Ухвала
від 04.10.2021 по справі 127/19384/21
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19384/21

Провадження №1-кс/127/8887/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2021 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотання слідчого Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у Закладі культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого відділу Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області перебувають матеріали кримінального провадження, знесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020020110000040 від 15.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до рішення 7 сесії ІНФОРМАЦІЯ_2 5 скликання від 29.12.2006 створено Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 », управління яким здійснюється ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (далі - ВОМЦП) здійснює наступні види діяльності за КВЕД: 41.10 Організація будівництва будівель; 41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель; 43.12 Підготовчі роботи на будівельному майданчику; 43.29 Інші будівельно-монтажні роботи; 78.10 Діяльність агентств працевлаштування (основний).

Протягом 2018-2020 років ВОМЦП приймало участь в оголошених тендерах на виконання робіт з будівництва та реконструкції об`єктів соціальної сфери на території Вінницької області, в яких 9 разів визнано переможцем державних закупівель, у результаті чого між ВОМЦП та замовниками укладено ряд відповідних договорів на виконання робіт на суму близько 9 млн. гривень.

У подальшому, на виконання вказаних робіт ВОМЦП укладало договори субпідряду з фізичними особами-підприємцями, умовами яких було виконання ними будівельно-монтажних та ремонтних робіт на відповідних об`єктах, при цьому відбувався перерахунок коштів з розрахункового рахунку ВОМЦП (АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » НОМЕР_1 ) на рахунок фізичної особи-підприємця. У той же час, вказані роботи здійснювались силами ВОМЦП, з використанням техніки підприємства, оскільки у відповідних фізичних осіб-підприємців відсутні наймані працівники та відповідна матеріально-технічна база.

Так, у травні 2018 року Заклад культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ) оголошена допорогова закупівля «Капітальний ремонт (утеплення частини фасаду по вісі 2-1') будівлі закладу культури " ІНФОРМАЦІЯ_1 " по АДРЕСА_1 » (UA-2018-04-17-002182-a).

У результаті розгляду тендерної пропозиції, протоколом №19 від 03.05.2018 засідання тендерного комітету Закладу культури " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", прийнято рішення про визнання тендерної пропозиції Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », такою що відповідає всім критеріям та умовам, визначеним тендерною документацією. У подальшому 14.06.2019 між Закладом культури " ІНФОРМАЦІЯ_1 " та ВОМЦП укладено договір підряду по капітальному ремонту №14/06 на суму 165752,50 грн.

У ході досудового розслідування, виникла необхідність в отриманні та долученні до матеріалів кримінального провадження належним чином завірених копій документів, які визначають відповідальних осіб щодо проведення процедури вказаної закупівлі, а також належним чином завірених копій документів тендерної документації, щодо визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, щодо процедури закупівлі, визначення переможця, укладання відповідних договорів, їх виконання та оплати.

Вказані документи мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, містять інформацію про обставини, що підлягають доказуванню, та події кримінального правопорушення, є важливою для встановлення винних осіб. При цьому неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Представник Закладу культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений завчасно та належним чином, тому відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містять в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так як іншим способом неможливо отримати документи та речі зазначені у клопотанні, тому слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів , які знаходяться у Закладі культури « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам Вінницької окружної прокуратури ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , слідчим Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 на тимчасовий доступ до документів тендерної документації оголошеної відкриту процедуру закупівлі "Капітальний ремонт покрівлі в осях 2-4/А-В закладу культури " ІНФОРМАЦІЯ_1 " по АДРЕСА_1 " (UA-2019-05-08-00026-с), щодо визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, щодо процедури закупівлі, визначення переможця, укладання відповідних договорів, оплати наданих послуг та їх виконання, які знаходяться у Закладі культури " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), з можливістю ознайомлення з ними та вилученням належним чином завірених копій вказаних документів.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.10.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100380399
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/19384/21

Ухвала від 04.10.2021

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні