Ухвала
від 25.10.2021 по справі 752/24919/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/24919/21

Провадження № 1-кс/752/8482/21

У Х В А Л А

25 жовтня 2021 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва клопотання слідчого слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Голосіївської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, подане в рамках кримінального провадження №12021100010002250 від 21.09.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Голосіївської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів про тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення їх копій.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4ст.107 КПК Українифіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Відповідно дост. 159 КПК Українивстановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Із матеріалів клопотання вбачається, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021100010002250 від 21.09.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Голосіївського УП ГУ НП у м. Києві надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що 20.09.2021, о 17 год. 39 хв., за адресою: АДРЕСА_1 здійснюється незаконне будівництво без відповідної дозвільної документації.

Так, оглядом місця події від 20.09.2021 встановлено, що земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 , огороджена бетонним парканом, на якому наявна табличка паспорт будівництва з написом «Будівництво багатофункціонального комплексу на АДРЕСА_1 », у якому наявна наступна інформація: кадастровий номер 8000000000:72:081:0001; площа земельної ділянки 2.0077 га; замовник ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 . На момент огляду місця події, вхід на територію об`єкту не доступний, тому здійснити більш детальний огляд не представилось можливим.

Відповідно до інформаційної довідки з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001) належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що замовником об`єкту будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , що на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:72:081:0001, є ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що генпідрядником об`єкту будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , що на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:72:081:0001, є ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 .

Таким чином, на даний час з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, документування та здобуття доказів щодо порушення вимог земельного та містобудівного законодавства посадовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 , виникла необхідність у дослідженні документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій всіх документів, щодо використання земельної ділянки (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001), передачі їїв орендута проведеннябудівництва за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-установчих та дозвільних документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 (статутні, установчі, свідоцтво про державну реєстрацію, довідка платника податків, накази про призначення директора, бухгалтера, посадові інструкції, перелік працівників, та укладені з ними трудові договори, або контракти у випадках, передбачених Законом України про використання праці);

-розробленого та затвердженого у встановленому порядку детального плану території кварталу в якому розташований об`єкт будівництва на земельній ділянці (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001) за адресою:

АДРЕСА_1 .

-проектної документації у повному обсязі, розробленої та затвердженої у встановленому законодавством порядку (із наявністю в ній у тому числі: містобудівних умов та обмежень, містобудівного розрахунку, архітектурно-будівельної частини, технологічної частини, схеми генерального плану і транспорту, загальної пояснювальної записки, розділу з охорони навколишнього середовища) на об`єкті будівництва;

-дозволу на виконання підготовчих робіт на об`єкті будівництва;

-дозволу (декларація) про початок виконання будівельних робіт;

-всіх договорів підряду з додатками та додатковими угодами, які були укладені для виконання будівельних робіт;

-кошторисної документації щодо виконання будівельних робіт на об`єкті дослідження, в електронному вигляді у форматі .imd програмного комплексу АВК-5 (у разі відсутності можливості надання документів в паперовому вигляді);

-експертних висновків щодо розробленої кошторисної документації на виконання будівельних робіт на об`єкті дослідження;

-виконавчих схем та робочих креслень на об`єкт будівництва;

-загального журналу будівельних робіт на об`єкт будівництва;

-журналу виконаних робіт на об`єкт будівництва;

-журналу авторського нагляду на об`єкт будівництва;

-документів, що підтверджують вартість робіт будівельними машинами та механізмами, які були використані під час виконання будівельних робіт;

-документів, що підтверджують вартість будівельних матеріалів, які були використані під час виконання будівельних робіт;

-відомостей списання будівельних матеріалів по формі М-29;

-розрахунку фактичних адміністративних витрат, які склалися у підрядній організації за попередній звітній період (рік);

-містобудівних умов та обмежень;

-договорів постачання електроенергії;

-документів щодо пайової участі;

-документів щодо затвердження фасаду;

-документів щодо погодження з ДП обслуговування повітряного руху України «УКРАЕРОРУХ» та міжнародний аеропорт « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Жуляни) аеронавігації за вказаною адресою;

-документів та погодження з ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 );

-актів перевірок зазначеного об`єкту будівництва;

-документів щодо оренди або права власності на вказані земельні ділянки;

-іншої документації пов`язаної з виконанням будівельних робіт на об`єкті будівництва.

Вказані документи необхідні з метою проведення перевірки законодавства у сфері законності використання земельних ділянок, передачі їх у оренду іншим особам, містобудівної діяльності, проектної документації, будівельних норм, державних стандартів та правил будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001), встановлення можливих свідків та осіб причетних до скоєннякримінального правопорушення,атакож дляпризначення тапроведення необхіднихекспертних досліджень(будівельно-технічноїекспертизи),інших слідчихдій,в якихвиникне необхідність.

Вищезазначені документи та відомості, які знаходяться у розпорядженні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 мають істотне значення для встановлення істини по справі, а також необхідні для проведення ряду подальших слідчих дій у провадженні.

Вищевказана інформація та документи самі по собі та в сукупності з іншими доказами (речами та документами) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без встановлення яких неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення, встановити всіх осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, надати правову оцінку їхнім діям та забезпечити прийняття законних процесуальних рішень.

Також, вилучення зазначених у клопотанні документів необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Слідчим в клопотаннідоведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформаціюнеможливо отриматив іншийспосіб танеможливо довестиобставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою документів,що перебуваютьу володінніТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення завірених належним чином копій зазначених у клопотанні документів.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення зазначеного клопотання.

Керуючись ст. ст.131,132,159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділу Голосіївського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_5 та/або слідчим, що перебувають в групі слідчих по розслідуванню даного кримінального провадження, які зберігаються у ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ" ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 , місцезнаходження: АДРЕСА_3 , з можливістю отримання належним чином завірених копій всіх документів щодо використання земельних ділянок, передачі її в оренду та проведення будівництва за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001), а саме:

-установчих та дозвільних документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 (статутні, установчі, свідоцтво про державну реєстрацію, довідка платника податків, накази про призначення директора, бухгалтера, посадові інструкції, перелік працівників, та укладені з ними трудові договори, або контракти у випадках, передбачених Законом України про використання праці);

-розробленого та затвердженого у встановленому порядку детального плану території кварталу в якому розташований об`єкт будівництва на земельній ділянці (кадастровий номер 8000000000:72:081:0001) за адресою:

АДРЕСА_1 .

-проектної документації у повному обсязі, розробленої та затвердженої у встановленому законодавством порядку (із наявністю в ній у тому числі: містобудівних умов та обмежень, містобудівного розрахунку, архітектурно-будівельної частини, технологічної частини, схеми генерального плану і транспорту, загальної пояснювальної записки, розділу з охорони навколишнього середовища) на об`єкті будівництва;

-дозволу на виконання підготовчих робіт на об`єкті будівництва;

-дозволу (декларація) про початок виконання будівельних робіт;

-всіх договорів підряду з додатками та додатковими угодами, які були укладені для виконання будівельних робіт;

-кошторисної документації щодо виконання будівельних робіт на об`єкті дослідження, в електронному вигляді у форматі .imd програмного комплексу АВК-5 (у разі відсутності можливості надання документів в паперовому вигляді);

-експертних висновків щодо розробленої кошторисної документації на виконання будівельних робіт на об`єкті дослідження;

-виконавчих схем та робочих креслень на об`єкт будівництва;

-загального журналу будівельних робіт на об`єкт будівництва;

-журналу виконаних робіт на об`єкт будівництва;

-журналу авторського нагляду на об`єкт будівництва;

-документів, що підтверджують вартість робіт будівельними машинами та механізмами, які були використані під час виконання будівельних робіт;

-документів, що підтверджують вартість будівельних матеріалів, які були використані під час виконання будівельних робіт;

-відомостей списання будівельних матеріалів по формі М-29;

-розрахунку фактичних адміністративних витрат, які склалися у підрядній організації за попередній звітній період (рік);

-містобудівних умов та обмежень;

-договорів постачання електроенергії;

-документів щодо пайової участі;

-документів щодо затвердження фасаду;

-документів щодо погодження з ДП обслуговування повітряного руху України «УКРАЕРОРУХ» та міжнародний аеропорт « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (Жуляни) аеронавігації за вказаною адресою;

-документів та погодження з ІНФОРМАЦІЯ_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 );

-актів перевірок зазначеного об`єкту будівництва;

-документів щодо оренди або права власності на вказані земельні ділянки;

-іншої документації пов`язаної з виконанням будівельних робіт на об`єкті будівництва.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.10.2021
Оприлюднено22.05.2024
Номер документу100564323
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/24919/21

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

Ухвала від 25.10.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Слободянюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні