Ухвала
від 03.11.2021 по справі 903/991/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

03 листопада 2021 року Справа № 903/991/20 За заявою ліквідатора Рабана М. Т.

про зобов`язання посадових осіб банкрута вчинити дії

по справі №903/991/20

у справі за заявою Головного управління ДПС у Волинській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг , м.Луцьк

про банкрутство

Суддя М. С. Шум

ВСТАНОВИВ: ухвалою Господарського суду Волинської області від 02.02.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг (вул. Ковельська, 40, м.Луцьк, 43000, код ЄДРПОУ 41123686); визнано вимоги ініціюючого кредитора - Головного управління ДПС у Волинській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг в розмірі 2 010 592 грн. 04 коп. та 21 020 грн. 00 коп. судового збору; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг ; введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг строком на сто сімдесят календарних днів до 22 липня 2021 року; розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг призначено арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013, адреса для кореспонденції: вул. Винниченка, 26, м.Луцьк; mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; розгляд справи в попередньому засіданні призначено на 16.03.2021.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 04.02.2021 оприлюднено оголошення (повідомлення) про порушення Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг (номер публікації 65858). Встановлено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Заяви з грошовими вимогами до боржника до дня проведення попереднього засідання до суду не надходили.

За наслідками розгляду справи в попередньому засіданні ухвалою суду від 16.03.2021 підсумкове засідання суду призначено на 27.04.2021, розпорядника майна Рабана М. Т. зобов`язано збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести в строки, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, до 26.04.2021 подати до господарського суду звіт про виконану роботу.

Постановою суду від 25.05.2021 припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг (вул. Ковельська, 40, м.Луцьк, 43000, код ЄДРПОУ 41123686) та повноваження розпорядника майном боржника арбітражного керуючого Рабана Микити Тарасовича, визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю Маракешторг (вул. Ковельська, 40, м.Луцьк, 43000, код ЄДРПОУ 41123686), відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг , ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Маракешторг (вул.Ковельська, 40, м.Луцьк, 43000, код ЄДРПОУ 41123686) призначено арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013, адреса для кореспонденції: вул. Винниченка, 26, м.Луцьк; mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства на офіційному веб-порталі судової влади України здійснено оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури ТзОВ Маракешторг .

27.10.2021 ліквідатор на електронну адресу суду надіслав клопотання в якому просить зобов`язати ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), що був керівником товариства-банкрута та ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2,) що є засновником товариства банкрута передати ліквідатору Рабану Микиті Тарасовичу (РНОКПП: НОМЕР_1 адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, Волинської обл., 43000) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ТзОВ "МАРАКЕШТОРГ", зокрема:

- статут Товариства;

- баланс підприємства (форма № 1-м);

- звіт про фінансові результати (форма № 2);

- звіт про рух грошових коштів (форма № 3);

- звіт про власний капітал (форма № 4);

- примітки до річної фінансової звітності (форма № 5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма № 11-ОЗ);

- обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма № 1-інновація);

- звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма № 1-Б);

- звіт з праці (форма № 1 - ПВ);

- звіт про стан умов праці (форма № 1 - ПВ (умови праці));

- звіт про використання робочого часу (форма № 3 - ПВ);

- звіт про виробництво промислової продукції (форма № 1П-НПП);

- інша інформація, необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва.

В обґрунтування зазначає, що фактично підприємство відсутнє за місцезнаходженням (м. Луцьк, вул. Ковельська, 40), жодних документів попереднім керівником ліквідатору не передано, що перешкоджає виконанню його обов`язків. Особи, які зазначені керівником та засновником товариства-банкрута фігурують як власники ряду підприємств, що перебувають наразі на стадії банкрутства.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів.

Згідно ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, засновником ТзОВ Маракешторг є ОСОБА_2, Країна громадянства: Україна, Місцезнаходження: АДРЕСА_2, керівником - ОСОБА_1.

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатор звертався із запитами до керівника, товариства боржника з вимогою передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута. Проте звернення ліквідатора залишені без відповіді та без задоволення.

Така бездіяльність керівника, органу управління боржника перешкоджає ліквідатору виконувати належним чином свої повноваження, визначені Кодексом України з процедур банкрутства.

Як зазначалося вище, постановою Господарського суду Волинської області від 25.05.2021 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором ТзОВ Маракешторг призначено арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича та зобов`язано ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури у відповідності з вимогами законодавства.

Відповідно до ч.2 ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Матеріалами справи підтверджується, що ліквідатором боржника арбітражним керуючим Рабаном М.Т. вживалися заходи, спрямовані на ведення співпраці з керівником боржника з питань, що стосуються виконання функцій ліквідатора ТзОВ МАРАКЕШТОРГ та забезпечення майнових інтересів кредиторів, але вони не дали позитивних результатів.

В зв`язку з відсутністю необхідних документів ліквідатор фактично позбавлений можливості належним чином закінчити ліквідаційну процедуру у даній справі та провести інші дії, визначені Кодексом України з процедур банкрутства, що, крім іншого, призводить до затягування судового процесу та порушує права учасників провадження у даній справі.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне задля уникнення порушення законних прав та інтересів боржника і кредиторів, усунення перешкод у належному виконанні ліквідатором своїх повноважень, визначених Кодексом України з процедур банкрутства, задовольнити клопотання ліквідатора та зобов`язати керівника та засновника товариства-банкрута передати арбітражному керуючому Рабану Микиті Тарасовичу (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013, м. Луцьк, вул. Лесі Українки,52, пов.3, офіс 7, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ТзОВ МАРАКЕШТОРГ .

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого Рабана Микити Тарасовича про зобов`язання керівника ТзОВ Маракешторг ОСОБА_1 та засновника ТзОВ МАРАКЕШТОРГ ОСОБА_2 передати арбітражному керуючому печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ТзОВ МАРАКЕШТОРГ у справі № 903/991/20 задовольнити.

2. Зобов`язати ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 ), що значиться керівником ТзОВ МАРАКЕШТОРГ (код ЄДРПОУ 41123686) та ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 ,) що є засновником ТзОВ МАРАКЕШТОРГ (код ЄДРПОУ 41123686) передати ліквідатору Рабану Микиті Тарасовичу (РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, Волинської обл., 43000) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ТзОВ МАРАКЕШТОРГ (код ЄДРПОУ 41123686), зокрема:

- статут Товариства;

- баланс підприємства (форма № 1-м);

- звіт про фінансові результати (форма № 2);

- звіт про рух грошових коштів (форма № 3);

- звіт про власний капітал (форма № 4);

- примітки до річної фінансової звітності (форма № 5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма № 11-ОЗ);

- обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма № 1-інновація);

- звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма № 1-Б);

- звіт з праці (форма № 1 - ПВ);

- звіт про стан умов праці (форма № 1 - ПВ (умови праці));

- звіт про використання робочого часу (форма № 3 - ПВ);

- звіт про виробництво промислової продукції (форма № 1П-НПП);

- інша інформація, необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва.

3. Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання, тобто з 03.11.2021.

4. Відповідна ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень та є виконавчим документом відповідно до Закону України Про виконавче провадження .

5. Строк пред`явленням ухвали до виконання становить три роки, тобто - до 04.11.2024.

Стягувачем за даною ухвалою є арбітражний керуючий Рабан Микита Тарасович (РНОКПП: НОМЕР_1 адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, 43000).

Боржниками за даною ухвалою є

ОСОБА_1 (місцезнаходження: АДРЕСА_1 )

ОСОБА_2 (місцезнаходження: АДРЕСА_2 )

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду підписана 03.11.2021.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення03.11.2021
Оприлюднено04.11.2021
Номер документу100814945
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/991/20

Судовий наказ від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 24.12.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.12.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.11.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.09.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні