Ухвала
від 26.10.2021 по справі 353/886/21
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/886/21

Провадження № 1-кс/353/183/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2021 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 ,

представника власника майна ТзОВ «Штерн-Агро» ОСОБА_4

розглянувши клопотання представника власника майна ТзОВ «Штерн-Агро» ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12021091240000085 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 286 КК України, про скасування арешту майна в частині заборони користування майном,

в с т а н о в и в :

Відповідно до поданого клопотання представника власника майна ТзОВ «Штерн-Агро» ОСОБА_4 просить скасувати арешт в частині користування рухомим майном, накладений ухвалою слідчого судді Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від 22 жовтня 2021 року на комбайн зернозбиральний марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який відповіднодо свідоцтвапро реєстраціютранспортного засобу,серії НОМЕР_2 належитьТзОВ "ШТЕРНАГРО".

Клопотання мотивує тим, що комбайн оглянутий в ході досудового розслідування,зафіксовано усі наявні пошкодження та сліди, щодо нього проведено усі можливі експертизи, пов`язані з даним транспортним засобом, жодних дій із використанням цього комбайна слідчим на даний час не проводиться, тому відпала потреба в арешті зазначеного майна. Крім того зазначає, що даний комбайн безпосередньо задіяний при зборі врожаю кукурудзи, а тому останній необхідний про проведення даних сільськогосподарських робіт. Просив скасувати арешт, накладений на комбайн зернозбиральний марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який відповіднодо свідоцтвапро реєстраціютранспортного засобу,серії НОМЕР_2 належитьТзОВ "ШТЕРНАГРО" в частині користування.

Представник власника майна ТзОВ «Штерн-Агро» ОСОБА_4 в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Слідча в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання.

Заслухавши думку представника власника майна, слідчої, дослідивши додані до клопотання докази, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання з таких підстав.

Згідно з витягом з ЄРДР 21 жовтня 2021 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 286 КК України,у зв`язкуз тим,що 20.10.2021 року близько 20 год 00 хв у с. Грушка в урочищі "Замлаки" Грушківського старостинського округу Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, на полі, яке перебуває у оренді ТзОВ "ШТЕРН АГРО", водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , керуючи комбайном зернозбиральним марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , вчинив наїзд на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина Німеччини, який проживає за адресою АДРЕСА_2 , внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до КНП "Тлумацька ЦМЛ".

Ухвалою слідчогосудді Тлумацькогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті від 22жовтня 2021року накладеноарешт на комбайн зернозбиральний марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який відповіднодо свідоцтвапро реєстраціютранспортного засобу,серії НОМЕР_2 належитьТзОВ "ШТЕРНАГРО"

Згідно з ч. 1ст. 170 КПК Україниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, зокрема, що воно є доказом кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 1ст. 174 КПК Україниарешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

З огляду на положення ч. 1ст. 22 КПК України, відповідно до якої кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом, враховуючи розумність та співмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження; наслідки арешту комбайна для власника, слідчий суддя дійшов висновку, що в подальшому застосуванні арешту комбайна в частині позбавлення його власника права користування ним відпала потреба.

На підставі наведеного та керуючись ст.3,22,170-174 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника власника майна ТзОВ «Штерн-Агро» ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12021091240000085 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 286 КК України,про скасуванняарешту майнав частинізаборони користуваннямайном задовольнити.

Скасувати арешт,накладений ухвалоюслідчого суддіТлумацького районногосуду Івано-Франківськоїобласті від22жовтня 2021року на комбайн зернозбиральний марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , який відповіднодо свідоцтвапро реєстраціютранспортного засобусерії НОМЕР_2 належитьТзОВ "ШТЕРНАГРО",код ЄДРПОУ34023392 в частині позбавлення права користування ним.

Комбайн зернозбиральний марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , свідоцтвопро реєстраціютранспортного засобусерії НОМЕР_2 , підлягає поверненню ТзОВ "ШТЕРНАГРО".

ТзОВ "ШТЕРНАГРО"заборонено відчужувати та розпоряджатися комбайном зернозбиральним марки «Claas Lexion 580», реєстраційний номер НОМЕР_1 , свідоцтвопро реєстраціютранспортного засобусерії НОМЕР_2 , до скасування арешту майна.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_7 МОТРУК

Дата ухвалення рішення26.10.2021
Оприлюднено02.02.2023
Номер документу100575700
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна в частині заборони користування майном

Судовий реєстр по справі —353/886/21

Ухвала від 26.10.2021

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні