Ухвала
від 09.06.2021 по справі 504/3312/20
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/3312/20

Номер провадження 2/504/1165/21

УХВАЛА

09.06.2021смт.Доброслав

Комінтернівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Вінської Н.В.,

секретаря Коцар А.М.,

під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Новомиколаївської сільської ради Одеського району Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із цивільним позовом до Новомиколаївської сільської ради Одеського району Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Як встановлено судом, 17 липня 2020 року Верховною Радою України прийнято постанову № 807-ІХ "Про утворення та ліквідацію районів", у відповідності до якої замість 490 старих районів утворено 136 нових районів.

Згідно Постанови Верховної Ради України Про утворення та ліквідацію районів від 17 липня 2020 року № 807-ІХ п.15 Утворено в Одеській області: Березівський район (з адміністративним центром у місті Березівка) у складі територій Андрієво-Іванівської сільської, Берегівської міської, Великобуялицької сільської, Знам`янської сільської, Іванівської селищної, Коноплянської сільської, Курісовської сільської, Миколаївської селищної, Новокальчевської сільської, Петровірівської сільської, Раухівської селищної, Розквітівської сільської, Старомаяківської сільської, Стрюківської сільської, Чогодарівської сільської, Ширяївської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;

Межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Ліквідовано в Одеській області: Ананьївський, Арцизький, Балтський, Березівський, Білгород-Дністровський, Біляївський, Белградський, Великомихайлівський, Захарівський, Іванівський, Ізмаїльський, Кілійський, Колимський, Лиманський, Любашівський, Миколаївський, Овідіопольський, Окнянський, Подільський, Ренійський, Роздільнянський, Савранський, Саратський, Тарутинський, Татарбунарський, Ширяївський райони.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 720-р Адміністративні центри та території територіальних громад Одеської області згідно переліку територіальних громад Одеської області до складу Курісовської територіальної громади до складу якої увійшли територіальні громади (населені пункти) Курісовська, Сербківська, Новомиколаївська..

У відповідності до ч. 3 ст.8 Закону України "Про добровільне об`єднання територіальних громад" об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднанню територіальною громадою.

Згідно ч. 2 ст.8 Закону України "Про добровільне об`єднання територіальних громад" повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об`єдналися завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою.

Таким чином, у зв`язку із реформуванням органів місцевого самоврядування Новомиколаївську сільську раду Лиманського району Одеської області припинено шляхом приєднання до Курісовської сільської ради Березівського району Одеської області.

З урахуванням вищенаведеного, приймаючи до уваги те, що в результаті проведених змін у системі органів місцевого самоврядування Новомиколаївська сільська рада увійшла до складу Курісовської сільської ради Березівського району Одеської області та остання є правонаступником всього майна, прав та обов`язків приєднаної сільської ради, суд приходить до висновку про необхідність її залучення до участі у цивільній справі №504/3312/20 у якості правонаступника відповідача.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

За викладеного, керуючись ст.ст. 55 , 258-260 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Замінити у справі за позовом ОСОБА_1 до Новомиколаївської сільської ради Одеського району Одеської області про визнання права власності в порядку спадкування відповідача, його правонаступником Курісовською сільською радою Березівського району Одеської області.

Копію даної ухвали направити учасникам розгляду, які відсутні в судовому засіданні і повідомити їх про заміну відповідача правонаступником.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вінська Н. В.

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.06.2021
Оприлюднено23.10.2021
Номер документу100519159
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —504/3312/20

Постанова від 15.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Рішення від 09.06.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 09.06.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні