Ухвала
від 12.10.2021 по справі 910/11026/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про затвердження мирової угоди

м. Київ

12.10.2021Справа № 910/11026/21

Господарський суд міста Києва у складі судді Маринченка Я.В., за участі секретаря судового засідання Лаврова В.О., розглянувши матеріали справи

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані

до Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА

про захист ділової репутації,

Представники сторін:

від позивача - Школа Є.М. (уповноважений представник);

від відповідача - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

У липні 2021 Товариство з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА про захист ділової репутації

Звертаючись із відповідним позовом позивач просить визнати недостовірною інформацію поширену ТОВ Голос.ЮА на власному Інтернет-порталі за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 у статті в мережі Інтернет під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_3 (дата розміщення ІНФОРМАЦІЯ_4 о 08:48). Також, позивач просить зобов`язати ТОВ Голос.ЮА спростувати недостовірну інформацію, поширену останнім на власному Інтернет-порталі https://golos.ua/ за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_1 аналогічним способом - шляхом розміщення на веб-сайті http://golos.ua статті на головній сторінці у вигляді головної статті великими літерами таким чином, аби це привертало увагу читачів та забезпечило охоплення максимальної кількості читачів та потенційних читачів не пізніше 1 робочого дня з дня набрання рішенням законної сили та повідомити позивача про розміщення спростування на адресу електронної пошти.

Ухвалою Господарського суд міста Києва від 26.07.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження. Справу призначено до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 07.09.2021.

05.10.2021 через загальний відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані та Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА надійшла спільна заява про укладення мирової угоди у справі та текст укладеної між сторонами мирової угоди у справі №910/11026/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані до Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА про захист ділової репутації шляхом визнання поширеної інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації.

Представник позивача в судовому засіданні підтримав подану заяву про укладення мирової угоди у справі №910/11026/21 та просив суд задовільнити подану заяву.

Розглянувши в судовому засіданні подану заяву про затвердження мирової угоди, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Частиною 7 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (ч.ч.1, 2 ст.192 Господарського процесуального кодексу України).

Судом встановлено, що до прийняття рішення у справі сторонами подано спільну письмову заяву про затвердження мирової угоди, укладену позивачем та відповідачем, яка стосується виключно їх прав та обов`язків, відповідає фактичним обставинам та доказам по справі, а також не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб.

Відповідно до ч.3 ст.192 Господарського процесуального кодексу України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Мирова угода сторін підписана повноважними представниками позивача та відповідача, наслідки затвердження мирової угоди сторонам по справі відомі.

Статтею 192 Господарського процесуального кодексу України визначено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Таким чином, враховуючи, що подана сторонами заява про затвердження мирової угоди не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, господарський суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду, а провадження у справі закрити на підставі п. 7 ч. 1 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст.192, ч.2 ст.232, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані та Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА про укладення мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мирову угоду, яка укладена між Товариством з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані (01032, м. Київ, вул. Льва Толстого, буд. 57, 24 поверх; ідентифікаційний код 36048094) та Товариством з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА (01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 28/2, Н/П №43; ідентифікаційний код 35812742), в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

у справі № 910/11026/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані до Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА про захист ділової репутації шляхом визнання поширеної інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації

м. Київ 29 вересня 2021 року

Ми, Сторони у справі:

Товариство з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані (код ЄДРПОУ: 36048094, 01032, м. Київ, вул. Льва Толстого, буд. 57, 24 поверх) , в особі фінансового директора Санг Шік Чой, який діє на підставі Статуту (далі - ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані ) , та

Товариство з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА (код ЄДРПОУ: 35812742, 01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 28/2, Н/П № 43) , в особі директора Ващенко Оксани Миколаївни, яка діє на підставі Статуту (далі - ТОВ Голос.ЮА ), далі іменуються ? Сторони ,

у процесі розгляду Господарським судом міста Києва справи № 910/11026/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані до Товариства з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА про захист ділової репутації шляхом визнання поширеної інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації, з метою мирного врегулювання спору, керуючись статтею 192 Господарського процесуального кодексу України, уклали цю мирову угоду у справі № 910/11026/21 (надалі по тексту ? Мирова угода ) наступного змісту:

1) Ця Мирова угода укладається Сторонами відповідно до статті 192 Господарського процесуального кодексу України з метою врегулювання за згодою Сторін спору, що є предметом позову у справі № 910/11026/21 про захист ділової репутації шляхом визнання поширеної інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації.

2) Сторони констатують, що ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані звернулося до Господарського суду м. Києва із позовом до ТОВ Голос.ЮА про захист ділової репутації шляхом визнання поширеної інформації недостовірною та спростування недостовірної інформації.

3) Сторони підтверджують, що правові наслідки відмови від позовних вимог, а також підписання цієї Мирової угоди, їм відомі та вони зробили свідомий вибір на користь мирного врегулювання спору, без будь-якого примусу з чиєїсь сторони.

4) ТОВ Голос.ЮА , протягом 3 (трьох) наступних днів, з дня набрання чинності ухвалою про затвердження судом цієї Мирової угоди, зобов`язується видалити публікацію, розміщену на веб-сайті golos.ua за адресою в мережі Інтернет: ІНФОРМАЦІЯ_1 під заголовком: ІНФОРМАЦІЯ_3 .

5) ТОВ Голос.ЮА , протягом 3 (трьох) наступних днів, з дня набрання чинності ухвали про затвердження судом цієї Мирової угоди, зобов`язуються на веб-сайті golos.ua за адресою в мережі Інтернет: https://golos.ua зробити публікацію наступного змісту:

ОПРОВЕРЖЕНИЕ НЕДОСТОВЕРНОЙ ИНФОРМАЦИИ

Уважаемые читатели!

Собственник веб-сайта golos.ua - общество с ограниченной ответственностью Голос.ЮА уведомляет, что информация, размещенная в разделе Общество ІНФОРМАЦІЯ_4 года в 08:48 в статье ІНФОРМАЦІЯ_3 , является НЕДОСТОВЕРНОЙ, то есть такой, которая не соответствует действительности.

Редакция приносит свои извинения за размещение на своем ресурсе подобной непроверенной информации относительно общества с ограниченной ответственностью Самсунг Электроникс Украина Компани .

6) Публікацію змістом, що викладений у пункті 5 цієї Мирової угоди, Відповідач розміщує на веб-сайті golos.ua за адресою в мережі Інтернет: https://golos.ua без обмеження доступу будь-якій особі строком не менше ніж на 1 (один) місяць з дати публікації.

7) Сторони дійшли згоди, що ТОВ Голос.ЮА протягом 3 (трьох) робочих днів з дня набрання чинності ухвалою про затвердження судом цієї Мирової угоди компенсує ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані його витрати у розмірі 4 540,00 грн., шляхом безготівкового перерахування коштів на розрахунковий рахунок за реквізитами:

Товариство з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані

ЄДРПОУ 36048094

м. Київ, 01032, вул. Льва Толстого, 57

АТ КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК

IBAN НОМЕР_1

МФО 300614

8) Сторони дійшли згоди, що ТОВ Голос.ЮА протягом 3 (трьох) наступних днів з дня набрання чинності ухвалою про затвердження судом цієї Мирової угоди надішле офіційні листи найбільшим інтернет-ресурсам, які скопіювали недостовірну інформацію з веб-сайту golos.ua, а саме:

1) Редакції Національного антикорупційного порталу Антикор

03170, місто Київ, бульвар Ромена Роллана, 7

e-mail: antikorcomua@gmail.com

2) Редакції Інтернет-видання

www.bagnet.org

ТОВ ВИДАВНИЧА ГРУПА НАШ ПРОДУКТ

Україна, 02088, місто Київ, вул. Євгенія Харченка, 64

e-mail: pr.bagnet@gmail.com

3) Редакції сайту https://enovosty.com

01014, м Київ, вул. Звіринецька, буд. 63

тел. НОМЕР_2

e-mail: enovosty@ukr.net, st-enovosty@ukr.net

4) ПАТ КП В УКРАЇНІ

Україна, 04080, м. Київ, вул. Кирилівська, буд. 104, 6-Й ПОВЕРХ

+38 (44) 205 43 01

Редакції сайту www.kp.ua

e-mail: news@kp.ua

5) Редакції інтернет-видання

Lenta.UA

03186, м. Київ, вул. Антонова, 5б

e-mail: info@lenta.ua

про спростування недостовірної інформації та видалення публікації, розміщеної на веб-сайті golos.ua за адресою в мережі Інтернет: ІНФОРМАЦІЯ_1 під заголовком: ІНФОРМАЦІЯ_3 , та з проханням видалити публікації з їх порталів/веб-сайтів, джерелом яких є вказана публікація на веб-сайті golos.ua, а також надасть ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані копії цих офіційних листів та доказів їх надсилання (фіскальний чек, опис вкладення у лист) вказаним вище виданням (інтернет-ресурсам).

9) Сторони дійшли згоди, що ТОВ Голос.ЮА протягом 1 (одного) року з дня набрання чинності ухвалою про затвердження судом цієї Мирової угоди опублікує 3 (три) статті рекламного характеру про ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані та/або торговельну марку SAMSUNG, та/або товари та послуги під торговельною маркою SAMSUNG, надані для публікації ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані та/або погодженні з ТОВ Самсунг Електронікс Україна Компані перед публікацією.

10) Сторони домовилися, що всі витрати, пов`язані з реалізацією цієї Мирової угоди, Сторони несуть самостійно.

11) Сторони цієї Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди.

12) Наслідки припинення провадження у справі у зв`язку з укладенням Мирової угоди, передбачені статтею 231 ГПК України, Сторонам відомі та зрозумілі.

13) Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх дійсному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження цієї Мирової угоди Сторонам відомі.

14) Ця Мирова угода передається на затвердження Господарському суду міста Києва у справі № 910/11026/21 та набуває чинності з моменту затвердження цієї Мирової угоди судом та діє до повного її виконання.

15) Дія цієї Мирової угоди припиняється після повного остаточного виконання Сторонами своїх зобов`язань, передбачених цією Мировою угодою.

16) Ухвала про затвердження Мирової угоди є виконавчим документом згідно з Законом України Про виконавче провадження та у разі невиконання затвердженої судом Мирової угоди ухвала суду про затвердження Мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

17) Цю Мирову угоду укладено при повному розумінні Сторонами її предмету, змісту і термінології, українською мовою в трьох примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін і один примірник для суду.

РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН:

Товариство з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані Місцезнаходження: вул. Льва Толстого, 57, поверх 24, м. Київ, 01032 Код ЄДРПОУ : 36048094 номери засобів зв`язку: (044) 390-53-33, (044) 390-53-34 Товариство з обмеженою відповідальністю Голос.ЮА Місцезнаходження: вул. Михайла Грушевського, 28/2, Н/П № 43, м. Київ, 01021 Код ЄДРПОУ : 35812742 номери засобів зв`язку: (044) 500-91-23, (044) 284-25-89 Фінансовий директор


Санг Шік ЧойДиректор
О.М. Ващенко

Стягувачем за даною ухвалою є: Товариство з обмеженою відповідальністю Самсунг Електронікс Україна Компані (01032, м. Київ, вул. Льва Толстого, буд. 57, 24 поверх; ідентифікаційний код 36048094).

Боржником за даною ухвалою є: Товариства з обмеженою відповідальністю ГОЛОС.ЮА (01021, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, буд. 28/2, Н/П №43; ідентифікаційний код 35812742).

Ухвала відповідно до положень Закону України Про виконавче провадження є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання до 12.10.2024 включно.

Закрити провадження у справі №910/11026/21.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в передбаченому законом порядку.

Дата підписання: 12.10.2021.

Суддя Я.В. Маринченко

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено12.10.2021

Судовий реєстр по справі —910/11026/21

Ухвала від 12.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 05.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні