Постанова
від 02.10.2007 по справі 13/378-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/378-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"02" жовтня 2007 р.                                                           Справа № 13/378-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Скадовського району в інтересах держави в особі

позивача - Скадовської міжрайонної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до Малого  комунального  підприємства "Оріанда"

за участю представників:

прокуратури –Павленко І.В. (прокурора відділу прокуратури Херсонської області),

позивача –Терещенко С.Ф.,

відповідача –не з'явився,

про стягнення заборгованості зі страхових внесків в розмірі 505,59 грн,

                                           в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на невиконанні відповідачем зобов'язань по сплаті зазначених внесків, котрі передбачені положеннями Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку  з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”.

Ухвалою суду від 9 серпня 2007 року порушена дана справа та її розгляд призначено на 2 жовтня поточного року. При цьому відповідача зобов'язано надати відзив на позов та з'явитись в судове засідання. Проте ці вимоги ним не виконані, а тому розгляд справи проведено за без участі представника відповідача та за наявними у справі матеріалами.

Згідно до положень статті 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України. У зв'язку з тим, що за пунктом 1 вказаних Прикінцевих положень КАС України набрав чинності з 1 вересня 2005 року, судове рішення за даною справою винесено з дотриманням вимог КАС України.

З матеріалів справи слідує, що відповідач, являючись суб'єктом господарювання та будучи включеним до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на час розгляду даної справи в суді, є страхувальником на підставі положень статті 22 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку  з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”, у зв'язку з чим зареєстрований у позивача як платник страхових внесків.

За змістом статті 23 цього ж Закону страхувальники –роботодавці зобов'язані сплачувати страхові внески один раз на місяць –у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці працівників за відповідний період.

Відповідно до звіту про нараховані внески до Фонду за 10 місяців 2006 року, відповідач має несплачену у встановленому порядку заборгованість по страховим внескам в сумі 505,59 грн в тому числі пеня в розмірі 21,58 грн та штраф в роз мірі 484,01 грн.

Зважаючи на той факт, що відповідачем заборгованість зі сплати страхових внесків не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі  зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                               п о с т а н о в и в :                                                                                                                                   

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з малого комунального підприємства „Оріанда” (розташованого за адресою: Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Пасічника, 3-Б; розрахунковий рахунок 26001052300590 в КБ „Приватбанк”,  МФО 352479, код 32544411) на користь Скадовської міжрайонної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (розташованої за адресою: Херсонська область, м. Скадовськ,  вул. Володарського, 19; розрахунковий рахунок 25600183 в АППБ “Райффайзен банк Аваль”, МФО 352093, код 26083153) – 505,59 грн. заборгованості по сплаті страхових внесків.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                        

                                                  Дата підпису постанови –3 жовтня 2007 року.

                              Суддя                                                                  М.К. Закурін

Дата ухвалення рішення02.10.2007
Оприлюднено10.10.2007
Номер документу1006699
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/378-ап-07

Постанова від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні