Ухвала
від 22.10.2021 по справі 600/5444/21-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 жовтня 2021 р. м. Чернівці Справа № 600/5444/21-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Левицький В.К., розглянув матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі - позивач) звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить:

- визнати протиправними дії Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Херсонської обласної державної адміністрації щодо нарахування та виплати йому щорічної разової грошової допомоги до 5 травня 2021 року у розмірі меншому, ніж передбачено статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарант їх соціального захисту» ;

- зобов`язати Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Херсонської обласної державної адміністрації здійснити йому перерахунок щорiчної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рiк з урахуванням розміру зазначеної соціальної виплати. визначеного статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", та здійснити їх виплату з урахуванням фактично виплачених сум.

Відповідно ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: 1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; 2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); 3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; 4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; 5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); 6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі (ч. 2 ст. 171 КАС України).

Перевіривши наявність передумов та існування правових підстав для відкриття провадження в адміністративній справі, визначених ст. 171 КАС України, суд зазначає наступне.

Статтею 5 КАС України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси і просити про їх захист шляхом пред`явлення позову.

Згідно п. 5 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

У позовній заяві позивачем вказано, що він є учасником бойових дій та підтверджується посвідченням серії НОМЕР_1 від 07.08.2015.

Всупереч наведеній нормі, позивач не надав до суду копію посвідчення серії НОМЕР_1 від 07.08.2015.

Суд також звертає увагу, що в обґрунтування позовних вимог повивач посилається, на те, що відповідач - Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Департаменту соціального захисту населення Херсонської обласної державної адміністрації, у 20212році було нараховано та виплачено щорічну разову допомогу до 5 травня у розмірі 1491,00 грн, однак докази на підтвердження вказаної обставини до суду не надано.

Окрім того, в позовній заяві позивач зазначає, що він зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , а проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

До позовної заяви позивачем додано копію довідки про реєстрацію місця проживання особи № 454 від 15 травня 2020 року, видану Йорданештською сільською радою Глибоцького району, Чернівецької області.

Так, у названій довідці вказано, що позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , з 15 травня 2020 року по теперішній час.

Зазначене свідчить про те, що позивач був зареєстрований за вказаною адресою станом на 15 травня 2020 року. Водночас, доказів того, що позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , станом на час звернення до суду з цим позовом - 16 жовтня 2021 року (згідно відбитку штемпеля на конверті), позивач до суду не надав, чим порушив вимоги п. 5 ч. 5 ст. 160 КАС України.

Враховуючи, що позивач проживає в с. Стрілкове, Генічеський район, Херсонська область, а також те, що місцезнаходженням відповідача по справі є м. Херсон, вказане вище унеможливлює суд перевірити дотримання позивачем правил підсудності, що є обов`язком суду відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 171 КАС України.

Згідно ч. 1 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

З огляду на вищенаведене, суд вважає, що без усунення вказаних вище недоліків, неможливо вирішити питання про відкриття провадження у справі, тому надає позивачу строк для їх усунення.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 160, 161, 171, 241 та 248 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків, зазначених в мотивувальній частині ухвали, з дати отримання копії ухвали.

3. У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде повернута позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Левицький

Дата ухвалення рішення22.10.2021
Оприлюднено23.10.2021
Номер документу100510423
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —600/5444/21-а

Ухвала від 24.04.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 23.02.2022

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Рішення від 14.01.2022

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 08.11.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 22.10.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні