Ухвала
від 23.10.2021 по справі 914/3099/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

23.10.2021 р. Справа № 914/3099/21

Суддя Господарського суду Львівської області Петрашко М.М., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Львівського міського комунального підприємства Львівтеплоенерго

до відповідача Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка

про стягнення 374512,09 грн.

ВСТАНОВИВ

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява за позовом Львівського міського комунального підприємства Львівтеплоенерго до відповідача Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка про стягнення 374512,09 грн.

Як вбачається із позовної заяви, позивач просить стягнути заборгованість з відповідача на підставі договору №470/Ш про постачання теплової енергії в гарячій воді від 01.05.2001р., який був укладений між Професійно-технічним училищем №59 (ідентифікаційний код 05537101) та Львівським міським комунальним підприємством Львівтеплоенерго .

Як вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 15.07.2013р. юридична особа з ідентифікаційним кодом 05537101 (Державний навчальний заклад "Міжрегіональне вище професійне училище зв`язку м.Львова") припинила свою діяльність на підставі рішення щодо реорганізації.

При цьому, відповідно до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, правонаступником юридичної особи є Національний університет Львівська політехніка (ідентифікаційний код 02071010), а не Відокремлений структурний підрозділ Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка (ідентифікаційний код 38501654).

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про необхідність подання позивачем письмового нормативно-правового обгрунтування із долученням відповідних доказів щодо підстав пред`явлення позову саме до Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка (ідентифікаційний код 38501654), а не до Національного університету Львівська політехніка (ідентифікаційний код 02071010) в особі Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка .

Крім того, як вбачається із позовної заяви, позивач просить здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки ціна позову не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Так, згідно із частиною 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Пунктами 1 та 2 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до частини 7 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, для цілей цього Кодексу розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вираховується станом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або скарга, вчиняється процесуальна дія чи ухвалюється судове рішення.

Згідно із частиною 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Як вбачається із позовної заяви, ціною позову є 374512,09 грн., що перевищує сто та не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При розгляді клопотання позивача судом враховано норми статті 247 Господарського процесуального кодексу України, однак зважаючи на те, що судом при розгляді позовної заяви та доданих до неї документів встановлено наявність обставин, які в силу пункту 4 частини 2 статті 182 Господарського процесуального кодексу України можуть бути вирішені у підготовчому засіданні, тобто в порядку загального позовного провадження, суд дійшов висновку відмовити в задоволенні клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 20, 162, 164, 176, 178, 181, 234, 235, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1 . Прийняти справу до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

2 . Підготовче засідання призначити на 16.11.21 на 11:15 год. у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128, 2-й поверх, зал судових засідань №7.

3 . Явку учасників справи в судове засідання визнати обов`язковою.

4 . Позивачу :

- надати письмове нормативно-правове обгрунтування (пояснення) із долученням відповідних доказів щодо підстав пред`явлення позову саме до Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка (ідентифікаційний код 38501654), а не до Національного університету Львівська політехніка (ідентифікаційний код 02071010) в особі Відокремленого структурного підрозділу Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка ;

- надати копію статуту Національного університету Львівська політехніка ;

- надати копію Положення про Відокремлений структурний підрозділ Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка .

5 . Відповідачу :

- надати копію статуту Національного університету Львівська політехніка ;

- надати копію Положення про Відокремлений структурний підрозділ Фаховий коледж інфокомунікацій Національного університету Львівська політехніка .

6 . Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали - для подання відзиву на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7 . Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов - для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

8 . Встановити відповідачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив - для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ .

У випадку явки в судове засідання представника, останньому при собі слід мати документ, що підтверджує повноваження представника у відповідності до статті 60 Господарського процесуального кодексу України (якщо в матеріалах справи такий документ відсутній), а також документ, що посвідчує особу представника.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України, за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу - суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Права та обов`язки учасників справи передбачені у статті 42 Господарського процесуального кодексу України.

Процесуальні права та обов`язки сторін передбачені у статті 46 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя М.М. Петрашко

Дата ухвалення рішення23.10.2021
Оприлюднено27.10.2021

Судовий реєстр по справі —914/3099/21

Ухвала від 02.03.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Рішення від 23.03.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 08.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 28.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 16.11.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 23.10.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні