Ухвала
від 31.05.2010 по справі 17/39-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.05.10

          Справа №17/39-09.

       за позовом: ОСОБА_1, м. Київ

                 

до відповідачів: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕЛГА», м. Шостка

2) ОСОБА_2, м. Шостка;

3) ОСОБА_3, м. Шостка

про зобов‘язання вчинити дії

      Суддя КОВАЛЕНКО О.В.

Представники:

Від позивача                 не з‘явився.

Від відповідачів:1); 2); 3) не з‘явились;

У засіданні брали участь:

Секретар судового засідання Котенко Н.М.

СУТЬ СПОРУ: позивач просить суд зобов‘язати Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЛГА», ОСОБА_2 та ОСОБА_3 оформити у відповідності до вимог закону протокол зборів учасників ТОВ «ЕЛГА» щодо внесення змін до статуту товариства в зв‘язку зі збільшенням частки в статутному капіталі товариства, яка належить ОСОБА_1 до 50% та у зв‘язку зі зменшенням частки в статутному капіталі товариства, яка належить ОСОБА_2 до 30%. Крім того, просить суд зобов‘язати  відповідачів оформити у відповідності до вимог закону зміни до статуту ТОВ «ЕЛГА» у зв‘язку зі збільшенням частки у статутному капіталі товариства, яка належить ОСОБА_1 до 50% та у зв‘язку зі зменшенням частки в статутному капіталі товариства, яка належить ОСОБА_2 до 30% та провести державну реєстрацію зазначених змін в установленому законом порядку.

Представник другого відповідача в письмових запереченнях просить суд в задоволенні позовних вимог відмовити, посилаючись на те, що права позивача на день звернення до суду з позовом порушені з боку відповідачів не були, тому провадження по справі підлягає припиненню відповідно до вимог п. 1-1 ст. 80 ГПК України за відсутністю предмету спору. Крім того, зазначив про те, що у суду відсутні повноваження щодо прийняття рішень, які віднесені виключно до компетенції вищого органу управління товариством, тобто Загальних зборів учасників товариства.    

Представники третього відповідача в судове засідання не з‘явився, письмових заперечень з приводу заявлених вимог не подав, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, тому відповідно до вимог ст. 75 ГПК України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Від представників позивача, першого та другого відповідачів надійшли клопотання про зупинення провадження по справі №17/39-09 до вирішення по суті пов‘язаної з нею справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Елга» недійсним.

Суд вважає клопотання представників позивача, першого та другого відповідача  обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню, а тому з метою недопущення заподіяння шкоди правам та інтересам сторін, провадження у справі №17/39-09 підлягає  зупиненню на підставі ч.1 ст. 79 ГПК України до вирішення пов‘язаної з нею справи №11/35-10 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Елга» недійсним.

Крім того, від представника першого та другого відповідачів надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв‘язку з неможливістю прибути в призначений час на розгляд даної справи з причини слухання в цей же день іншої справи в Оболонському районному суді м. Києва.

Враховуючи те, що судом задоволено клопотання про зупинення провадження по справі, судом відмовлено в задоволенні клопотання про відкладення розгляду справи.  

Керуючись ст. ст. 79, 86  Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.          Провадження у справі  №17/39-09 зупинити до вирішення пов’язаної з нею справи №11/35-10 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визнання договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Елга» недійсним.

2.          Зобов‘язати сторони подати суду заяву про поновлення провадження у справі після усунення обставин, що зумовили його зупинення, та докази в її обґрунтування.

3.          Ухвалу надіслати сторонам.

       

Суддя                                                                      О.В. КОВАЛЕНКО

                    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено14.10.2010
Номер документу10046319
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/39-09

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Такмаков Ю.В.*

Ухвала від 27.01.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Такмаков Ю.В.*

Рішення від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 04.04.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Постанова від 07.09.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Муравйов O.В.

Ухвала від 08.07.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Муравйов O.В.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 21.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 30.04.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Муравйов O.В.

Ухвала від 21.12.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні