Постанова
від 28.05.2010 по справі 32/34-10-1317
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання банкрутом від сутнього боржника

"28" травня 2010 р. Справа № 32/34-10-1317

За заявою кредитора: Управ ління Пенсійного фонду Украї ни у Приморському районі м. Од еси;

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Алькор” (м. Одеса, вул. Довж енка, 4; код ЄДРПОУ 31976830);

про визнання банкрутом

Суддя Г рабован Л.І.

Представники сторін:

від заявника: Золотоверх М.С. за довіреністю № 17762/14 від 09.10.2009р.;

від боржника: не з' явився .

Суть спору: про визна ння банкрутом

Управління Пенсійного фо нду України у Приморському р айоні м. Одеси звернулось до г осподарського суду Одеської області із завою про визнанн я банкрутом відсутнього борж ника Товариства з обмеже ною відповідальністю „Алько р”, оскільки останній неспро можний виконати зобов' язан ня по сплаті заборгованості у сумі 669,67 грн. та фактично прип инив фінансово-господарську діяльність.

Ухвалою суду від 24.03.2010р. поруш ено провадження у справі №32/34-10 -1317 про визнання банкрутом Т овариства з обмеженою відп овідальністю „Алькор” у поря дку ст. 52 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

Ухвала про порушення прова дження у справі від 24.03.2010р. та ух вали про відкладення розгляд у справи від 16.04.2010р., від 28.04.2010р., від 14.05.2010р. були надіслані судом на юридичну адресу боржника та адресу засновника боржника, повернуті відділенням у зв`я зку з незнаходження боржника та засновника боржника за юр идичною адресою, таким чином боржник вважається належним чином повідомленим про дату і місце судового засідання, о скільки до повноважень госпо дарських судів не віднесено встановлення фактичного міс цезнаходження юридичних осі б - учасників судового проце су на час вчинення тих чи інши х процесуальних дій, про що за значено у роз' ясненнях, вик ладених у п. 32 Інформаційного листа Вищого господарського суду України №01-08/530 від 10 грудня 2009. Однак, боржник у засідання суду не з`явився, відзив на зая ву не надав у зв' язку з чим сп раву розглянуто за наявними в ній матеріалами у відповід ності зі ст.75 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника заявника, суд вст ановив:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Алькор” ма є заборгованість перед Управ лінням Пенсійного фонду Укра їни у Приморському районі м. О деси у сумі 669,67 грн., що підтверд жується: вимогою про сплату б оргу №Ю-439 від 01.07.2004р.

За положеннями ч.1 ст. 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” у разі якщо громадянин-підпр иємець - боржник або керівні о ргани боржника - юридичної ос оби відсутні за її місцезнах одженням, або у разі ненаданн я боржником протягом року до органів державної податков ої служби згідно із законо давством податкових деклар ацій, документів бухгалтерс ької звітності, а також за н аявності інших ознак, що св ідчать про відсутність підп риємницької діяльності бор жника, заява про порушення сп рави про банкрутство відсутн ього боржника може бути пода на кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань.

Відсутність боржника та пр ипинення його діяльності це факт, який має юридичне значе ння та має бути підтверджени й відповідними доказами і вс тановлюється судом.

Встановленим законом засо бом доказування факту припин ення боржником підприємниць кої діяльності є факт ненада ння звітності до органу держ авної податкової служби прот ягом року.

Згідно довідки ДПІ у Примор ському районі м. Одеси №344/1501 від 09.01.2008р. Товариство з обмеже ною відповідальністю „Алько р” не звітує до податкових ор ганів з І-го кварталу 2005 року(сп раву у податкового органу з ц ього часу вилучено).

Факт відсутності боржника у відповідності до ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” крім доказів, що підтверджую ть відсутність боржника за й ого юридичною адресою, або не надання звітності протягом р оку, може бути підтверджений також іншими доказами, що зас відчують відсутність підпри ємницької діяльності боржни ка.

Відповідно до довідки КП "Од еське міське бюро технічної інвентаризації та реєстраці ї об`єктів нерухомості" №2918-06/820 в ід 06.04.2010р. за Товариством з о бмеженою відповідальністю „ Алькор” нерухоме майно не за реєстровано та не було зареє стровано.

Згідно довідки РЕВ №1 при УД АІ ГУМВС України в Одеській о бласті №42/1-2267 від 30.05.2008р. за боржни ком транспортні засоби не за реєстровано.

Відповідно до довідки Голо вного управління статистики в Одеській області №08-40/197 від 02.04 .2010р. боржник фінансову звітні сть за 2009р. до органів державно ї статистики не надав.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд виносить по станову про визнання відсутн ього боржника банкрутом, від криває ліквідаційну процеду ру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зго дою останнього.

Приймаючи до уваги, що наявн і в матеріалах справи відомо сті свідчать про фактичне пр ипинення боржником підприєм ницької діяльності та його н еспроможність сплатити наяв ну заборгованість, що майна б оржника завідомо не вистачає на відшкодування судових ви трат у справі про банкрутств о, а також те, що боржником не с простовано встановлених фак тів, суд вважає за необхідне в изнати Товариство з обме женою відповідальністю „Аль кор” банкрутом, як відсутньо го боржника, та відкрити відн осно нього ліквідаційну проц едуру, ліквідатором банкрута призначити ініціюючого кред итора - УПФУ у Приморському районі м. Одеси в особі Золо товерх Марини Сергіївни за клопотанням останнього.

Керуючись ст. ст. 22-25, 52 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, суд , -

П О С Т А Н О В И В:

1.Визнати банкрутом Товариство з обмеженою в ідповідальністю „Алькор” (м. Одеса, вул. Довженка, 4; код ЄДР ПОУ 31976830).

2.Відкрити відносно Товар иства з обмеженою відповід альністю „Алькор” (м. Одеса, в ул. Довженка, 4; код ЄДРПОУ 31976830) л іквідаційну процедуру.

3.Ліквідатором Товариств а з обмеженою відповідальн істю „Алькор” (м. Одеса, вул. До вженка, 4; код ЄДРПОУ 31976830) призна чити ініціюючого кредитора - УПФУ у Приморському районі м . Одеси в особі Золотоверх М арини Сергіївни.

4.Припинити повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном, а т акож припинити повноваження власника (власників) майна ба нкрута.

5. Зобов'язати посадових осі б банкрута протягом п'ятнадц яти днів з дня призначення лі квідатора передати бухгалте рську та іншу документацію б анкрута, печатки і штампи, мат еріальні та інші цінності ба нкрута ліквідатору. У разі ух илення від виконання зазначе них обов'язків відповідні по садові особи банкрута несуть відповідальність відповідн о до законів України.

6.Зобов`язати ліквідатора пр овести ліквідаційні заходи, передбачені ст.52 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

7.Ліквідатору письмово пові домити про визнання господар ським судом відсутнього борж ника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника в тому числі держав ну податкову службу, банківс ькі установи боржника, ДВС, де ржавні органи, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю сплати обов'я зкових платежів та зборів.

8.Ліквідатору не рідше одног о разу на місяць надавати до г осподарського суду та кредит орам письмову інформацію щод о проведення ліквідаційної п роцедури.

9.Зобов' язати ліквідатора у процесі ліквідаційної про цедури виявляти ознаки фікти вного банкрутства чи доведен ня до банкрутства боржника, п ро що повідомляти суд та прав оохоронні органи.

10.Вважати строк виконання в сіх грошових зобов' язань ба нкрута таким, що настав.

11.Припинити нарахування неу стойки (штрафу, пені), проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута.

12.Скасувати арешт, накладен ий на майно боржника, визнано го банкрутом, чи інші обмежен ня щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

13.Вимоги та зобов'язання бор жника, визнаного банкрутом, щ о виникли під час проведення процедур банкрутства, можут ь пред'являти тільки в межах л іквідаційної процедури.

14.Виконання зобов' язань бо ржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і пор ядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура ), Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

Копію постанови надіслати : ліквідатору, кредитору, держ авному органу з питань банкр утства, державному реєстрато ру Виконавчого комітету Одес ької міської ради, Першому ВД ВС у Приморському районі м. Од еси.

Суддя Грабован Л.І.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.05.2010
Оприлюднено15.10.2010
Номер документу10043104
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/34-10-1317

Ухвала від 19.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 14.05.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 16.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 24.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 05.07.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Постанова від 28.05.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні