Постанова
від 18.06.2010 по справі 2а-2732/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 червня 2010 р. р. № 2а-2732/10/1370

Львівський окружний адмі ністративний суд у складі:

Головуючого - судді Шинкар Т .І.,

при секретарі - Фейдаш Х.М.,

за участю представника п озивача Фришкевича В.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом

Кам'янка-Бузький РЦЗ

до Кам'янка-Бузьке МКП "Управ ління житлово-комунального г осподарства м.Кам'янка-Бузьк а"

про про стягнення заборгован ості , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся у Льв івський окружний адміністра тивний суд з позовом про стяг нення з Кам'янка-Бузького МКП ?Управління житлово-комунал ьного господарства м.Кам'янк а-Бузька? несплачених с трахових внесків на випадок безробіття в сумі 3 390,48 гр н. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідно до розраху нкової відомості про нарахув ання і перерахування страхов их внесків до Фонду загально обов'язкового державного соц іального страхування Україн и на випадок безробіття за 2009 р ік, у відповідача виникла заб оргованість щодо сплати внес ків до Фонду загальнообов'яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття, яка залиша ється несплаченою.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги уточнив, просить стягнути з відповідача на його корист ь 5 077,34 грн. заборгованості зі сп лати страхових внесків. На пі дтвердження боргу подав суду розрахункову відомість відп овідача про нарахування і пе рерахування страхових внеск ів до Фонду загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування України на вип адок безробіття за перший кв артал 2010 року.

Відповідач явку повноваж ного представника в судове з асідання не забезпечив, прич ини неявки не повідомив, пові домлений про розгляд справи, заперечень на позов суду не п одав.

Справа розглядається за на явними в ній матеріалами спр ави, відповідно до ст. 71 КАС Укр аїни.

На підставі частини 3 стат ті 160 Кодексу адміністративно го судочинства України в суд овому засіданні 18 червня 2010 рок у проголошено вступну та рез олютивну частини Постанови.

Заслухавши пояснення учас ника процесу, перевіривши ма теріали справи, з' ясувавши дійсні обставини справи, дос лідивши зібрані по справі до кази, суд приходить до виснов ку, що позов підлягає до задо волення з наступних підстав .

Спірні правовідносини рег улюються Законом України “Пр о загальнообов”язкове держа вне соціальне страхування на випадок безробіття” від 02.03.2000 р. № 1533-111 (надалі - Закон № 1533).

Відповідач зареєстрований як платник внесків на загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування України н а випадок безробіття у Фонді загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття за № 135600617.

Відповідно до ч.3 ст. 17, п.2 ч.2 ст. 35, ч.2 ст. 38, ст 39 Закону № 1533 роботод авці та застраховані особи с плачують страхові внески оди н раз на місяць в день одержан ня роботодавцями в установах банків коштів на оплату прац і; роботодавець зобов”язаний своєчасно та в повному розмі рі сплачувати страхові внеск и. Не сплачені в строк страхов і внески, пеня і штраф стягуют ься в доход Фонду із страхува льника у безспірному порядку . Строк давності у разі стягне ння страхових внесків, пені, т а фінансових санкцій, не заст осовується. Спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються в судовом у порядку.

Порядок обчислення і сплати внесків на загально обов”язкове державне соціал ьне страхування України на в ипадок безробіття визначени й Інструкцією про порядок о бчислення і сплати внесків н а загальнообов”язкове держа вне соціальне страхування на випаджок безробіття та облі ку їх надходження до Фонду з агальнообов”язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття, затв. Наказом Міністерс тва праці та соціальної полі тики України від 18.12.2000 р. № 339 та з ареєстрованої в Міністерств і юстиції України від 16.01.2001р. за № 30/5221.

Контроль за правильн им нарахуванням, своєчасним і повним перерахуванням та н атходженням страхових внеск ів до Фонду загальнообов' яз кового державного соціально го страхування України на ви падок безробіття здійснюєть ся центрами зайнятості шляхо м проведення планових переві рок (п. 7.1. Інструкції).

Судом встановлено, що згід но розрахункових відомостей про нарахування і перерахув ання страхових внесків до Ф онду загальнообов' язковог о державного страхування Укр аїни на випадок безробіття з а 2009 рік та за перший квартал 2010 року у відповідача існує заб оргованість по внесках на обов' язкове державне со ціальне страхування на випад ок безробіття. Оскільки, відп овідач частково сплатив борг зі сплати страхових внесках то станом на 18.05.2010р. загальна су ма заборгованості становить 5 077,34 грн., яка підлягає до стягн ення.

Відповідно до ст. 71 Кодексу адміністративного судочинс тва України, кожна сторона по винна довести ті обставини, н а яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд, згідно ст. 86 цього Кодексу, оцінює док ази, які є у справі, за своїм вн утрішнім переконанням, що ґр унтується на їх безпосереднь ому, всебічному, повному та об 'єктивному дослідженні.

Доказів оплати боргу чи за перечень на позов відповідач суду не представив.

Враховуючи наведене, суд пр иходить до висновку, що позов ні вимоги обгрунтовані матер іалами справи, не спростован і відповідачем і підлягають до задоволення в повному обс язі.

Щодо судових витрат, то у ві дповідності до вимог ст. 94 КАС України, судові витрати у фор мі судового збору, з відповід ача не належить стягувати.

Керуючись ст.ст. 11-14, 69-71, 86, 94, 128, 159-163 , 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Кам'янка-Бузьког о міського комунального підп риємства ?Управління житлово -комунального господарства м .Кам'янка-Бузька? на користь Ка м'янка-Бузького районного це нтру зайнятості несплачених страхових внесків на випадо к безробіття у розмірі 5 077,34 грн .

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення, а в разі скл адення постанови у повному о бсязі - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду подаєть ся протягом двадцяти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна ск арга подаються апеляційному суду через Львівський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає законно ї сили в строк та в порядку пер едбаченому ст. 254 КАС України.

Повний текст постанови ви готовлено 22.06.2010 року.

Суддя Шинкар Т.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.06.2010
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу10035152
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2732/10/1370

Ухвала від 03.11.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 28.10.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Постанова від 18.06.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 25.03.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні