Ухвала
від 11.10.2021 по справі 340/6941/21
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

11 жовтня 2021 року м. Кропивницький Справа № 340/6941/21

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Кравчук О.В., перевіривши матеріали

позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду у Кіровоградській області (ідентифікаційний номер 20632802; адреса: вул. Соборна, буд.7а, м. Кропивницький, Кіровоградська область, 25009)

до Приватного сільськогосподарського підприємства Відродження (код ЄДРПОУ - 30799790; адреса: с. Червоне, Гайворонський район, Кіровоградська область, 26312)

про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И Л А:

Головне управління Пенсійного фонду у Кіровоградській області звернулося до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного сільськогосподарського підприємства Відродження , в якому просить суд прийняти рішення про стягнення з Приватного сільськогосподарського підприємства "Відродження", (код 30799790) суму позову 257 грн 10 коп. боргу по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до п. "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" пільгової пенсії на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Однак, перевіряючи відповідність даної позовної заяви вимогам, встановленим статтею 160,161,172 цього Кодексу, суддя вважає за необхідне вказати наступне.

Сума судового збору за подання даного адміністративного позову становить 2270 грн.

Разом з тим, позивач подав клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Згідно з частиною першою статті 133 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Порядок відстрочення та розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати регламентовано статтею 8 Закону України Про судовий збір , приписи якої не містять підстав та умов для звільнення суб`єктів владних повноважень від сплати судового збору, зменшення його розміру, відстрочення або розстрочення.

Згідно з правовим висновком Великої Палати Верховного Суду у постанові від 14.01.2021 у справі №0940/2276/18: "48. юридична особа не позбавлена права звернутися із клопотанням про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, і суд за результатами розгляду цього клопотання не обмежений у праві на власний розсуд відстрочити або розстрочити таку сплату. Крім того, із наведеного убачається, що прийняти рішення про відстрочення або розстрочення сплати судового збору суд може і з власної ініціативи у тому разі, коли юридична особа звертається із клопотанням про звільнення від сплати судового збору."

Розглянувши позовну заяву і додані матеріали, суд дійшов висновку про необґрунтованість клопотання позивача і відсутність підстав для його задоволення, адже наведені представником позивача обставини не підтверджені жодними доказами, тому не є підставою для звільнення позивача від сплати судового збору, його відстрочення або розстрочення.

Водночас, відповідно до частини третьої статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України юридична особа, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Позовна заява підписана начальником головного управління Наталією Сімонян, проте до позовної заяви не додано доказів повноважень особи, яка підписала таку позовну заяву.

Виходячи з викладеного та керуючись статтями 133, 160, 161, 169, 171, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду у Кіровоградській області про стягнення заборгованості - залишити без руху.

Позивачу - протягом 5 днів з дня вручення цієї ухвали - надати до суду: докази сплати судового збору за подання даного адміністративного позову; докази повноважень особи, що підписала позовну заяву.

Копію цієї ухвали надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду О.В. Кравчук

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.10.2021
Оприлюднено18.10.2021
Номер документу100276241
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/6941/21

Ухвала від 31.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 31.12.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

Ухвала від 11.10.2021

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.В. Кравчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні