Ухвала
від 28.10.2021 по справі 525/934/21
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/934/21

Номер провадження 2/525/343/2021

УХВАЛА

28 жовтня 2021 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого - судді Ячала Ю.І.,

за участю секретаря Лопатки О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Велика Багачка зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на частку земельної ділянки (обов`язкову частку в спадковому майні), -

встановив :

В провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про тлумачення заповіту.

До початку проведення підготовчого судового засідання по цивільній справі № 525/934/21 за вищезазначеною позовною заявою, а саме: 27 жовтня 2021 року до суду відповідачем ОСОБА_1 подано зустрічну позовну заяву до ОСОБА_2 про визнання права власності на частку земельної ділянки (обов`язкову частку в спадковому майні). Просить прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Дослідивши подану зустрічну позовну заяву, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень частин 2 та 3 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст. 194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

На підставі викладеного та керуючись ст. 193, 194 ЦПК України, -

ухвалив:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на частку земельної ділянки (обов`язкову частку в спадковому майні).

Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Направити відповідачу копію позовної заяви за зустрічним позовом. Відповідачу надіслати додані до позовної заяви копії документів і запропонувати подати до суду відзив на зустрічний позов, форма і зміст якого повинна відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Інші учасники справи повинні отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Копію ухвали, копію зустрічної позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://vb.pl.court.gov.ua

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ю.І. Ячало

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено29.10.2021
Номер документу100650769
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/934/21

Рішення від 22.11.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Рішення від 22.11.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 27.08.2021

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні