Рішення
від 02.09.2021 по справі 761/30634/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/30634/18

Провадження № 2/761/346/2021

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 вересня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Юзькової О.Л.

при секретарі Буцан Р.О.,

за участі

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Громадської організації Всеукраїнська мережа Вільні люди , Товариства з обмеженою відповідальністю Голдберрі (телеканал Еспресо ), третя особа: Енергетична митниця ДФС про захист гідності, честі та ділової репутації, -

керуючись положеннями ст. 259 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_2 до Громадської організації Всеукраїнська мережа Вільні люди , Товариства з обмеженою відповідальністю Голдберрі (телеканал Еспресо ), третя особа: Енергетична митниця ДФС про захист гідності, честі та ділової репутації задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що порочить гідність, честь і ділову репутацію ОСОБА_2 , інформацію, поширену Громадською організацією Всеукраїнська мережа Вільні люди шляхом її проголошення ІНФОРМАЦІЯ_2 близько 10 години в приміщенні Енергетичної митниці ДФС за адресою: м. Київ, вул. Світлицького, 28 А, а саме: що ОСОБА_2 … отработал московскиє бабки… , ...Ви фактично примушуєте Нафтогаз сплачувати за те, що ми не контролюємо... , ...У Вас є спільний бізнес з ОСОБА_3 у Єнакієво… .

Зобов`язати Громадську організацію Всеукраїнська мережа Вільні люди (Код ЄДРПОУ 39576165, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9) протягом трьох календарних днів з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати інформацію що ОСОБА_2 … отработал московскиє бабки… , ...Ви фактично примушуєте Нафтогаз сплачувати за те, що ми не контролюємо... , ...У Вас є спільний бізнес з ОСОБА_3 у Єнакієво… у спосіб, яким вона була поширена, а саме: шляхом проголошення заяви зі спростуванням від імені ГО Всеукраїнська мережа Вільні люди в приміщенні Енергетичної митниці ДФС за адресою: м. Київ, вул. Світлицького, 28 А.

Визнати недостовірною та такою, що порочить гідність, честь і ділову репутацію ОСОБА_2 , інформацію, поширену Громадською організацією Всеукраїнська мережа Вільні люди в особі заступника керівника ОСОБА_4 в прямому ефірі телепередачі Новини телеканалу Еспресо (Товариства з обмеженою відповідальністю Голдберрі ), що вийшла в ефір ІНФОРМАЦІЯ_2 о 14:00, а саме: ...ОСОБА_2 персонально накладає штраф, фактично оскаржуючи дії державного органу. , ...його бізнес з сумнозвісним кримінальним авторитетом ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , в окупованому Єнакієво... , ...чиновник, який веде бізнес з бандитами, окупантами... .

Зобов`язати Громадську організацію Всеукраїнська мережа Вільні люди (Код ЄДРПОУ 39576165, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9) протягом трьох календарних днів з дня набрання рішенням суду законної сили спростувати інформацію ...ОСОБА_2 персонально накладає штраф, фактично оскаржуючи дії державного органу. , ...його бізнес з сумнозвісним кримінальним авторитетом ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , в окупованому Єнакієво... , ...чиновник, який веде бізнес з бандитами, окупантами... у спосіб, яким вона була поширена, а саме: шляхом проголошення Громадською організацією Всеукраїнська мережа Вільні люди заяви зі спростуванням в ефірі телепередачі Новини телеканалу Еспресо (Товариства з обмеженою відповідальністю Голдберрі ).

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Голдберрі (Код ЄДРПОУ 35920776, м. Київ, вул. Адама Міцкевича, 10, оф. 32) )протягом трьох календарних днів з дня набрання рішенням суду законної сили забезпечити можливість спростування зазначеної у пункті 4 вище інформації у спосіб, яким вона була поширена, а саме: шляхом проголошення Громадською організацією Всеукраїнська мережа Вільні люди заяви зі спростуванням в ефірі телепередачі Новини телеканалу Еспресо (Товариства з обмеженою відповідальністю Голдберрі ).

Стягнути з Громадської організації Всеукраїнська мережа Вільні люди (Код ЄДРПОУ 39576165, м. Київ, вул. Ярославів Вал, 9) на користь ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) судовий збір у розмірі 3 524 грн. 00 коп. та витрати на проведення експертизи у розмірі 12 560 грн. 00 коп.

В задоволенні іншої частини позову відмовити.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду, в порядку ст.ст. 353-357 ЦПК України з урахуванням п. 15.5. Перехідних положень цього Кодексу протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту рішення .

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення буде складено 13.09.2021 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.09.2021
Оприлюднено29.10.2021

Судовий реєстр по справі —761/30634/18

Рішення від 02.09.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Рішення від 02.09.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 19.11.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 19.11.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 13.08.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні