Ухвала
від 12.10.2021 по справі 607/18236/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.10.2021 Справа №607/18236/21 Провадження № 1-кс/607/5994/2021 м. Тернопіль

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання прокурора Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту та строку дії покладених обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України в межах строку досудового розслідування відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тернопіль, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, з середньою спеціальною освітою, одруженого, який має на утриманні двох неповнолітніх дітей, непрацюючого, раніше не судимого, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

11.10.2021 прокурор Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про продовження в межах строку досудового розслідування строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту та строку дії покладених обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України відносно ОСОБА_4 , підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 КК України.

Розгляд клопотання було призначено на 12.10.2021 о 14 год. 30 хв., про що був належним чином повідомлений захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_5 , проте в зазначений час захисник не з`явився, надіслав до суду заяву про неможливість прибути в судове засідання у зв`язку із знаходженням за кордоном. Просив проводити судове засідання без його участі.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 просив залучити захисника підозрюваному ОСОБА_4 через Центр безоплатної вторинної правової допомоги на окрему процесуальну дію, а саме для розгляду клопотанняпро продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту та строку дії покладених обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України, участь якого є обов`язковою, оскільки захисник ОСОБА_5 , який захищає інтереси підозрюваного ОСОБА_4 , не з`явився до суду.

Підозрюваний ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечував щодо залученняіншого захисника.

Заслухавши думку учасників судового провадження, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність призначення захисника на окрему процесуальну дію через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області, з наступних підстав.

Відповідно до ч.4 ст.199 КПК України, слідчий суддя зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку тримання під вартою до закінчення строку дії попередньої ухвали згідно з правилами, передбаченими для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Частиною 1 ст.193 КПК України передбачено, що розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу здійснюється за участю прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, його захисника, крім випадків, передбачених частиною шостою цієї статті.

Слідчий суддя, суд зобов`язаний вжити необхідних заходів для забезпечення захисником підозрюваного, обвинуваченого, якщо останній заявив клопотання про залучення захисника, якщо участь захисника є обов`язковою або якщо слідчий суддя, суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника (ч. 3 ст. 193 КПК України).

За змістом ч.1 ст.52 КПК України, участь захисника є обов`язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів.

Відповідно до ч. 1 ст.53 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд залучають захисника для проведення окремої процесуальної дії в порядку, передбаченому статтею 49 цього Кодексу, виключно у невідкладних випадках, коли є потреба у проведенні невідкладної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе.

Приймаючи до уваги те, що захисник підозрюваного ОСОБА_4 адвокат ОСОБА_5 не з`явився до суду та згідно поданої письмової заяви знаходиться за кордоном, тому для забезпечення належного права на захист ОСОБА_4 , який підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, слідчий суддя вважає за необхідне доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області призначити ОСОБА_4 адвоката для здійснення його захисту за призначенням для розгляду поданого клопотання про продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту та строку дії покладених обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України.

Керуючись ст.ст. 139, 144, 147 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Розгляд клопотання прокурора Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_3 , продовження строку запобіжного заходу у виді домашнього арешту та строку дії покладених обов`язків, передбачених ч.5 ст.194 КПК України відносно ОСОБА_4 , відкласти на 16 год. 30 хв. 13.10.2021.

Призначити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 КК України, захисника з числа адвокатів Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області, для окремої процесуальної дії.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській областіпризначити адвоката для здійснення захисту на одну процесуальну діюдля розгляду клопотання прокурора Тернопільської окружної прокуратури ОСОБА_3 , про продовження строкузапобіжного заходуу видідомашнього арешту та строкудії покладенихобов`язків,передбачених ч.5ст.194КПК України за призначенням підозрюваному ОСОБА_4 та забезпечити явку захисника в судове засідання на 13.10.2021 на 16 год. 30 хв. в приміщення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області за адресою: 46003, м.Тернопіль, вул.Котляревського, 34.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено02.02.2023

Судовий реєстр по справі —607/18236/21

Ухвала від 13.10.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Царук І. М.

Ухвала від 13.10.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Царук І. М.

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Царук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні