Ухвала
від 21.10.2021 по справі 923/1358/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21 жовтня 2021 року Справа № 923/1358/21

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М.Б. , розглянувши справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОЛФІ-УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 37068787, 49130, м. Дніпро, вул. Березинська, 24-А)

до відповідача: Приватного підприємства "Медтехніка Херсон Сервіс" (код ЄДРПОУ 32479367, 73000, м. Херсон, вул. Гвардійської Херсонської Дивізії, 49, корп. 2, кв. 21)

про стягнення заборгованості за договором поставки в сумі 47122, 85 грн.

в с т а н о в и в:

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОЛФІ УКРАЇНА" звернувся до Господарського суду Херсонської області із позовною заявою до Приватного підприємства "Медтехніка Херсон Сервіс" про стягнення 47122, 85 грн. заборгованості за договором поставки.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконання відповідачем умов Договору поставки №20/ХН від 06.04.2021р. в частині оплати отриманого товару.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд зазначає, що остання відповідає вимогам, встановленим ст.ст.162, 163, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Статтею 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі.

Враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, незначний обсяг доказів у справі, а також те, що даний спір не є складним, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 20, 176, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОЛФІ УКРАЇНА" прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

3. Відповідачу, у разі наявності заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, подати суду заяву із обґрунтуванням своїх заперечень, протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

4. Попередити відповідача, що у разі неподання ним обґрунтованих заперечень щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

5. Запропонувати учасникам справи подати/надіслати суду:

Відповідачу:

- відзив на позов, оформлений згідно вимог ст.165 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вони ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу;

- заперечення на відповідь на відзив (у разі отримання відповіді на відзив), оформлені згідно вимог ст.167 ГПК України, разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) учасникам справи;

- заяви з процесуальних питань (при наявності).

Позивачу:

- відповідь на відзив (у разі отримання відзиву), оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вона ґрунтується, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу;

- заяви з процесуальних питань (при наявності).

6. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та доданих до нього документів - п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали, заперечення - десять днів з дня отримання відповіді на відзив.

7. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - десять днів з дня отримання відзиву.

8. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

9. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі на офіційному веб-порталі "Судова влада України" в мережі Інтернет за наступною веб-адресою: ks.arbitr.gov.ua/sud5024.

10. Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку, встановленому статтею 242 ГПК України.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 21.10.2021р. та не підлягає оскарженню.

Суддя М.Б. Сулімовська

Суд звертає увагу сторін на те, що у зв`язку з критичною ситуацією, що склалась із фінансовим забезпеченням діяльності судів у 2021 році, зокрема в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, враховуючи рекомендації ДСА України, викладені у листі від 19.11.2020р. вих.№15-211163/20, суд РЕКОМЕНДУЄ сторонам разом із першою заявою по суті справи подати заяву про надсилання їм процесуальних документів на електронну пошту для забезпечення належного обміну процесуальними документами.

Також суд повідомляє, що сторони у справі для отримання повідомлень від суду мають можливість користуватися сервісом "Електронний суд" (для осіб, які зареєстровані в підсистемі, повідомлення, повістки, судові рішення та інші процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично).

Дата ухвалення рішення21.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100455886
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1358/21

Ухвала від 09.02.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Повістка від 04.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 14.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Рішення від 17.12.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 24.12.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 30.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 24.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 21.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні