Рішення
від 04.10.2006 по справі 2-773/2006
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-773/2006

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2006 року Сумський районний суд Сумської області в складі головуючого судді Кононенко О.Ю., при секретарі Супрун А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Суми справу за позовом ОСОБА_1 до Косівщинської сільської ради; 3-ті особи: КП «Сумське міське бюро технічної інвентаризації» , Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Сумської райдердадміністрації, ОСОБА_2 , ОСОБА_3

-про визнання права власності на самочинно побудований гараж,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з даним позовом, мотивуючи його тим, що 22 грудня 2005 року ним та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 отримано свідоцтво про право на спадщину за законом в рівних частинах по 1/3 частині майна кожному за адресою: АДРЕСА_1 азначена земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування жилого будинку та ведення особистого селянського господарства. В період часу 2004-2005 року ним на вищезазначеній земельній ділянці було збудовано гараж-Е, який розташовано на належній йому та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на праві приватної власності земельній ділянці. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовились від права володіння гаражем на його користь. Так як гараж самовільно збудований, свідоцтво про право власності на нього не видавалось, оскільки він не був зареєстрований у встановленому законом порядку. Тому просив суд визнати за ним право власності на самочинно збудований гараж-Е, розташований в АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні позивач свій позов підтримав, посилаючись на ті ж обставини, що й в його обґрунтування.

Відповідач та треті особи в судове засідання не з`явились , від них надійшли заяви в яких вони проти позову не заперечували та просили розглядати справу без їх участі.

Вислухавши пояснення позивача, дослідивши справу, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що 22 грудня 2005 року позивачем та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 отримано свідоцтво про право на спадщину за законом в рівних частинах по 1/3 частині майна кожному за адресою: АДРЕСА_1 . Зазначена земельна ділянка призначена для будівництва та обслуговування жилого будинку та ведення особистого селянського господарства. В період часу 2004-2005 року позивачем на даній земельній ділянці було збудовано гараж- Е, який розташовано на належній йому та ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на праві приватної власності земельній ділянці. ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відмовились від права володіння гаражем на користь позивача. Так як гараж самовільно збудований, свідоцтво про право власності на нього не видавалось, оскільки він не був зареєстрований у встановленому законом порядку.

Суд вважає, що визнання права власності на самочинно збудоване нерухоме майно не порушує права інших осіб, тому їх позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст..ст.. 10,11,60,212,213,214,215 ЦПК України, ст 376 ч.5 ЦК України, суд -

ВИРІШИВ :

Визнати за ОСОБА_1 право власності на самочинно збудований гараж- Е, дійсною вартістю 12164 грн., відновленою вартістю 12805 грн. розташований в АДРЕСА_1 .

Заяву про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного суду Сумської області через Сумський районний суд .

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається в строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Кононенко О.Ю.

Дата ухвалення рішення04.10.2006
Оприлюднено22.10.2021

Судовий реєстр по справі —2-773/2006

Рішення від 04.10.2006

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Рішення від 04.10.2006

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні