Ухвала
від 26.10.2021 по справі 243/6359/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 243/6359/20

Провадження № 2/761/3681/2021

УХВАЛА

(вступна та резолютивна частини ухвали)

26 жовтня 2021 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Горюк В.А.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю СайберКрафт до ОСОБА_1 про спростування недостовірної інформації та зобов`язання вчинити дії,

Керуючись ст.ст. 259-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю СайберКрафт про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати власника веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 у строк до 26 листопада 2021 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) інформацію щодо прізвища, ім`я та по батькові, місця проживання чи перебування, реєстраційного номеру облікової картки платника податків за його наявності або номера та серії паспорта для фізичних осіб - громадян України, вказівки на статус фізичної особи-підприємця (для фізичних осіб-підприємців), відомих номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, автора відгуку, розміщеного 20 березня 2020 р. про компанію СайберКрафт за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 з наступним текстом:

Прийшов час реальних відгуків. В кінці червня 2019 СЕО повідомив про закінчення проекту. Без попередження безробітними залишились 9 працівників. Бенча в компанії немає взагалі. Останню ЗП компанія планувала виплатити не повністю але це якось владналось. Виплати по останній ЗП були розбиті на 6 місяців по зафіксованому курсі. Компанія протягом 9 місяців не оплачує всій команді: не використані відпустки (в одного з колег 21 день залишився), нотіс період, котрий обіцяв сам клієнт оплатити. Станом на сьогодні керівництво компанії не надає інформації стосовно часових рамок по повному розрахунку з працівниками .

Зобов`язати власника веб-сайту ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 у строк до 26 листопада 2021 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310) інформацію щодо прізвища, ім`я та по батькові, місця проживання чи перебування, реєстраційного номеру облікової картки платника податків за його наявності або номера та серії паспорта для фізичних осіб - громадян України, вказівки на статус фізичної особи-підприємця (для фізичних осіб-підприємців), відомих номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, автора відгуку, розміщеного 26 квітня 2020 р. про компанію СайберКрафт за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 з наступним текстом:

Реакція компанії на попередній відгук нижче.

Поради для майбутніх працівників ТзОВ СайберКрафт CyberCraft Inc (8893342):

1. Просіть зразок договору завчасно - компанія практикує викликати на озвучення офера фізично в офіс, де відразу дає підписати договір або не беруть на роботу. Цей договір буде не вигідним для вас і як показала практика - пізніше ним будуть керуватись, а не проговореним усно. Як мінімум, Ви можете запитати письмово всі питання і мати письмову відповідь.

2. Під час першої співбесіди попросіть показати Вам робочі кімнати і місце, де сидітиме кандидат. Під час огляду зверніть увагу на щільність робочих місць в кімнаті та на відсутність будь-якої вентиляції в приміщенні взагалі.

3. Уточніть обладнання, котре у вас буде, в перший робочий день. Були випадки, коли ньюкамеру давали монітор, крісло чи інше, людини, котра у відпустці на даний момент. Був випадок, коли девелопер купив за свої кошти другий монітор для зручної роботи. В компанії немає сисадміна - все доводилось робити самому.

4. Розпитайте детально про проект і не полінуйтесь перевірити сказане в гуглі. Ви розумієте, які проекти заходять на такі фірми, а також специфіку атстафу.

5. Компанія практикує шукати людей на стадії переговорів з потенційним клієнтом. Можливо Вам доведеться чекати довше початку роботи, ніж Ви очікували, а інколи Вам відмовлять по стандартній причині, бо з позицією не склалось.

6. Бухгалтерія на стороні компанії ведеться мамою СЕО без будь-яких доручень. Вона фактично діє від Вашого імені і відповідальність несете Ви. Після закінчення співпраці, працівники були поставлені перед фактом про платежі, які вони вже виконують + підписання договорів заднім числом.

7. Зверніть увагу, що компанія зареєстрована в житловій квартирі, а статутний капітал її становить всього 1500 грн. (Дані з Opendatabot).

Після публікації відгуку, компанія вирішила виплатити борг і накласти відповідальність за розголошення цієї ситуації у розмірі 2 000 000 грн. + упущена вигода. Договір зобовязує Вас відповідати за дії третіх осіб:

Виконавець зобов`язується невідкладно повідомляти Замовнику про факти розголошення Конфіденційної інформації або загрозу такого розголошення, а також про випадки незаконного отримання та використання третіми особами Конфіденційної інформації Замовинка.

Можливо, компанія спробує це спростовувати, але Ви просто перевірте особисто. Звичайно, що ідеальних компаній не буває але в ІТ проблем з вибором немає .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали буде складено протягом п`яти днів з дня проголошення її вступної та резолютивної частин.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.10.2021
Оприлюднено02.11.2021
Номер документу100718796
СудочинствоЦивільне
Сутьспростування недостовірної інформації та зобов`язання вчинити дії, Керуючись ст.ст. 259-261, 353 ЦПК України, суд

Судовий реєстр по справі —243/6359/20

Ухвала від 27.03.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 18.08.2020

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мірошниченко Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні