Ухвала
від 03.11.2021 по справі 947/31067/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/31067/21

Провадження № 1-кс/947/15278/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.11.2021 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання прокурора відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000044 від 14.05.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з поданого клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Рута Нова - К» (ЄДРПОУ 33757245) у звітні (податкові) періоди січень 2020 березень 2021 років, шляхом здійснення реалізації паливо -мастильних матеріалів за готівкові грошові кошти без відображення у бухгалтерського та податковому обліку та підприємства, ухилилися від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму 7 985 499 грн., що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Встановлено, що підприємство здійснює оптову та роздрібну торгівлю паливно мастильними матеріалами. Службовими особами підприємства з території власної нафтобази та власної мережі АЗС здійснюється необлікована реалізація ПММ за готівкові кошти без відображення в звітності підприємства та видачі фіскальних чеків.

В результаті вжитих заходів отримано підтвердження необлікованої реалізації ПММ гуртом та в роздріб в значному обсязі. Встановлено ряд СГД, які закуповують паливо за готівкові кошти без будь якого відображення в звітності ТОВ «Рута Нова К» або з неповним відображенням, кількість необліковано реалізованих ПММ та їх вартість, серед яких такі підприємства Кілійського району: ТОВ «Титан» (ЄДРПОУ 25415133), СВК «Росія» (ЄДРПОУ 3769474), ТОВ «Лад» (ЄДРПОУ 31388777), СФГ «Олійник» (код ЄДРПОУ 25421565),ФГ «Малайрев Ю.Д.» (ЄДРПОУ 34211270), ФОП ОСОБА_4 , ТОВ «Трояни 2006» (ЄДРПОУ 34637888), ФГ «ВСН» (ЄДРПОУ 21017418), ФОП ОСОБА_5 тощо.

Так, щомісячна необлікована реалізація ПММ, не враховуючи необліковану роздрібну реалізацію з мережі АЗС, складає щонайменше ДП - 69,44 т/місяць, бензинів А 92 - 25,97 т/ місяць, А 95 - 22,36 т/ місяць.

Середня оптова вартість реалізації вказаних ПММ, згідно зареєстрованих податкових накладних ТОВ «Рута Нова К», складає: ДП 18,862 грн/л, бензинів А 92 19,981 грн/л, А 95 21,155 грн/л.

Враховуючи обсяги встановленої не облікованої реалізації ПММ ТОВ «Рута Нова К» та вартість таких підакцизних товарів, за червень 2020 квітень 2021 без обліку підприємством було реалізовано паливно мастильних матеріалів на суму щонайменше 25317,7 тис. грн., в результаті чого до Державного бюджету не надійшло податків на суму 7 985 тис. грн.

Враховуючи вищевикладене, існує реальна загроза нанесенню збитків державному бюджету України і по теперішній час, та як наслідок ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежем), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку.

Одним з доказів протиправних дій посадових осіб ТОВ «Рута Нова К» являються первинні бухгалтерські, облікові та інші документи, чорнові записи, носії електронної інформації, які відображають об`єми, хронологію та інші дані про фактичні фінансово - господарські операції, що є об`єктами оподаткування.

Проведеним досудовим розслідуванням та наявною в матеріалах кримінального провадження інформації встановлено, що вказані документи та джерела інформації, що характеризують фактичну діяльність підприємства ТОВ «Рута Нова К» знаходяться в офісних, адміністративних, господарських та складських приміщеннях, які розташовані за юридичною адресою підприємства: м. Одеса, провулок Артилерійський 2, будинок 6.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою.

В судовому засіданні прокурор клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши прокурора у судовому засіданні, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення в рамках даного кримінального провадження кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, встановлено, що службові особи ТОВ «Рута Нова - К», шляхом здійснення реалізації паливо -мастильних матеріалів за готівкові грошові кошти без відображення у бухгалтерського та податковому обліку та підприємства, ймовірно ухилилися від сплати податків, що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Відповідно до отриманих слідством доказів, встановлено, що офісні приміщення ТОВ «Рута - Нова - К» розташовані за адресою: м. Одеса, провулок Артилерійський 2, будинок 6.

Згідновитягу зДержавного реєструречових правне нерухомемайно таРеєстру праввласності нанерухоме майно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна щодооб`єкта нерухомогомайно,об`єкт нерухомогомайна заадресою: м. Одеса, провулок Артилерійський 2, будинок 6, на праві приватної власності належить ТОВ «Рута Нова - К» (код ЄДРПОУ 33757245).

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить допереконання,що врезультаті наданнядозволу напроведення обшукуможе бутидосягнуто метупроведення такоїслідчої (розшукової)дії,оскільки у вказаному приміщенні можуть зберігатися речі та документи, які можуть мати значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

Враховуючи обставини можливого вчинення кримінального правопорушення, та його специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку отримані бути не можуть, оскільки такі речі та документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінального правопорушення, а також осіб, які можуть бути причетними до його вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотанняпрокурора відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000044 від 14.05.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку офісних, адміністративних, господарських та складських приміщеннях, які розташовані адресою м. Одеса, провулок Артилерійський 2, будинок 6, та належать на праві приватної власності ТОВ «Рута Нова - К» (ЄДРПОУ 33757245), з метою відшукання та вилучення:

1) оригіналів первинних бухгалтерських документів ТОВ «Рута Нова К»(ЄДРПОУ 33757245) по взаємовідносинах з контрагентами та інших документів (відомостей), в тому числі:

- договорів, контрактів, прибуткових/видаткових накладних, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, рахунків-фактур, товаротранспортних накладних, актів прийомки-передачі, актів приймання виконаних підрядних робіт, фінансово-господарських документів, що підтверджують сплату грошових коштів за вчиненими правочинами (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки РРО, векселя), актів інвентаризації, журналів видачі довіреностей на отримання/відправлення ТМЦ за період з 01.01.2020 року по теперішній час (дата проведення обшуку);

- документів, які свідчать про фактичну кількість придбаної та реалізованої продукції за період з 01.01.2020 по теперішній час (дата проведення обшуку);

- копій реєстраційних (статутних) документів, наказів про призначення службових осіб, їх посадових інструкцій;

2) не облікованих у визначеному законом порядку товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів;

3) мобільних телефонів, як засобів зв`язку для спілкування з іншими особами, які причетні до вчинення злочину;

4) печаток та штампів інших суб`єктів господарювання;

5) іншої документації (у тому числі в електронному вигляді); чорнових записів, записних книжок, технічних засобів,у тому числі комп`ютерної техніки(в разі визначення необхідності подолання систем логічного захисту або проведення експертного дослідження такої техніки),які містять у собі відомості стосовно вчинення кримінального правопорушення службовими особами ТОВ «Рута Нова К» або іншими особами задіяними у злочинній схемі.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення03.11.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100802960
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження №32021160000000044 від 14.05.2021 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —947/31067/21

Ухвала від 03.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 01.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні