Ухвала
від 25.10.2021 по справі 200/8944/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

25 жовтня 2021 р. Справа №200/8944/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Логойди Т.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про заміну боржника у виконавчому листі, що подана в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради про визнання протиправними дій та стягнення коштів,

в с т а н о в и в:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 26 серпня 2021 року, яке набрало законної сили, позов ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради задоволено: визнано протиправними дії Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради щодо виплати ОСОБА_1 разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 рік в меншому розмірі, ніж встановлений статтею 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ; стягнуто з Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради на користь ОСОБА_1 недоплачену частину разової грошової допомоги до 05 травня за 2021 рік відповідно до Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту , враховуючи висновки, що викладені в рішенні Конституційного Суду України від 27 лютого 2020 року №3-р/2020, в сумі 7354 грн.

Після набрання вказаним рішенням законної сили, Донецьким окружним адміністративним судом оформлено та видано виконавчий лист.

У жовтні 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про заміну боржника у виконавчому листі - з Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради Донецької області (ЄДРПОУ 25954290) на його правонаступника - Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області (ЄДРПОУ 44522551).

Заявник подав клопотання про розгляд заяви без його участі.

В судове засідання представники інших осіб, які беруть участь у вирішенні питання, не з`явилися, про дату, час і місце його розгляду повідомлялися належним чином. Неприбуття у судове засідання таких осіб не перешкоджає розгляду питання.

Судом встановлено, що указом Президента України від 26 травня 2021 року № 210/2021 утворено Слов`янську міську військово-цивільну адміністрацію Краматорського району Донецької області.

Розпорядженням керівника Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області від 14 вересня 2021 року № 11 на виконання вказаного Указу створено юридичну особу - Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області (код ЄДРПОУ 44522551).

Пунктом 3 вказаного Розпорядження також затверджено Положення про Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області.

Згідно з п. 1.1 вказаного Положення до вказаного Управління переходять права Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради Донецької області у всіх зобов`язаннях в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Пунктом 2.2 Положення визначено, що основним завданням Управління є забезпечення реалізації державної соціальної політики на відповідній території у сфері соціального захисту населення, що включає, зокрема, призначення та виплату соціальних допомог, компенсацій та інших соціальних виплат, встановлених законодавством України.

В той же день - 14 вересня 2021 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесений відповідний запис про створення Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області (код ЄДРПОУ 44522551).

Розпорядженням керівника Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області від 30 вересня 2021 року № 49 визначено, що Слов`янська міська військово-цивільна адміністрація Краматорського району Донецької області спроможна здійснювати повноваження, віднесені законом до відання виконавчих органів Слов`янської міської ради.

Відповідно до ч. 1 ст. З Закону України Про військово-цивільні адміністрації у разі утворення військово-цивільної адміністрації населених пунктів повноваження відповідних сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, сільських, селищних, міських голів припиняються з дня призначення керівника такої військово-цивільної адміністрації. Повноваження виконавчих органів зазначених рад, апаратів цих рад та їх виконавчих комітетів, посадових та службових осіб місцевого самоврядування, які працюють у таких органах та апаратах, припиняються з дня, наступного за днем прийняття рішення зазначеним керівником військово-цивільної адміністрації населених пунктів про можливість цієї військово-цивільної адміністрації здійснювати повноваження, віднесені законом до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

Отже, з 30 вересня 2021 року (дня прийняття керівником Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області розпорядження від 30 вересня 2021 року № 49) припинені повноваження виконавчих органів Слов`янської міської ради, зокрема припинені повноваження Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради.

З цього часу повноваження боржника - Управління соціального захисту населення Слов`янської міської ради перейшли до Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області.

Відповідно до наведеного правонаступником боржника стало Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області, яке внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань як юридична особа.

Розглянувши заяву суд дійшов висновку про наступне.

Відповідно до ч.ч. 1 та 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Правонаступництво передбачає перехід прав і обов`язків від одного суб`єкта (фізичної чи юридичної особи) до іншого.

Боржником у виконавчому листі, що виданий в даній справі, зазначено особу, яка вибула, а її правонаступником є Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації (код ЄДРПОУ 44522551).

У зв`язку з наведеним суд дійшов висновку про наявність правових підстав для заміни боржника у виконавчому листі.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про заміну боржника у виконавчому листі задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі, що виданий для виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 26 серпня 2021 року, що ухвалено в даній справі, на Управління соціального захисту населення Слов`янської міської військово-цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області (84122, Донецька обл., Краматорський р-н, м. Слов`янськ, вул. Василівська, 11, код ЄДРПОУ 44522551).

Рішення набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 255 КАС України, і може бути оскаржене до Першого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складено 25 жовтня 2021 року.

Суддя Т.В. Логойда

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.10.2021
Оприлюднено26.10.2021
Номер документу100550172
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/8944/21

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 25.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Рішення від 26.08.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

Ухвала від 22.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні