Ухвала
від 28.10.2021 по справі 161/19305/21
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/19305/21

Провадження № 1-кс/161/8371/21

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

м. Луцьк 28 жовтня 2021 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 про проведення обшуку транспортного засобу марки «Renault», модель «Trafic», 2005 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 зареєстровано на ОСОБА_5 ,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку транспортного засобу марки «Renault», модель «Trafic», 2005 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 зареєстровано на ОСОБА_5 .

З клопотання вбачається, що в провадженні СУ ГУНП у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження за № 12021030000000157 від 20.05.2021 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що група осіб за попередньою змовою, маючи на меті власне збагачення та особисту вигоду організували на території Волинської області незаконний обіг контрафактних тютюнових та горілчаних виробів із підробленими марками акцизного податку. Також встановлено, що до здійснення протиправної діяльності вказані особи залучають інших людей, які виступають посередниками, продавцями та/або перевізниками на тіньовому ринку підакцизних товарів .

Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій здобуто інформацію про те, що до здійснення злочинної діяльності з незаконного зберігання та збуту підакцизних товарів з підробленими марками акцизного податку причетний громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , проживає за адресою АДРЕСА_2 , який в інтересах ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , здійснює оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями з підробленими марками акцизного податку та тютюновими виробами з марками акцизного податку іноземного виробництва за місцем своєї роботи, що за адресою: АДРЕСА_2 , де здійснює свою діяльність ТОВ «БКЛ Транс» ЄДРПОУ 42020490, де останній працює робітником. Також було встановлено, що ОСОБА_5 при здійсненні своєї протиправної діяльності використовує власний транспортний засіб марки Рено Трафік, д.н.з. НОМЕР_1 , яким здійснює транспортування та зберігання алкогольної та тютюнової продукції.

Згідно відомостей АІПС «Національний банк даних «Автомобіль» право власності на транспортний засіб марки «Renault», модель «Trafic», 2005 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 зареєстровано на ОСОБА_5 .

З метою виявлення, фіксації та вилучення речей та документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема фальсифікованих алкогольних та тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку, підроблених марок акцизного податку, грошових коштів отриманих від злочинної діяльності, мобільних телефонів за допомогою яких учасники злочинної групи обумовлювали деталі вчинення кримінальних правопорушень та способи їх маскування, чорнових записів та інших предметів та речей, що мають відношення до справи, атому слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому слідчому слідчого управління ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , або іншому слідчому групи слідчих у кримінальному провадженні, слід надати дозвіл на обшук.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому слідчого управління ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , або іншому слідчому групи слідчих у кримінальному провадженні дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки «Renault», модель «Trafic», 2005 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 зареєстровано на ОСОБА_5 , з метою виявлення, фіксації та вилучення речей та документів, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема фальсифікованих алкогольних та тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку, підроблених марок акцизного податку, грошових коштів отриманих від злочинної діяльності, мобільних телефонів за допомогою яких учасники злочинної групи обумовлювали деталі вчинення кримінальних правопорушень та способи їх маскування, чорнових записів та інших предметів та речей, що мають відношення до справи.

Обшук провести до 16 листопада 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_7 ОСОБА_8

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100649054
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/19305/21

Ухвала від 28.10.2021

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні