; судове засідання у справі №905/2219/20, яке відбудеться 25.10.2021 року о 14:00 год. ухвалено провести за участі представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів вказаного представника; повідомлено господарський суд Рівненської області, що судове засідання у справі №905/2219/20, відбудеться не 20.10.2021 року о 14:00 год., а 25.10.2021 року о 14:00 год.; доручено господарському суду Рівненської області (33013, Набережна вулиця, 26, Рівне, Рівненська область) забезпечити проведення відеоконференції у справі №905/2219/20, розгляд якої відбудеться 25.10.2021 року о 14:00 год. в приміщенні Східного апеляційного господарського суду в залі судового засідання №115.

Проте, враховуючи знаходження судді-доповідача у відпустці станом на призначену дату судового засідання (наказ Східного апеляційного господарського суду від 12.10.2021 року №94/в), дату та час судового засідання слід перенести, про що слід повідомити учасників справи.

Враховуючи викладене, з урахуванням положень ч. 9 ст. 32 ГПК України, повідомляємо, що розгляд апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. на рішення господарського суду Донецької області від 24.06.2021 у справі №905/2219/20 відбудеться 08.11.2021 о 14:30 год.

Керуючись ст. ст. 120, 234, ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Повідомити учасників справи, що судове засідання з розгляду апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - адвоката Бєлкіна Л.М. на рішення господарського суду Донецької області від 24.06.2021 у справі №905/2219/20 відбудеться "08" листопада 2021 року о 14:30 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань № 115.

2. Судове засідання у справі №905/2219/20, яке відбудеться "08" листопада 2021 р. о 14:30 год. провести за участі представника Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвоката Малиновського Д.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів вказаного представника.

3. Повідомити представнику Приватного акціонерного товариства "Шахтоуправління "Покровське" - адвокату Малиновському Д.В., що Інструкція щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf , та роз`яснити, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення; за 10 хвилин до початку судового засідання адвокат зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку та очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

4. Повідомити господарський суд Рівненської області (33013, Набережна вулиця, 26, Рівне, Рівненська область), що судове засідання у справі №905/2219/20, відбудеться не 25.10.2021 року о 14:00 год., а 08.11.2021 року о 14:30 год.

5. Доручити господарському суду Рівненської області (33013, Набережна вулиця, 26, Рівне, Рівненська область) забезпечити проведення відеоконференції у справі №905/2219/20, розгляд якої відбудеться 08.11.2021 року о 14:30 год. в приміщенні Східного апеляційного господарського суду в залі судового засідання №115.

6. Довести до учасників справи, що нез`явлення у судове засідання апеляційної інстанції їх представників не тягне за собою відкладення розгляду справи на іншу дату, а також не перешкоджає розгляду справи по суті.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://eag.court.gov.ua/sud4875.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуюча суддя О.І. Терещенко

Суддя П.В. Тихий

Суддя І.А. Шутенко

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено12.10.2021
Номер документу100268624
СудочинствоГосподарське
Сутьврегулювання розбіжностей при укладенні договору та визнання договору укладеним

Судовий реєстр по справі —905/2219/20

Постанова від 15.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Постанова від 15.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 08.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 12.10.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 28.09.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 22.09.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 09.09.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 08.09.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Терещенко Оксана Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні