Ухвала
від 26.10.2021 по справі 805/3647/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

26 жовтня 2021 р. Справа №805/3647/17-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., розглянувши клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі за позовом Лівобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Маріуполя Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спеціалізоване управління "Металургмонтаж-207" про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

13 листопада 2017 року постановою Донецького окружного адміністративного суду стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Спеціалізоване управління "Металургмонтаж-207" (ідентифікаційний код 33160786) на користь Лівобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Маріуполя Донецької області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за період з 01 червня 2017 року по 30 серпня2017 року в сумі 24100,82 грн.

11 грудня 2017 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №805/3647/17-а, в якому стягувачем зазначено Лівобереже об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Маріуполя Донецької області.

22 серпня 2018 року ухвалою суду замінено стягувача на Маріупольське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (ідентифікаційний код 42171861 , 87548, Донецька обл., місто Маріуполь, вулиця Зелінського, будинок 27А).

Від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до суду надійшло клопотання про заміну сторони у виконавчому провадженні № 64395358 з примусового виконання рішення у даній справі з Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, оскільки останнє є правонаступником прав та обов`язків приєднаного до нього територіального управління.

Відповідно до ч. 2ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України(далі -КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведені приписи, беручи до уваги, що заявник та боржник належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за їх відсутності.

Розглядаючи заяву по суті суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 380 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Виконання судових рішень є складовою права на справедливий суд та однією з процесуальних гарантій доступу до суду, що передбачено статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950, ратифікованої Законом України від 17.07.1997 № 475/97-ВР «Про ратифікацію Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, Першого протоколу та протоколів № 2, 4, 7 та 11 до Конвенції» .

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 № 925 передбачено проведення реорганізації деяких територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях шляхом приєднання до головних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях за переліком згідно з додатком. У додатку визначено, що Маріупольське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області приєднано до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Механізм здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів визначений Порядком здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074.

Згідно із п. 6 зазначеного Порядку у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу, права та обов`язки органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Пунктом 8 Порядку № 1074 передбачено, що внаслідок реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) органів виконавчої влади припиняється той орган виконавчої влади, майнові права та обов`язки якого переходять його правонаступникам.

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Згідно з ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких обставин, беручи до уваги, що Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області набуті права та обов`язки Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни божника у виконавчому провадженні № 64395358.

На підставі вищезазначеного, та керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 370, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому провадженні № 64395358 з Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (адреса: 84122, м. Слов`янськ, пл. Соборна, 3; код ЄДРПОУ 13486010).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.О. Кошкош

Дата ухвалення рішення26.10.2021
Оприлюднено28.10.2021
Номер документу100580432
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —805/3647/17-а

Ухвала від 26.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 22.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Постанова від 13.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні