Ухвала
від 01.11.2021 по справі 947/33591/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/33591/21

Провадження № 1-кс/947/15098/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.11.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12021160000001285 від 22.10.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, до СУ ГУНП в Одеській області надійшли матеріали з УСР в Одеській області про те, що невстановлені особи здійснюють виготовлення підакцизного товару, а саме: пального, шляхом змішування різних видів з хімічними компонентами, присадками та у подальшому незаконно виготовлене фальсифіковане пальне реалізовують через мережі АЗС на території Одеської області.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, щобула отримана інформація про те, що на території КП «Житлово-комунальне господарство смт Сергіївка» за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, смт. Сергіївка, вул. Лісна, 2, невстановлені особи незаконно здійснюють виготовлення підакцизного товару, а саме: пального шляхом змішування пального різного виду з хімічними компонентами та присадками, та у подальшому незаконно виготовлене фальсифіковане пальне реалізовують мережам АЗС на території Одеської області, Білгород-Дністровського району в особливо великих розмірах, під виглядом пального, яке відповідає вимогам ДСТУ, тим самим незаконно заволодівають коштами споживачів в особливо великих розмірах, вводячи їх в оману щодо його якості.

Також, з отриманої інформації відомо, що невстановлені особи, з метою маскування вищевказаних злочинних дій, зареєстрували ТОВ «Бест Фьюел» код ЄДРПОУ: 38381144 та отримали ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі пальним за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначена територія граничить із територією КП «Житлово-комунальне господарство смт Сергіївка» за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, смт. Сергіївка, вул. Лісна, 2.

В подальшому, після незаконного виготовлення фальсифікованого пального на території КП «Житлово-комунальне господарство смт Сергіївка» за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, смт. Сергіївка по вул. Лісна, 2 невстановленими особами здійснюється транспортування, а саме: перекачування пального у резервуари, які знаходяться на території за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Бест Фьюел».

З урахуванням викладених обставин, з метою встановлення повного кола осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, та встановлення інших суттєвих обставин кримінального провадження, які необхідні для встановлення об`єктивної істини у кримінальному проваджені, виникла необхідність у проведенні обшуку будівель та споруд, та земельної ділянки на якій вони знаходяться, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого у судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, встановлено, що невстановленими особами після ймовірного незаконного виготовлення фальсифікованого пального на території КП «Житлово-комунальне господарство смт Сергіївка», здійснюється транспортування, а саме: перекачування пального у резервуари, які знаходяться на території за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Бест Фьюел».

Згідновитягу зДержавного реєструречових правне нерухомемайно таРеєстру праввласності нанерухоме майно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна щодооб`єкта нерухомогомайно,об`єкт нерухомогомайна заадресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить допереконання,що врезультаті наданнядозволу напроведення обшукуможе бутидосягнуто метупроведення такоїслідчої (розшукової)дії,оскільки у вказаному приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть мати значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотаннястаршого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12021160000001285 від 22.10.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд, та земельної ділянки, на якій вони знаходяться, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення пального, хімічних речовин, обладнання за допомогою якого здійснюються змішування пального, комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, електронних носіїв інформації, чорнових записів, фінансової, бухгалтерської та іншої документації в яких містяться відомості, щодо виготовлення, зберігання, обліку, продажу пального, сім карток, банківських карток, техніки, а також інших предметів, та документів, які зберегли на собі сліди кримінального правопорушення або містять відомості щодо вказаної протиправної діяльності та мають значення для досудового розслідування.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення01.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100796852
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №12021160000001285 від 22.10.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —947/33591/21

Ухвала від 01.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 01.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні