Ухвала
від 22.10.2021 по справі 713/2199/21
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 713/2199/21

Провадження №2/713/612/21

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття спрощеного позовного провадження у справі

22.10.2021 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Чернівецької області Осокін А.Л. , перевіривши матеріали за позовною заявою Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, звернувся в суд до відповідачів з позовом, предметом якого є стягнення заборгованості.

Відповідно до ст.4 ЦПК України позивач має право на звернення до суду за захистом порушених прав з позовом, який, згідно положень п.1 ч.1 ст. 274 ЦПК України , може бути розглянутий судом за правилами позовного спрощеного провадження, виходячи з предмету позову, що визначено в ч.6 ст.19 ЦПК України , як малозначна справа.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам передбаченим в ст. 175, ст.177 ЦПК України . Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має.

Справа підсудна Вижницькому районному суду, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження по справі і призначити дату час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

При цьому, з урахуванням предмету позову, а також відсутність ідентифікуючих відповідача доказів, розгляд справи, на думку суду, слід провести в судовому засіданні з повідомленням сторін про дату, час і місце проведення судового засідання. Крім цього по справі слід визначити строки для подання відповідачем заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та відзиву на позов, а також відповіді на відзив та заперечення.

Крім того, позивачем було додано до позовної заяви клопотання про огляд вебсайту. В клопотанні позивач, посилаючись на ч.7 ст.85 ЦПК України, просив здійснити огляд та фіксування змісту розділу 2.1.1. Умов та правил надання банківських послуг, які розміщені на офіційному сайті АТ КБ ПриватБанк за посиланням https://privatbank.ua/term/ .

Вирішуючи дане клопотання, суд керується вимогами ст.85 ЦПК України.

Так, відповідно до ч.1 ст.85 ЦПК України письмові, речові та електронні докази, які не можна доставити до суду, оглядаються за їх місцезнаходженням.

Позивач просить суд здійснити огляд доказів та зафіксувати їх зміст в місці їх знаходження в мережі інтернет. Разом з тим, позивач не зазначив обставини щодо неможливості доставити вказані докази до суду.

У зв`язку з викладеним суд дійшов висновку, що у задоволенні даного клопотання слід відмовити за його необгрунтованістю.

Керуючись ст. ст. 19 , 187 , 274 ЦПК України , суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою

Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк , місцезнаходження, 01001, м.Київ вул.Грушевського,1-Д код ЄДРПОУ 14360570, в особі представника Кіріченка Віталія Михайловича до

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки, АДРЕСА_1

про стягнення заборгованості.

У задоволенні клопотання Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк про огляд і фіксацію змісту веб-сайту - відмовити.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Встановити, що справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням сторін про дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Відповідач має право в строк 10 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідачу в строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позов одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачу, надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178 та ч.2 ст.191ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Позивач має право в строк 2 дні з дня отримання від відповідача відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив надіславши копію відповіді з доданими до неї документами відповідачу та надавши суду докази такого надіслання.

Відповідач має право в строк 2 дні з дня отримання від позивача відповіді на відзив подати суду заперечення на відповідь, надіславши їх копію з доданими до неї документами позивачу, надавши суду докази такого надіслання.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити

на 12 год. 45 хв. 18 листопада 2021 року ,

яке провести відкрито в приміщенні Вижницького районного суду, за адресою м.Вижниця, вул.Українська,13, про що повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Андрій ОСОКІН

Дата ухвалення рішення22.10.2021
Оприлюднено22.10.2021
Номер документу100491645
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —713/2199/21

Рішення від 18.11.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

ОСОКІН А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні