Ухвала
від 04.11.2021 по справі 530/293/21
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

04 листопада 2021 року

м. Київ

справа № 530/293/21

провадження № 61-14160ск21

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Сакари Н. Ю. розглянув касаційну скаргу приватного підприємства Агроекологія на ухвалу Полтавського апеляційного суду від 15 липня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства Агроекологія про визнання неукладеним договору оренди, припинення права оренди та про повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2021 року до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду надійшла касаційна скарга ПП Агроекологія на ухвалу Полтавського апеляційного суду від 15 липня 2021 року .

Ухвалою Верховного Суду від 13 вересня 2021 року касаційну скаргу залишено без руху, визнано наведені заявником причини пропуску строку неповажними, надано заявнику строк для усунення недоліків щодо зазначення поважності причин пропуску строку на касаційне оскарження, підтвердження сплати судового збору у встановленому порядку і розмірі.

У жовтні 2021 року до суду касаційної інстанції надійшли матеріали на виконання вимог ухвали Верховного Суду від 13 вересня 2021 року, які містять клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження судового рішення та підтвердження сплати судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Клопотання обґрунтовано тим, що строк на касаційне оскарження пропущено з поважних причин у зв`язку з тим, а копія оскаржуваного судового рішення, направлена на адресу заявника апеляційним судом, не була вручена та повернута суду, про що надає відповідні докази.

Відповідно до частини першої та другої статті 390 ЦПК України касаційна скарга на судове рішення подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, якщо касаційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого судового рішення.

Строк на касаційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині третій статті 394 цього Кодексу.

Відповідно до частини одинадцятої статті 272 ЦПК України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Оскільки з наданих заявником доказів вбачається, що апеляційним судом вчинялися дії, направлені на вручення оскаржуваного судового рішення заявнику у відповідності до положень частини одинадцятої статті 272 ЦПК України, а доказів вручення заявнику ухвали Полтавського апеляційного суду від 15 липня 2021 року подане клопотання не містить, підстави для поновлення строку на касаційне оскарження судового рішення відсутні.

Таким чином, заявнику потрібно надіслати на адресу суду заяву про поновлення строку на касаційне оскарження та надати належні докази на підтвердження поважності причин пропуску строку на касаційне оскарження судових рішень.

Відповідно до частини другої статті 127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи зазначене вище, суд вважає за потрібне продовжити строк для усунення недоліків касаційної скарги щодо підтвердження поважності пропуску строку на касаційне оскарження.

Керуючись статтями 127, 390 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Продовжити приватному підприємству Агроекологія строк для усунення недоліків касаційної скарги до 01 грудня 2021 року, але який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

У разі неподання заяви про поновлення строку на касаційне оскарження із зазначенням поважних причин для пропуску цього строку та надання доказів на їх підтвердження у відкритті касаційного провадження буде відмовлено на підставі пункту 4 частини другої статті 394 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. Ю. Сакара

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення04.11.2021
Оприлюднено05.11.2021
Номер документу100846791
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —530/293/21

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Постанова від 07.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 21.12.2021

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Одринська Т. В.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні