Ухвала
від 19.10.2021 по справі 280/1467/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДСТРОЧЕННЯ ВИКОНАННЯ СУДОВОГО РІШЕННЯ

19 жовтня 2021 рокуСправа № 280/1467/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазаренко М.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника відповідача про відстрочення виконання рішення суду у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, код ЄДРПОУ 38625593) до Комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області (71240, Запорізька область, Чернігівський район, с. Богданівка, вул. Шкільна, буд. 5, код ЄДРПОУ 37486316) про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 12.07.2021 по справі №280/1467/20, яке 12.08.2021 набрало законної сили, задоволено частково позовні вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівель, споруд та приміщень Комунального дошкільного навчального закладу ясла садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області, розташованого за адресою: 71240, Запорізька область, Чернігівський район, с. Богданівка, вул.Шкільна, буд.5, до повного усунення порушень вимог законодавства визначених у Акті позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки №19 від 04.06.2021.

В задоволенні решти позовних вимог, - відмовлено.

25.08.2021 у справі видано виконавчий лист.

12.10.2021 представник відповідача звернувся до суду з заявою (вх.№58678), відповідно до якої просить суд відстрочити виконання рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 12.07.2021 у справі №280/1467/20 терміном на один рік з дня винесення рішення до 12.07.2022. В обґрунтування заяви зазначено, що Комунальний дошкільний навчальний заклад ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області є неприбутковою організацією та знаходиться у комунальній власності Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області. Фінансування здійснюється за рахунок місцевого бюджету територіальної громади, якими розпоряджається Чернігівська селищна рада в особі відділу освіти, молоді та спорту. Так, укладання будь-яких договорів в інтересах навчальних закладів необхідно погоджувати із Відділом освіти, молоді та спорту Чернігівської селищної ради Запорізької області, який і має право укладати будь-які договори на виконання робіт та надання послуг освітнім закладам. Окрім того, процедура ускладнюється й певними законодавчими вимогами, за яких необхідно проводити тендерні закупівлі послуг, пов`язаних із усуненням порушень. В кінці жовтня 2021 року відбудеться чергова сесія Чернігівської селищної ради Запорізької області, на яку винесені питання виділення грошових коштів для забезпечення виконання вимог дотримання протипожежної безпеки. В свою чергу це надасть змогу розмістити інформацію про закупівлю послуг (робіт) в системі Prozorro. Вказані фактичні обставини свідчать про те, що територіальна громада буде виділяти кошти на виконання всіх необхідних заходів для усунення порушень, виявлених Стягувачем під час перевірок навчальних закладів Чернігівського району, що вже свідчить про вчинення всіх залежних від боржника дій на виконання рішення суду. Вказане вище свідчить, у свою чергу, про неможливість негайного виконання вимог Головного управління ДСНЗ України, проте боржник в жодному разі не має на меті уникнення від виконання своїх обов`язків. З наведених підставі, просить задовольнити заяву про відстрочення виконання рішення суду.

Ухвалою суду від 12.10.2020 призначено судове засідання призначити на 19.10.2021.

19.10.2021 представник позивача подав до суду клопотання (вх.№59685) про розгляд заяви в порядку письмового провадження. Також у клопотання зазначено, що позивач не заперечує проти розстрочення виконання рішення суду.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідно до частини другої статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд вважає за можливе здійснити розгляд заяви без участі учасників справи.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх учасників справи, на підставі приписів частини тринадцятої статті 10 та частини четвертої статті 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши заяву про відстрочення виконання рішення суду, дослідивши документи, надані на підтвердження обставин, викладених у ній, та матеріали справи, суд дійшов до таких висновків.

Відповідно до частини першої статті 378 КАС України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Згідно з частиною другої статті 378 КАС України заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (частина третя статті 378 КАС України).

Відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення рішення, ухвали, постанови (частина п`ята статті 378 КАС України).

Суд приймає до уваги викладене у заяві представника Комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області про відстрочення виконання судового рішення.

З урахуванням вищезазначеного, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника Комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області про відстрочення виконання судового рішення.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 241, 243, 248, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області про відстрочення виконання рішення суду у справі №280/1467/20, - задовольнити.

Відстрочити Комунального дошкільного навчального закладу ясла - садок Вишенька с.Богданівка Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області до 12.07.2022 виконання рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 12.07.2021 у справі №280/1467/20.

Ухвала набирає законної сили у строк та порядок визначений статтею 256 КАС України.

Ухвала оскаржується у строк та порядок встановлений статтями 294, 295 КАС України.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.10.2021
Оприлюднено08.11.2021
Номер документу100818577
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/1467/20

Ухвала від 19.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 12.10.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Рішення від 12.07.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 05.08.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні