Вирок
від 06.10.2021 по справі 756/15101/21
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

06.10.2021 Справа № 756/15101/21

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 756/15101/21

1-кп/756/1396/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.10.2021 місто Київ

Оболонський районний суд міста Києва в складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві обвинувальний акт у кримінальному провадженні №120211050500003040 від 28.08.2021 за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, жителя цього АДРЕСА_1 , офіційно непрацевлаштованого, з середньо освітою, неодруженого, такого, що судимості немає,

у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в:

27.08.2021 року близько о 14:00 ОСОБА_3 перебував у приміщенні будівельно-господарського гіпермаркету №7«Епіцентр» у м. Києві (вул. Полярна, 20д), що належить ТОВ «ЕПІЦЕНТР-К» (ЄДРПОУ №32490244), де у нього виник умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Надалі, реалізуючи свій вищевказаний умисел, у той же день, час та місці ОСОБА_3 з корисливих мотивів з метою власного збагачення шляхом вільного доступу, впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці наступний товар: бинт мексиканський д/боксу чол.Р.180 черв. 501250-310 Мехісаn Наndwraps Peresvit SS20 (арт. 80929821) 2 одиниці товару (в одній одиниці товару 2 шт) вартістю 249,15 грн (без урахування ПДВ) за 1 одиницю товару, загальною вартістю 498,30 грн (без урахування ПДВ), які сховав за пояс брюк, у які був одягнений того дня, пройшов лінію кас, не сплатив за товар і направився до виходу з торгового приміщення будівельно-господарського гіпермаркету №7 «Епіцентр».

Виконавши всі дії, які ОСОБА_3 вважав необхідними для таємного викрадення чужого майна, тобто пройшовши повз лінії кас із таємно викраденим майном, не сплативши за нього, однак свій умисел до кінця не довів з причин, які не залежали від його волі, оскільки був зупинений працівниками будівельно-господарського гіпермаркету біля виходу з торгового приміщення.

Внаслідок вчинення кримінального проступку, у разі доведення його до кінця, ОСОБА_3 міг спричинити майнову шкоду ТОВ «ЕПІЦЕНТР-К» (ЄДРПОУ №32490244) на загальну суму 498,30 грн (без урахування ПДВ).

Частинами 2, 3 ст. 381 КПК України визначено, що суд розглядає обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, якщо обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта. Спрощене провадження щодо кримінальних проступків здійснюється згідно із загальними правилами судового провадження, передбаченими цим Кодексом, з урахуванням положень цього параграфа.

Обвинувальний акт містить клопотання прокурора про його розгляд у спрощеному провадженні, де зазначено, що під час досудового розслідування ОСОБА_3 беззаперечно визнав свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності, тому прокурор просить суд розглянути кримінальне провадження у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження.

До обвинувального акта долучено письмову заяву обвинуваченого ОСОБА_3 , яка складена за участі захисника ОСОБА_4 , де обвинувачений зазначає, що свою винуватість у вчиненні кримінального проступку визнає повністю, згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності у спрощеному порядку, а також те, що йому роз`яснено, що за наслідками згоди на розгляд обвинувального акта у спрощеному порядку він буде позбавлений права оскаржувати вирок в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, не дослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини. Обвинувачений надав згоду на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні добровільно, що засвідчено підписами сторони захисту.

Відповідно до положень частин 2, 3 ст. 382 КПК України вирок суду за результатами спрощеного провадження ухвалюється в порядку, визначеному КПК України, та повинен відповідати загальним вимогам до вироку суду. У вироку суду за результатами спрощеного провадження замість доказів на підтвердження встановлених судом обставин зазначаються встановлені органом досудового розслідування обставини, які не оспорюються учасниками судового провадження.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 цього Кодексу в разі, якщо відповідно до положень КПК України судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, перевіривши встановлені органом досудового розслідування обставини, що підлягають доказуванню та мають значення для кримінального провадження, які сумніву у своїй об`єктивності не викликають та не оспорюються учасниками судового провадження, суд приходить до висновку, що вина обвинуваченого ОСОБА_3 у вчиненні інкримінованого йому кримінального проступку є повністю доведеною за результатами спрощеного провадження.

Дії обвинуваченого ОСОБА_3 правильно кваліфіковані за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, як закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Згідно ст. 65 КК України суд призначає покарання, враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання. Особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Призначаючи покарання ОСОБА_3 , суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, що відповідно до ст. 12 цього Кодексу є кримінальним проступком, наявність у кримінальному провадженні обставини, що пом`якшує покарання щире каяття відповідно до ст. 66 КК України та відсутність таких, що його обтяжує за ст. 67 цього Кодексу. Зважив суд і на дані про особу винного, котрий офіційно не працює, за місцем проживання характеризується формально посередньо, несудимий, за даними наявної документації на спеціальних обліках у лікаря-психіатра та під наркологічним диспансерно-динамічним наглядом не перебуває, що свідчить про його осудність.

На підставі викладеного, враховуючи обставини кримінального провадження та особу обвинуваченого, наявність обставини, що пом`якшує покарання, та відсутність таких, що його обтяжує, відсутність в обвинуваченого джерел доходу, суд вважає, що ОСОБА_3 слід обрати покарання у виді громадських робіт в межах санкції ч. 1 ст. 185 КК України.

Таке покарання є справедливим і достатнім для виправлення ОСОБА_3 попередження вчинення ним кримінальних правопорушень.

Цивільний позов не заявлявся.

Питання щодо речових доказів суд вирішує відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні відсутні.

Заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувались.

Керуючись статтями 100, 124, 369-371, 374, 381-382 КПК України, суд,

у х в а л и в:

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України, та призначити йому покарання у виді громадських робіт на строк 80 годин.

Речові докази:

бинт мексиканський д/боксу чол.Р.180 черв. 501250-310 Мехісаn Наndwraps Peresvit SS20 (арт.80929821) 2 одиниці товару (в одній одиниці товару 2 шт), які було передано на відповідальне зберігання представник потерпілого, залишити потерпілому за належністю;

оптичний диск із відеозаписами камер відеоспостереження приміщення гіпермаркету «Епіцентр» (вул. Полярна, 20д у м. Києві) від 27.08.2021, який долучено до матеріалів кримінального провадження, залишити при матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Оболонський районний суд міста Києва протягом 30 (тридцяти) діб з моменту його отримання з урахуванням особливостей, передбачених ст.394 КПК України, зокрема, вирок суду першої інстанції, ухвалений за результатами спрощеного провадження, в порядку передбаченому статтями 381 та 382 цього Кодексу, не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копія вироку за результатами розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надсилається учасникам судового провадження.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу100348342
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/15101/21

Вирок від 06.10.2021

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Касьян А. В.

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Касьян А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні