Ухвала
від 01.11.2021 по справі 300/5854/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

"02" листопада 2021 р. Справа № 300/5854/21

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Тимощука О.Л., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання до вчинення певних дій,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (надалі, також позивач, ОСОБА_1 ), 06.10.2021 звернувся в суд з позовною заявою до Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України (надалі, також відповідач, Військова частина НОМЕР_1 ), у якій просить: визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо нездійснення нарахування та виплати позивачу на день звільнення компенсації за невикористані дні додаткової відпустки, передбаченої частиною 4 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2021 №702, за період 2013-2018 роки та зобов`язати Військову частину НОМЕР_1 нарахувати та виплатити ОСОБА_1 грошову компенсацію за невикористані дні додаткової відпустки, передбаченої частиною 4 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2021 №702, за період 2013-2018 роки, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби 12.10.2018.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 07.10.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 262 КАС України (а.с.19-20). Пунктом 5 даної ухвали зобов`язано Військову Частину НОМЕР_1 у межах встановленого строку з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження надати суду довідку про період проходження ОСОБА_1 військової служби у Військовій частині НОМЕР_1 із зазначенням посад, які обіймав позивач та періодів служби на зазначених посадах.

Відповідачем на виконання вимог вказаної ухвали разом із відзивом на позовну заяву повідомлено суд про неможливість виконання пункту 5 ухвали про відкриття провадження, оскільки особова справа позивача направлена до Івано-Франківського МВК, а всі накази військової частини до 2017 року включно, згідно акту №503 від 28.11.2028 здано на зберігання до Центрального архівного відділу Національної гвардії України.

За таких обставин, з метою об`єктивного, повного та всебічного розгляду даної адміністративної справи, на переконання суду, необхідно витребувати у Центрального архівного відділу Національної гвардії України належним чином оформлену довідку про період проходження ОСОБА_1 військової служби у Військовій частині НОМЕР_1 із зазначенням посад, які обіймав позивач та періодів служби на зазначених посадах.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно із частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частинами 3, 7 та 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи наведене, керуючись статями 77, 80, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати у Центрального архівного відділу Національної гвардії України (адреса: 01133, м. Київ, вул. Є. Коновальця, 38, код ЄДРПОУ 37956118) належним чином оформлену довідку про період проходження ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ) військової служби у Військовій частині НОМЕР_1 із зазначенням посад, які обіймав позивач та періодів служби на зазначених посадах.

З метою оперативності отримання судом витребуваних доказів, запропонувати Центральному архівному відділу Національної гвардії України скановані копії належним чином засвідчених письмових доказів направити засобами електронного зв`язку на електронну адресу Івано-Франківського окружного адміністративного суду inbox@adm.if.court.gov.ua.

Попередити Центральний архів відділу Національної гвардії України про те, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення01.11.2021
Оприлюднено29.08.2022
Номер документу100738543
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання до вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —300/5854/21

Ухвала від 07.11.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 22.09.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 02.09.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Рішення від 27.01.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 01.11.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 06.10.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні