Постанова
від 02.10.2007 по справі па-10/181
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-10/181

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2007 р.   Справа № ПА-10/181   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шелест С.Б.  

При секретарі судового засідання: Бабінець У.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за  позовом:       Прокуратури Коломийського району, м. Коломия, пр-к Відродження, 55

                            в інтересах держави  в особі Коломийської міської  виконавчої дирекції

                            Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

                            м. Коломия, вул. Міцкевича, 8

до відповідача: Спільного українсько-нідерландського підприємства

                            товариства з обмеженою відповідальністю «Фелікс»

                            с. Матеївці, вул. Грушевського, 2 Б, Коломийського району

про:                     стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків

За участю представників сторін:

від позивача:    Дикий П.П. - головний спеціаліст-юрист, (дов. № 02-07 від 03.01.07р.)

від відповідача:не з»явився;

в с т а  н о в и в:

          Прокуратурою Коломийського району в інтересах держави в особі Коломийської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  заявлено вимогу про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі                           478 грн. 53 коп.

          Представник відповідача двічі в судове засідання не прибув, хоча належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду справи, причини неприбуття суду не повідомив. Неприбуття відповідача в судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

Позивач  в судовому засіданні  позовні вимоги підтримує.          

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд                                                                  встановив, що відповідач - Спільне українсько-нідерландське підприємство                             товариства з обмеженою відповідальністю «Фелікс», зареєстроване як платник страхових внесків.

          Згідно з п.2 ч.2 ст. 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням»від 18.01.2001р. № 2240-Ш (в редакції з наступними змінами та доповненнями)  страхувальник  зобов'язаний  нараховувати  і  сплачувати  в  установлені  строки  та  в повному обсязі страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової  втрати працездатності. Порядок і строки сплати страхових внесків передбачені ст. 23 цього ж Закону, згідно з якою страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю  між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками  та  витратами,  пов'язаними  з  наданням   матеріального забезпечення  та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць –у день,  встановлений для одержання  в  установах  банку  коштів  на оплату праці за відповідний період.

      Внаслідок  невнесення  відповідачем  обов»язкових  страхових  платежів  виникла  недоїмка в сумі 478 грн. 53 коп., що підтверджується наявним у справі звітом про нараховані внески, перерахування та витрати, пов»язані з загальнообов»язковим державним соціальним страхуванням у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності від 19.07.07р., актом звірки взаємних розрахунків, що підписаний представником відповідача без зауважень та спростувань, іншими матеріалами справи.

          Доказів виконання зобов'язання щодо сплати заборгованості за страховими внесками у вказаній сумі суду не подано, доводи позивача про наявність такої заборгованості відповідачем не спростовані.

          За наведених обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

          На  підставі викладеного та керуючись ст. 124 Конституції України, Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням»від 18.01.2001р.          № 2240-Ш, ст.ст. 94, 158, 160, 186, 254, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

          позов задоволити.

          Стягнути з Спільного українсько-нідерландського підприємства                             товариства з обмеженою відповідальністю «Фелікс», с. Матеївці, вул. Грушевського, 2 Б, Коломийського району (код 31106486) на користь Коломийської міської  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Коломия,                           вул. Міцкевича, 8 (код 33427304) –  478 грн. 53 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складання постанови в повному обсязі; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом  двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

               Суддя                                                                                           Шелест С.Б.

Постанова складена у повному обсязі 04.10.07р.

Внесено в діловодство

               пом. судді Кузишин У.Б.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення02.10.2007
Оприлюднено10.10.2007
Номер документу1006612
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-10/181

Постанова від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шелест С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні