Ухвала
від 27.10.2021 по справі 638/12401/21
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про призначення справи до судового розгляду

27 жовтня 2021 року

м. Харків

справа № 645/12401/21

провадження № 2/638/5323/21

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді - Яковлевої В.М.,

за участю секретаря судового засідання - Проданової М.О.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Шевченківський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,

треті особи: Акціонерне товариство УкрСиббанк , ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Шевченківський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа: Акціонерне товариство УкрСиббанк , ОСОБА_2 про зняття арешту з майна,

у с т а н о в и в:

10 серпня 2021 року ОСОБА_1 звернулася до Дзержинського районного суду м. Харкова з позовом до Шевченківський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа: Акціонерне товариство УкрСиббанк , ОСОБА_2 про зняття арешту з майна.

Ухвалою суду від 11 серпня 2021 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа: Акціонерне товариство УкрСиббанк , ОСОБА_2 про зняття арешту з майна за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче судове засідання.

Позивачка ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилась, була повідомлена належним чином. Будь - яких заяв та клопотань з процесуальних питань, зокрема про відкладення підготовчого судового засідання, до суду не подала.

Представник відповідача подав до суду письмові пояснення, в яких просив залучити до участі у справі в якості третьої особи ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія .

27 жовтня 2021 року подав до суду клопотання, просив розглядати справу без участі представника. Вирішення питання щодо задоволення позовних вимог залишили на розсуд суду.

Третя особа ОСОБА_2 подав до суду заяву, в якій просив провести підготовче судове засідання без його участі, проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті, а також проти залучення до участі у справі в якості третьої особи ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія не заперечував.

У письмових поясненнях третя особа АТ Укрсиббанк просить залучити до участі у справі ТОВ Фінансова компанія Довіра та ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія`нтія на стороні відповідача. Зазначає, що 22 вересня 2015 року між АТ Укрсиббанк було укладено договір факторингу № 26, відповідно до умов якого банк відступив ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія права за кредитним договором № 11021405000 від 27 липня 2006 року, тому вважає, що рішення у справі може вплинути на права цієї юридичної особи.

Просив справу розглянути за відсутності АТ Укрсиббанк , ухвалити рішення на розсуд суду за наявними в матеріалах справи доказами.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, оглянувши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до положень статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно до статті 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до статті 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання .

Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до частин першої, третьої статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу , в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Суд, дослідивши матеріали справи, зважаючи, що клопотання подано учасником справи - тертьою особою, до закінчення підготовчого провадження, суд вважає за необхідне з клопотання задовольнити, залучити у якості третьої особи на стороні відповідача ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія .

Пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод , ратифікованої Законом України від 17 липня 1997 року № 475/97-ВР Про ратифікацію Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, Першого протоколу та протоколів № 2, 4, 7 та 11 до Конвенції , визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмета позову для заявника у справі (рішення Європейського суду з прав людини у справі Фрідлендер проти Франції ).

Відповідно до вимог частини другої статті 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання.

Відповідно до частини третьої статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахування положень статей 189 , 200 ЦПК України , встановленого законом строку проведення підготовчого провадження, виходячи з принципу розумного строку судового розгляду справи, суд доходить висновку, що сторони мали достатньо часу для можливості реалізувати процесуальні свої права, у підготовчому судовому засіданні проведено всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження з метою виконання завдань підготовчого судового засідання, спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає.

Відтак підстав для відкладення підготовчого судового засідання або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні суд не вбачає.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за можливе закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні, в яке викликати учасників справи.

Керуючись статтями 42, 53, 189 , 197, 200 ЦПК України , суд

у х в а л и в:

Клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія .

Надіслати ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія (ЄДРПОУ 38750239, юридична адреса: 04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд. 8) копію цієї ухвали разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити третій особі строк п`ять днів з дня вручення їй цієї ухвали, протягом якого вона має право подати до суду пояснення щодо позову, які повинні відповідати вимогам статті 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову до суду третя особа зобов`язана надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію цих пояснень та доданих до них документів.

Закрити підготовче провадження у справі цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шевченківський відділ державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа: Акціонерне товариство УкрСиббанк , ОСОБА_2 про зняття арешту з майна.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 25 листопада 2021 року о 11 годині 30 хвилин у приміщенні Дзержинського районного суду м. Харкова (61202, м. Харків, проспект Перемоги, 52-В, зал судових засідань № 3).

Викликати учасників справи в судове засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Яковлева

Дата ухвалення рішення27.10.2021
Оприлюднено29.10.2021
Номер документу100661471
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —638/12401/21

Рішення від 25.11.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Рішення від 25.11.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Яковлева В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні