Ухвала
від 02.11.2021 по справі 144/243/18
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/243/18

Провадження № 2/144/21/21

У Х В А Л А

"02" листопада 2021 р. Теплицький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді - Германа О.С.,

секретаря судового засідання - Пігулі А.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні заяву представника позивача, адвоката Банара В.В. - про зміну предмету позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплик-Агро" про визнання договорів оренди землі недійсними,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ТОВ Теплик-Агро про визнання договорів оренди землі недійсними.

Ухвалою суду прийнято позовну заяву ОСОБА_2 про визнання договорів оренди землі недійсними,до розгляду та призначено підготовче судове засідання.

02.11.2021 від представника позивача ОСОБА_2 , адвоката - Банара В.В. надійшла заява про зміну предмету позову, відповідно до якої просить скасувати державну реєстрацію речового права договорів оренди.

Представник позивача ОСОБА_2 , адвоката - Банар В.В. в підготовче судове засідання не з`явився, від нього надійшло клопотання про проведення підготовчого судового без його участі, підтримує заяву про зміну предмету позову та просить призначити справу до розгляду по суті.

Представник ТОВ Теплик-Агро в підготовче судове засідання не з`явися, повідомлявся належним чином.

Суд, дослідивши заяву представника позивача про зміну предмета позову, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень ч. ч. 3, 5 ст. 49 ЦПК України, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі. У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Заява сторони позивача про зміну предмета позову, подана у межах процесуального строку, передбаченогост. 49 ЦПК України і до неї додано докази направлення копії заяви іншим учасникам справи.

За таких обставин заява сторони позивача про зміну предмета позову має бути прийнята судом до розгляду.

Ураховуючи положення ст.ст.197, 198 ЦПК України суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання у зв`язку зі зміною предмета позову для надання відповідачам можливості скористатись своїм правом на подання відзиву на позовну заяву з урахуванням заяви про зміну предмета позову.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 51, 178, 197, 198, 259, 261, 353-355 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву представника позивача ОСОБА_2 , адвоката - Банара В.В. про зміну предмета позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Теплик-Агро" про визнання договорів оренди землі недійсними .

Установити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали для надання відзиву з урахуванням заяви позивача від 02.11.2021 про зміну предмета позову. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати позивачу. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Установити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду має бути надіслана відповідачу.

Установити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути надіслана позивачу.

Відкласти підготовче судове засідання на 08 год 45 хв. 24 листопада 2021 року та повідомити учасників справи про день, час та місце проведення підготовчого судового засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.11.2021
Оприлюднено03.11.2021
Номер документу100761430
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів оренди землі недійсними

Судовий реєстр по справі —144/243/18

Рішення від 25.05.2022

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Швидкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні