Ухвала
від 28.09.2021 по справі 420/1802/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 вересня 2021 р.м.ОдесаСправа № 420/1802/20

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого - Бітова А.І.

суддів - Лук`янчук О.В.

- Ступакової І.Г.

при секретарі - Сузанській І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Одесі можливість зупинення апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державного навчального закладу "Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури" на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 19 березня 2021 року у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Державного навчального закладу "Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,

В С Т А Н О В И Л А :

У березні 2020 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) в Одеській області звернулося до суду з позовом до Державного навчального закладу "Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури" (далі ДНЗ "ОПЛБА") про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до відповідача.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 19 березня 2021 року позов ГУ ДСНС України в Одеській області (65091, м. Одеса, вул. Прохорівська, 6) до ДНЗ "ОПЛБА" (65045, м. Одеса, вул. Базарна, 63) задоволено частково.

Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ДНЗ "ОПЛБА" у спосіб повного зупинення експлуатації будівель ДНЗ "ОПЛБА" за адресою: Одеська область, місто Одеса, вул. Базарна, 63, у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель ДНЗ "ОПЛБА" від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки №517 від 21 грудня 2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №517 від 21 грудня 2019 року за номерами: 1-7, 9-19, 21-28, 30, 31 та з урахуванням умов припинення постачання електричної енергії споживачу регламентованих п.7.3 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №312 від 14 березня 2018 року.

В решті позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням ДНЗ "ОПЛБА" подано апеляційну скаргу.

В ході апеляційного розгляду справи апелянтом подано клопотання про зупинення апеляційного провадження для надання часу для примирення.

Заслухавши суддю-доповідача, ознайомившись із матеріалами справи та доводами заяви про зупинення апеляційного провадження, колегія суддів приходить висновку про відсутність підстав для її задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст. 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень. За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Так, згідно п.4 ч.1 ст. 236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

В свою чергу, в судовому засіданні представник ГУ ДСНС України в Одеській області заперечував проти задоволення клопотання ДНЗ "ОПЛБА" про зупинення провадження у справі.

Враховуючи звернення лише однієї сторони у справі для надання часу для примирення, відсутні підстави для зупинення провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 236, 328, 329 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Відмовити Державному навчальному закладу "Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури" у задоволені клопотання про зупинення апеляційного провадження у справі №420/1802/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Державного навчального закладу "Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення, може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повне судове рішення складено та підписано 08 жовтня 2021 року.

Головуючий: Бітов А.І.

Суддя: Лук`янчук О.В.

Суддя: Ступакова І.Г.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.09.2021
Оприлюднено18.10.2021
Номер документу100282336
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/1802/20

Ухвала від 27.07.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 28.09.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Постанова від 28.09.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Рішення від 19.03.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 29.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 17.11.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні