Ухвала
від 28.10.2021 по справі 5/107-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

28 жовтня 2021 року Справа № 5/107-Б-10

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М. Б. , за участю секретаря судового засідання Мальцевої О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Компанії "Фортіус Лімітед", Лондон, Великобританія

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю " ТПК Зерновик", м. Херсон

про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: Херсонський МЦЗ - Кобзар К.В., провідний юрисконсульт (МР 435751, виданий Голопристанським РС УДМС України в Херсонській області 07.08.2014р.), довіреність № 2120/06/1027/21 від 15.03.2021р.,

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області - Сіденко К.В., головний спеціаліст (посвідчення №11 від 09.02.2018р.), довіреність № 2 від 04.01.2021р.,

ліквідатор - арбітражний керуючий Дудкін Р.А. (посвідчення № 865 від 24.04.2013р.).

в с т а н о в и в:

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 13.10.2010 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м.Херсон.

Постановою господарського суду від 01.03.2011 року боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора, якого зобов`язано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду звіт і ліквідаційний баланс.

Ухвалою від 13.12.2017 ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", м. Херсон призначено арбітражного керуючого Дудкіна Романа Анатолійовича (Свідоцтво №865 від 24.04.2013), якого зобов`язано вжити заходів щодо завершення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик", звіт та ліквідаційний баланс по готовності подати до суду.

25.08.2021 ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Дудкіним Р.А. подано до суду заяву про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат, яка ухвалою від 28.08.2021 прийнята до розгляду в судовому засіданні 07.10.2021.

У зв`язку з тимчасовою непрацездатністю судді Сулімовської М.Б. у період з 16.09.2021 по 13.10.2021 судове засідання, призначене на 07.10.2021, не відбулося.

Ухвалою від 19.10.2021 для розгляду звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат призначено судове засідання на 28.10.2021.

В судове засідання з`явились представники кредиторів та ліквідатор банкрута арбітражний керуючий Дудкін Р.А.

Ліквідатор банкрута арбітражний керуючий Дудкін Р.А. звернувся до суду із заявою про уточнення заяви про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат; підтримав заяву про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди за період виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик" з урахуванням уточнення.

Представники кредиторів проти затвердження звіту ліквідатора не заперечили.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши звіт ліквідатора арбітражного керуючого Дудкіна Р.А., дослідивши додані до нього докази, заслухавши учасників провадження, суд дійшов наступних висновків.

Так ухвалою Господарського суду Херсонської області від 13.12.2017 ліквідатором банкрута у даній справі було призначено арбітражного керуючого Дудкіна Р.А.

Статтею 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 21.10.2019) було визначено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

За приписами ст.115 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

21.10.2019 було введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно ч. 2 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність, у тому числі, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992, № 31, ст. 440 із наступними змінами), у зв`язку з чим подальший розгляд справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик" здійснювався із застосуванням норм Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч.1 ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до частини 1 статті 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

Порядок сплати грошової винагороди арбітражного керуючого та відшкодування його витрат, понесених під час виконання повноважень у справі про банкрутство, визначено положеннями статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

За приписами ч.4 ст.30 Кодексу, витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Згідно частини 6 статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Як слідує з матеріалів справи та встановлено господарським судом, протоколом комітету кредиторів від 16.04.2021 схвалено звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди за період з 13.12.2017 по 16.04.2021 в сумі 440205,00 грн. та відшкодування витрат при здійсненні повноважень ліквідатора за період з 13.12.2017 по 16.04.2021 в сумі 5432, 00 грн.

Протоколом від 25.08.2021 комітетом кредиторів схвалено звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат при здійсненні повноважень у справі за період з 17.06.2021 по 25.08.2021 в сумі 76916,00 грн. - нарахування грошової винагороди; 48601,61 грн. - виплата грошової винагороди, 3244, 00 грн. - здійснення витрат, 3244, 00 грн. - відшкодування витрат.

На час судового засідання основна грошова винагорода ліквідатора оплачена частково в розмірі 488806,61 грн., витрати відшкодовані в повному обсязі в сумі 8676,00 грн., що підтверджено платіжними дорученнями №3 від 14.06.2021 на суму 445634,00 грн. та №5 від 16.08.2021 на суму 51845,61 грн.

На підтвердження понесених в ліквідаційній процедурі витрат арбітражним керуючим Дудкіним Р.А. подано до матеріалів справи відповідні квитанції, платіжні доручення, фіскальні чеки на відправку поштової кореспонденції, акти здачі-прийняття робіт (надання послуг) на загальну суму 8676,00 грн. (т.5 а.с.171-220).

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора та учасників провадження, суд дійшов висновку про задоволення клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Дудкіна Р.А. та ухвалює про затвердження звіту арбітражного керуючого Дудкіна Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик" за період з 13.12.2017р. по 25.08.2021р. та понесені в ліквідаційній процедурі витрати.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 30, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик" арбітражного керуючого Дудкіна Р.А. про затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення, відшкодування витрат задовольнити.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Дудкіна Р.А. про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "ТПК Зерновик" за період з 13.12.2017р. по 25.08.2021р., а саме - нарахування грошової винагороди у розмірі 517000,00 грн., виплату грошової винагороди у розмірі 488806, 61 грн.; здійснення та відшкодування витрат у розмірі 8676, 00 грн.

Ухвала суду набрала законної сили 28.10.2021 та може бути оскаржена в апеляційному порядку у строки, встановлені ст.256 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено і підписано 04.11.2021.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення28.10.2021
Оприлюднено05.11.2021
Номер документу100816575
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/107-б-10

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 19.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 28.08.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 01.07.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.06.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 20.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 12.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 07.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 20.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні