Ухвала
від 05.10.2021 по справі 757/53218/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/53218/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1, при секретарі ОСОБА_2, за участю сторони кримінального провадження - слідчого ОСОБА_3, розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

05.10.2021 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3, погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань, нагляду за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, в провадженні Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань перебувають матеріали кримінального провадження № 42021000000001369 від 24.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що у невстановлений наразі органом досудового розслідуванням час, службові особи ДП «Осмолодське лісове господарство», вступивши у злочинну групу із службовими особами Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, ДСЛП «Івано-Франківськлісозахист» та ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», зловживаючи службовим становищем, маючи на меті протиправне збагачення, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, вносячи недостовірні відомості до матеріалів лісовпорядкування, які є обов`язковими для ведення лісового господарства, планування і прогнозування використання лісових ресурсів, проводять суцільні санітарні рубки та рубки формування та оздоровлення лісів, в результаті яких незаконно заготовили в агролісництвах ДП «Осмолодське лісове господарство» понад 5000 куб. м. деревини, яку в подальшому було незаконно реалізовано ряду суб`єктів господарювання.

Зазначене підтверджується матеріалами кримінального провадження та проведеними в ході досудового розслідування гласними та негласними слідчими (розшуковими) діями, зокрема повідомленням про вчинене кримінальне правопорушення, допитами свідків, а також, матеріалами виконаного доручення оперативними співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України.

В ході досудового розслідування слідством отримано інформацію про те, що до вчинення вказаних злочинів можуть бути безпосередньо причетні службові особи ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», яке у свою чергу зареєстроване та фактично знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Деревообробна, буд. 1 та у сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що за вказаною адресою можуть знаходитись речі та документи, які містять на собі сліди вчинених кримінальних правопорушень, що розслідуються, та які можуть бути використані як докази протиправної діяльності.

З огляду на викладене, з метою встановлення фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень, перевірки відомостей, отриманих в ході досудового розслідування, в тому числі під час допитів свідків, а також відшуканні речей і документів, пов`язаних із протиправною діяльністю та з метою отримання відомостей щодо вчинених кримінальних правопорушень, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (код ЄДРПОУ 00994207), за адресою м. Київ, вул. Деревообробна, буд. 1.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на будівлю за адресою: м. Київ, вул. Деревообробна, буд. 1, належить ТОВ «СЛВ-П» (код ЄДРПОУ 21589793).

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному об`єкті нерухомого майна, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а відтак приходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань ОСОБА_3, групі слідчих у вказаному кримінальному провадженні, прокурорам, що входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні, на проведення обшуку за місцем знаходження ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (код ЄДРПОУ 00994207), за адресою м. Київ, вул. Деревообробна, буд. 1, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а саме: сертифікати походження деревини, відомості з реєстру лісорубних квитків, відомості з Єдиної державної системи електронного обліку деревини, відомості з порталу тендерних торгів, порталу аукціонних торгів ДП«ЛІАЦ», що стосуються рубки та заготовлення деревини ДП «Осмолодське лісове господарство», документи та відомості, які ДП «Осмолодське лісове господарство» скеровує на адресу ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», аналітичні відомості, звіти, відомості щодо лісорубних квитків та кількості зрубленої та заготовленої деревини ДП «Осмолодське лісове господарство», листування між ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» та ДП «Осмолодське лісове господарство», положення про ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр», інструкції, положення, накази щодо порядку надходження аналітичних відомостей з лісових господарств щодо рубки та заготовлення деревини, чорнові записи з відмітками про отримання від юридичних та фізичних осіб неправомірної вигоди та її розподілу між учасниками злочинної схеми, а також з метою проведення відповідних експертиз мобільні телефони, які використовувалися фігурантами для спілкування між собою під час вчинення злочинів, флешнакопичувачі та комп`ютерна техніка, які використовувались для виготовлення документів на відпуск лісопродукції.

В задоволенні решти вимог клопотання - відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.10.2021
Оприлюднено08.11.2022
Номер документу100483280
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/53218/21-к

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні