Ухвала
від 20.10.2021 по справі 609/1138/21
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 609/1138/21

2-а/609/9/2021

"20" жовтня 2021 р. Шумський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді: Ковтуновича О.В.

при секретар судового засідання: Мацишина Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 , керівника ФГ Любава до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Державного інспектора у сфері контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Головного управління Держгеокадастру Дублянко Юрія Івановича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 08.09.2021 року №1228-БК/0225ПО/08/01/-21 , -

В С Т А Н О В И В :

До Шумського районного суду звернувся ОСОБА_1 , керівник ФГ Любава із адміністративним позовом до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Державного інспектора у сфері контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Головного управління Держгеокадастру Дублянко Юрія Івановича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 08.09.2021 року №1228-БК/0225ПО/08/01/-21.

Позивач у судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутності.

В судове засідання представник відповідача не з`явився, проте надіслав до суду клопотання про відкладення розгляду справи, яке мотивує тим, що головним управлінням 18 жовтня 2021 року отримано ухвалу про відкриття провадження по даній справі від 08 жовтня 2021 року, де повідомлено про право відповідача на подання відзиву на позовну заяву, а також позовну заяву та повістку про виклик до суду, однак враховуючи обмеженість строків встановлених для подання відзиву, з метою вивчення обставин справи, для підготовки і подання відзиву на позовну заяву, забезпечення всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності із законом просить продовжити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та відкласти розгляд даної справи на іншу дату.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши клопотання представника відповідача та матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Згідно із ч. ч. 5, 6 ст. 162 КАС України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. ч. 2, 3, 6, ст. 122 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду. Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні. Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Враховуючи викладене, зважаючи на наведені відповідачем у клопотанні обставини та беручи до уваги бажання відповідача на подачу відзиву, суд, керуючись принципом змагальності сторін, який полягає в рівності учасників справи в правах щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом, вважає за можливе продовжити відповідачу право на подання відзиву, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, та одночасно роз`яснити відповідачу, що згідно із п. 2 ч. 4 ст. 162 КАС України до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Отже, з метою повного і всебічного з`ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку про доцільність задоволення клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи для продовження строку для подання відзиву на позовну заяву .

Керуючись ст. ст. 122 , 162 , 229 , 241 , 243 , 248 КАС України , суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області про відкладення розгляду справи для продовження строку для подання відзиву на позовну заяву - задоволити.

Продовжити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Відкласти розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_1 , керівника ФГ Любава до Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Державного інспектора у сфері контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Головного управління Держгеокадастру Дублянко Юрія Івановича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 08.09.2021 року №1228-БК/0225ПО/08/01/-21 на 10 листопада 2021 року на 10 год. 00 хв.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://sh.te.court.gov.ua/sud1917/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Ковтунович

СудШумський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.10.2021
Оприлюднено23.10.2021
Номер документу100500197
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —609/1138/21

Рішення від 10.11.2021

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 08.10.2021

Адміністративне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні