Постанова
від 16.06.2010 по справі 2а-3869/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 16 червня 2010 р.                                                             Справа № 2а-3869/10/1870

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -  Шаповала М.М.

          за участю секретаря судового засідання-Ілляшенко О.Г..,< Текст >  

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за  позовом  Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми  до  Закритого акціонерного товариства "Пересувна механізована колона "Спецмонтажналадка"  про стягнення заборгованості ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, УПФУ в Зарічному районі м. Суми, просить суд стягнути з відповідача – Закритого акціонерного товариства “ Спецмонтажналадка” на користь УПФУ в Зарічному районі м. Суми  заборгованість за виплату та доставку пільгових пенсій  за березень місяць 2010 року   в сумі 3 211,54 грн. і мотивує це тим, що відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та  р. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до ПФУ, відповідач зобов’язаний відшкодувати витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах  із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, професій, посад і показників, що дають право на призначення пенсій  за віком на пільгових умовах.

          В судове засідання представник позивача  не з’явився, про день, час і місце розгляду справи  був повідомлений належним чином.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, клопотання про відкладення розгляду справи або про розгляд справи без участі представника відповідача до суду не надходило.Тому суд визнає можливим справу розглянути без участі в судовому засіданні сторін  на підставі наявних у ній доказів.

Перевіривши матеріали справи і оцінивши наявні докази в їх сукупності, суд визнає, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страхові  внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який  справляється  на   всій   території   України   в   порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до  ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», обчислення    страхових    внесків   застрахованих   осіб здійснюється  страхувальниками на підставі бухгалтерських та  інших  документів,  відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують  нарахування  (обчислення) заробітної  плати (доходу),  на  які  відповідно  до цього Закону нараховуються  страхові  внески.

Страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"  в розмірі 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах  із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах та відповідно до п. 6.1 розділу 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно п. 6.4. розділу 6 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Згідно до п. 6.8. розділу 6 Інструкції підприємства повинні вносити до Пенсійного фонду суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, щомісячно до 25 числа.

Із копії довідки № 29/12 Державного комітету статистики України ( а.с. 7) вбачається, що відповідач є страхувальником та включений до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України .

На день розгляду справи по суті  відповідно до розрахунку суми заборгованості (а.с.4) заборгованість  відповідача складає за березень  місяць 2010 року 3 211,54 грн.  

Таким чином, судом встановлено, що відповідач не відшкодував УПФУ в Зарічному районі м. Суми  витрати на виплату та доставку пенсій, що працюють або працювали на роботах  із шкідливими і важкими умовами праці  за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах. Тому суд вважає, що вимоги позивача щодо стягнення вказаної заборгованості є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись   ст.ст. 86, 158-163,167 КАС України, суд –

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми  до  Закритого акціонерного товариства "Пересувна механізована колона "Спецмонтажналадка"   про стягнення заборгованості –задовольнити.

Стягнути з Закритого акціонерного товариства “ Спецмонтажналадка”  (м. Суми, вул. Воєводіна, б.4,  код 00912273, розрахунковий  рахунок 26003128125 в “ Райффайзен банк Аваль” у м. Києві, МФО 380805)  на користь управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми заборгованість в сумі    3 211,54  ( три тисячі двісті одинадцять) грн. 54 коп. з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють у відповідача на роботах із шкідливими і важкими умовами праці  за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, що дають право на призначення пенсій за віком на пільгових умовах за березень  місяць 2010 року.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі протягом 10 днів з моменту складання повного тексту постанови  заяви про апеляційне оскарження та подачі протягом наступних 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження – апеляційної скарги.

Постанова набирає законної сили у випадку не подання апеляційної скарги в порядку і строки, встановлені ст. 186  КАС України.

У випадку подання апеляційної скарги постанова набирає законної сили, якщо її не буде скасовано, після закінчення апеляційного розгляду справи.  

Суддя                                              ( підпис)                               М.М. Шаповал

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                                   М.М. Шаповал

Повний текст постанови складено 21 червня 2010 року.

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу10084818
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3869/10/1870

Ухвала від 09.04.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Постанова від 16.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні