Ухвала
від 01.11.2021 по справі 200/10963/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

01 листопада 2021 р. Справа №200/10963/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Троянова О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства Донецьке спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1 про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 на суму 86 266,63 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Головне управління Пенсійного фонду України Донецької області (ідентифікаційний код 13486010) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Приватного акціонерного товариства Донецьке спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1 (ЄДРПОУ 00191112) про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів б - з ст. 13 Закону України від 05.11.2011 №1788 Про пенсійне забезпечення , п. 2 ч. 2 ст. 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (за списком №2), за період березень 2021 - червень 2021 в сумі 86 266,63 грн.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 01 вересня 2021 року позовну заяву залишено без руху з наданням строку для усунення недоліків, шляхом сплати судового збору у розмірі 2 270 грн. та надання до суду оригінал квитанції про сплату судового збору відповідно до вимог Закону України Про судовий збір , доказів на підтвердження обставин, викладених у позовній заяві, а саме, підтвердження надіслання розрахунків фактичних витрат відповідачу, доказів нарахування та виплати пільгових пенсій за спірний період (відривні талони з поштового відділення, банківські виписки, тощо), доказів про призначення пільгових пенсій (довідки про пільговий стаж, протоколи, розпорядження про призначення пільгових пенсій, тощо) працівникам відповідача, по яким нарахована сума заборгованості.

Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху у встановленому законом порядку була направлена за адресою для листування позивача, яка вказана в позовній заяві та отримана 08 вересня 2021 року представнику позивача за довіреністю, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення.

Відповідно до вимог пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, зокрема, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишену без руху, у встановлений судом строк.

За таких обставин, позовна заява підлягає поверненню позивачеві.

Керуючись статтями 169, 248, 256, 293-295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства Донецьке спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1 про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 на суму 86 266,63 грн. - повернути позивачеві.

Копію ухвали про повернення позовної заяви разом з матеріалами позовної заяви надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Роз`яснити позивачеві, що в силу положень частини восьмої статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала відповідно до вимог частини першої статті 256 КАС України набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Апеляційна скарга згідно положень статті 297 КАС України подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.В. Троянова

Дата ухвалення рішення01.11.2021
Оприлюднено03.11.2021

Судовий реєстр по справі —200/10963/21

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

Ухвала від 01.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Троянова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні